może być luka z otwarcia i dobrze zdaję sobie z tego sprawę

To ja będę pierwszy, wczoraj zagrałem edka, mam nadzieję że sysowoniemiaszek pisze:czy ktoś z czytających jurnal i zgłębiających temat sysa widział wczoraj jakieś sygnały(H1 i M5) do zajęcia pozycji![]()
jeżeli tak to na jakiej parze (screeny wskazane)
trejd bardzo pierwsza klasa, wręcz książkowo, superMrNov pisze:To ja będę pierwszy, wczoraj zagrałem edka, mam nadzieję że sysowoniemiaszek pisze:czy ktoś z czytających jurnal i zgłębiających temat sysa widział wczoraj jakieś sygnały(H1 i M5) do zajęcia pozycji![]()
jeżeli tak to na jakiej parze (screeny wskazane)
Wejście na M5 po przebiciu D_S1 (powinno być jedną świeczkę wcześniej) układ średnich na M5 i H1(właśnie się zrobił) na S, TP na D_S2. Nie przestawiałem SL na BE bo pewnie by wycięło, a tak wlazło TP. .....
niemiaszek pisze: podejrzewam, że tylko Ciebie to zainteresowało i jest przełożenie na klikanie, bo raczej więcej chętnych nie będzie
Wygląda na to , że możesz mieć rację. Mam nadzieję jednak, że nie porzucisz swojego journala. Ja zaglądam regularnie i liczę, że czegoś się jeszcze z niego nauczę. Chciałbym poobserwować między innymi na jakich parach klikasz. Na pewno nie wszystkie są dla mnie bo na przykład handel na PLN zabija rozszerzający się spread. Tutaj mam też pytanie czy grasz na indeksach (S&P, DAX) stosując oczywiście swojego sysa.niemiaszek pisze: podejrzewam, że tylko Ciebie to zainteresowało i jest przełożenie na klikanie, bo raczej więcej chętnych nie będzie
czy to też był element sysa i podlega jakimś ścisłym regułom, czy raczej wynik opatrzenia z ekg i tzw "czucie"niemiaszek pisze: nie zrobili kolejnego zamknięcia H1 pod kreską, więc pomimo układu na S, trzeba było w drugą stronę![]()
teoria to jedno a praktyka to podstawaMpapiez pisze: I przyznam szczerze, że zostawienie tego USD/PLN na weekend jest dość ryzykowne i może ci zjeść dotychczasowy zarobek. Teoretycznie przecież Grecy się dogadali.
Jeżeli w poniedziałek Euro się będzie umacniać, to złotówka też i wtedy będze skucha...
Czego ci oczywiście nie życzę ! I trzymam kciuki, ale aż zdziwiony jestem, że zostawiłeś bo z reguły jesteś bardzo ostrożny.
jakby ktoś się pytał to ja dzisiaj już przerzuciłem 100k $ i dopisałem 1.1 grosza zarobkuniemiaszek pisze:wisi L na USDPLN na weekend... musiała być założona do poniedziałku, ale to nie ma nic wspólnego z sysem tylko z fizycznym obrotem walutą![]()
może być luka z otwarcia i dobrze zdaję sobie z tego sprawę