DayTrading: Piątek 20.02.2015
Re: DayTrading: Piątek 20.02.2015
no to juz temat zastepczy zamiast grecji na WEEKEND ....
Przypomnial mi sie pewien temat mgr z akademii rolniczej w KRK "Wplyw kopulcji u jelenia na porost brzoz"...... dajcie spokoj likend jest
ale lukę którą? s? l?
Przypomnial mi sie pewien temat mgr z akademii rolniczej w KRK "Wplyw kopulcji u jelenia na porost brzoz"...... dajcie spokoj likend jest
ale lukę którą? s? l?
Nauka nauka nauka....... 

skoro weekend, to...
http://demotywatory.pl/4450643/Srednia- ... 2500-rubli
http://demotywatory.pl/4450643/Srednia- ... 2500-rubli
No na reszcie weekend.
Przyznam, że po tym tygodniu przypomniałem sobie czemu nienawidzę grecji. Wtopiłem na nich sporo kapitału gdy ruszał kryzys grecki, i teraz pozamykałem wszystkie Ski, a tu się okazuje, że te ciamajdy zyciowe nic nie ustaliły.... Były takie ładne tak wysoko, bezpieczne.... a teraz, żeby gdzieś się na średni termin zaczepić, to nic nie widać... poziomy są tak wydupcone jak greckie finanse.... Strach stawiać pozycje...
Ciekawi mnie jak wyjdziemy z tej konsoli, wolałbym korektę, by móc coś sensownego założyć, bo tu nie ma co szukać...
Swoją drogą, myśle czy nie warto skupować fizycznie ruble, przecież wojna się kiedyś skończy, a jak nie to akurat będziemy mieli na łapówy dla KGB gdy na nas najadą
Miłego weekendu.
Przyznam, że po tym tygodniu przypomniałem sobie czemu nienawidzę grecji. Wtopiłem na nich sporo kapitału gdy ruszał kryzys grecki, i teraz pozamykałem wszystkie Ski, a tu się okazuje, że te ciamajdy zyciowe nic nie ustaliły.... Były takie ładne tak wysoko, bezpieczne.... a teraz, żeby gdzieś się na średni termin zaczepić, to nic nie widać... poziomy są tak wydupcone jak greckie finanse.... Strach stawiać pozycje...
Ciekawi mnie jak wyjdziemy z tej konsoli, wolałbym korektę, by móc coś sensownego założyć, bo tu nie ma co szukać...
Swoją drogą, myśle czy nie warto skupować fizycznie ruble, przecież wojna się kiedyś skończy, a jak nie to akurat będziemy mieli na łapówy dla KGB gdy na nas najadą

Miłego weekendu.
Panie i Panowie 
w momencie jak Nowy napisał, że bierze L na edku "spekulacyjnie" od 1.127 to ja miałem już 2x L (na małej stracie) i dobrałem trzecią.
Zamknąłem wszystko na 1.14, a mogłem na 1.142.
w końcu jak DT to DT.
Uradowany, że pozbyłem się edka, a tym bardziej na weekend.
Przecież na nim nie gram
Wróciłem z daleka i cały czas pisałem z komórki robiąc błędy i nie wrzucając wykresów.
Bo wiecie, jedna ręka na kierownicy, druga na komórce i jeszcze musi mózg pracować.
A machnąłem ze 3000km
Ale jak zawsze muszę dostać opierd*** i wytykają mi błędy, a co ja poradzę, że stosuję skróty myślowe.
W końcu skończyłem tylko podstawówkę, jak to tutaj jeden na K. napisał

