Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

wisi L na USDPLN na weekend... musiała być założona do poniedziałku, ale to nie ma nic wspólnego z sysem tylko z fizycznym obrotem walutą :idea:

może być luka z otwarcia i dobrze zdaję sobie z tego sprawę :!:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

odnośnie tego czekania na zajęcie pozycji, więc może w taki sposób przy weekndzie rozkminka wskazana :idea: :wink:

czy ktoś z czytających jurnal i zgłębiających temat sysa widział wczoraj jakieś sygnały(H1 i M5) do zajęcia pozycji :?:
jeżeli tak to na jakiej parze (screeny wskazane) :?:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

czekam na wpisy i zobaczymy czy to coś warte jest czy nie :wink:

MrNov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MrNov »

niemiaszek pisze:czy ktoś z czytających jurnal i zgłębiających temat sysa widział wczoraj jakieś sygnały(H1 i M5) do zajęcia pozycji :?:
To ja będę pierwszy, wczoraj zagrałem edka, mam nadzieję że sysowo :wink:
Wejście na M5 po przebiciu D_S1 (powinno być jedną świeczkę wcześniej) układ średnich na M5 i H1(właśnie się zrobił) na S, TP na D_S2. Nie przestawiałem SL na BE bo pewnie by wycięło, a tak wlazło TP. Edek może nie najbardziej szczęśliwy do grania w piątek bo przed konferencją i ciągłymi plotami o Grecji ale .....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MrNov pisze:
niemiaszek pisze:czy ktoś z czytających jurnal i zgłębiających temat sysa widział wczoraj jakieś sygnały(H1 i M5) do zajęcia pozycji :?:
To ja będę pierwszy, wczoraj zagrałem edka, mam nadzieję że sysowo :wink:
Wejście na M5 po przebiciu D_S1 (powinno być jedną świeczkę wcześniej) układ średnich na M5 i H1(właśnie się zrobił) na S, TP na D_S2. Nie przestawiałem SL na BE bo pewnie by wycięło, a tak wlazło TP. .....
trejd bardzo pierwsza klasa, wręcz książkowo, super :clap: :clap: :clap: :564:

najważniejsze, że pozycja otworzona była z sysa po konkretnym sygnale do zajęcia i oczywiście z góry ustalone było ryzyko na trejd SL jak również TP(od kreski do kreski)... jednym słowem uporządkowane klikanie, dokładnie o to w tym chodzi

czyli założenia sysa i trzymanie się zasad jak najbardziej do ogarnięcia, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni i dopiero po kilkudziesięciu trejdach będziesz mógł powiedzieć, że to działa lub nie :wink:

było jeszcze kilka innych wejść na innych parach, więc zobaczymy czy się kolejne screeny pojawią :roll:
nie dane mi było wczoraj coś kliknąć, bo miałem sporo roboty i szybko mi dzionek zleciał...

podejrzewam, że tylko Ciebie to zainteresowało i jest przełożenie na klikanie, bo raczej więcej chętnych nie będzie

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

niemiaszek pisze: podejrzewam, że tylko Ciebie to zainteresowało i jest przełożenie na klikanie, bo raczej więcej chętnych nie będzie

Wiesz, bo z reguły każdy ma jakiś tam swój sposób na spekulowanie. W inne dzienniczki to tak z ciekawości patrzymy.
Mi twój system np tyle by nie podszedł, że widzę że strasznie mało wejść masz :wink: , czyli wg mnie coś przekombinowane to jest. Na pierwszy rzut oka bym powiedział że to jest jak strach przed utratą kapitału.
Wiele razy np. wycięło cię na BE, gdzie gdybyś po prostu trzymał SL, zaliczyłbyś TP.

Sam edek generalnie w ciągu dnia daje 4-5 porządnych ruchów, gdzie nie trzeba ze specjalnie dużo czasu poświęcać na EKG, ja gram tylko na edku i dobrze mi z tym.
Największe ruchy na edku są około godziny 9:30-10:15, potem od 13:30-15:00 (najczęscie pozycjonowanie pejsów) no i standard 16:00 i 17:00. Może właśnie problemem jest to, że ty za dużo par walutowych oglądasz ? :wink:

I przyznam szczerze, że zostawienie tego USD/PLN na weekend jest dość ryzykowne i może ci zjeść dotychczasowy zarobek. Teoretycznie przecież Grecy się dogadali.

Jeżeli w poniedziałek Euro się będzie umacniać, to złotówka też i wtedy będze skucha...
Czego ci oczywiście nie życzę ! I trzymam kciuki, ale aż zdziwiony jestem, że zostawiłeś bo z reguły jesteś bardzo ostrożny.

MrNov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MrNov »

niemiaszek pisze: podejrzewam, że tylko Ciebie to zainteresowało i jest przełożenie na klikanie, bo raczej więcej chętnych nie będzie
Wygląda na to , że możesz mieć rację. Mam nadzieję jednak, że nie porzucisz swojego journala. Ja zaglądam regularnie i liczę, że czegoś się jeszcze z niego nauczę. Chciałbym poobserwować między innymi na jakich parach klikasz. Na pewno nie wszystkie są dla mnie bo na przykład handel na PLN zabija rozszerzający się spread. Tutaj mam też pytanie czy grasz na indeksach (S&P, DAX) stosując oczywiście swojego sysa.

Drugie pytanie dotyczy Twojego zagrania z czwartku:
niemiaszek pisze: nie zrobili kolejnego zamknięcia H1 pod kreską, więc pomimo układu na S, trzeba było w drugą stronę :idea:
czy to też był element sysa i podlega jakimś ścisłym regułom, czy raczej wynik opatrzenia z ekg i tzw "czucie"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nieźle z tym USD/PLN!
Luki w dół po weekendzie, a od rana taka jazda na UP i na koncie Niemiaszka zysk....
Gratuluje :D :)

Skoro sys działa, to można pozwolić sobie na większy DD.... dobrze myślę?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mpapiez pisze: I przyznam szczerze, że zostawienie tego USD/PLN na weekend jest dość ryzykowne i może ci zjeść dotychczasowy zarobek. Teoretycznie przecież Grecy się dogadali.

Jeżeli w poniedziałek Euro się będzie umacniać, to złotówka też i wtedy będze skucha...
Czego ci oczywiście nie życzę ! I trzymam kciuki, ale aż zdziwiony jestem, że zostawiłeś bo z reguły jesteś bardzo ostrożny.
teoria to jedno a praktyka to podstawa :wink:
niemiaszek pisze:wisi L na USDPLN na weekend... musiała być założona do poniedziałku, ale to nie ma nic wspólnego z sysem tylko z fizycznym obrotem walutą :idea:

może być luka z otwarcia i dobrze zdaję sobie z tego sprawę :!:
jakby ktoś się pytał to ja dzisiaj już przerzuciłem 100k $ i dopisałem 1.1 grosza zarobku :wink:

długo by tłumaczyć, ale zwracałem uwagę na tą pozycję, teraz mogę fizycznie w banku kupić $ ale średnią cenę zakupu mam niższą poprzez dopisany zysk z L na weekend :idea:

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Witaj niemiaszek
Cieszę się że jesteś do przodu
Jednak fizyczny obrót walutą to inna bajka ,mam nadzieję ze o tym wiesz.
Jak uzyskasz dochód,płacisz do wspaniałego US podatek-bez odliczeń 18% lub 32% po przekroczeniu
progu podatku dochodowego o co na foreksie nie trudno.
W każdym razie, czujność czekisty wielce wskazana.
pozdr Oszkosz

ODPOWIEDZ