Miłego weekendu.
p.s. chcecie wykres - to proszę DAX:
otwarty komputer i zaliczone FIBO 161. Więc być może "na cofkę" wcale nie jest głupie w tym momencie (pisząc z komórki nie widziałem tego co mam na kompie):
https://www.mql5.com/en/charts/3056735/ ... ski-mbanku
cofka raczej nie do FIBO 100, ale połowa miedzy 100-161 możliwa (czyli 10400 - o tej magicznej liczbie pisałem już dawno). Na przykład do czerwonej linii która będzie wsparciem, a była oporem/wsparciem już od 2008 roku
To fibo malowane już dawno, przykład idealny - zasięg zaliczony.
-- Dodano: 21 lut 2015, 00:14 --
i macie nawet DAX z eliotem i falami
proszę bardzo

13.000 to jest wartosc daxa po której będzie większa korekta.
Zdaje się, że Zielona Mgiełka pisał, ze ma L na DAX i trzyma do 13.000 - brał L po około 10.000 - dobrze kojarze ?
macie moją projekcję
zobaczymy 

w momencie jak Nowy napisał, że bierze L na edku "spekulacyjnie" od 1.127 to ja miałem już 2x L (na małej stracie) i dobrałem trzecią.
w końcu jak DT to DT.
Przecież na nim nie gram

Wróciłem z daleka i cały czas pisałem z komórki robiąc błędy i nie wrzucając wykresów.
Bo wiecie, jedna ręka na kierownicy, druga na komórce i jeszcze musi mózg pracować.
A machnąłem ze 3000km

Ale jak zawsze muszę dostać opierd*** i wytykają mi błędy, a co ja poradzę, że stosuję skróty myślowe.

Miłego weekendu.
otwarty komputer i zaliczone FIBO 161. Więc być może "na cofkę" wcale nie jest głupie w tym momencie (pisząc z komórki nie widziałem tego co mam na kompie):
cofka raczej nie do FIBO 100, ale połowa miedzy 100-161 możliwa (czyli 10400 - o tej magicznej liczbie pisałem już dawno). Na przykład do czerwonej linii która będzie wsparciem, a była oporem/wsparciem już od 2008 roku

proszę bardzo

Zdaje się, że Zielona Mgiełka pisał, ze ma L na DAX i trzyma do 13.000 - brał L po około 10.000 - dobrze kojarze ?

macie moją projekcję

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Tez tak sadze ,choć wystarcza mi 50 na cofkę bo to wtedy 2k zyskuLolo pisze:To teraz musismy jeszcze zdefinowac "cofke"highend pisze:Myślę że pójdzie na 11500 bez cofki
Dla mnie to okolo 100 pkt.

Zreszta juz zabezpieczone na zysk

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
specjalnie dla Ciebie na weekend... na początek reset a potem wiesz co...melpomena pisze:...udanego weekendu! Może Niemiaszek wrzuci nam tu coś do posłuchania i przytupnięcia.

https://www.youtube.com/watch?v=7HPbxGVd-58

a to na nowy tydzień pod "grecką tragedię"

https://www.youtube.com/watch?v=hA_5fmP ... ubs_digest
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- ZielonaMgielka
- Maniak
Hello HEhighend pisze:Panie i Panowie
w końcu jak DT to DT.
Przecież na nim nie gram![]()
A machnąłem ze 3000km
Miłego weekendu.
proszę bardzo![]()
macie moją projekcjęzobaczymy

Mialem dluga po 9950 i wyszedlem w okolicach 10900

Teraz kisze longi na FTSE po 6890 (idziemy po 7000) :
https://www.tradingview.com/x/ZAcU6FO6/
To ciekawe jak oczy/mozg sprawiaja ze szybciej dostrzegamy sygnaly counter-trade zamiast grac z trendem.

Ostatnio zmieniony 21 lut 2015, 10:01 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
Waluty:
-- Dodano: 21 lut 2015, 10:00 --
..
-- Dodano: 21 lut 2015, 10:00 --
..
Dziękuję za dedykacjęniemiaszek pisze:specjalnie dla Ciebie na weekend... na początek reset a potem wiesz co...![]()
![]()

Czy 2138,15 będzie miało znaczenie?