DayTrading: Czwartek 19.02.2015
- dobryfxplayer
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 19.02.2015
audi odbija sie korekta od 0.78 czy beda dalsze spadki??? zobaczymy.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Ale że jak? ktoś wierzy w automaty , perpetum mobile? że program będzie za niego zarabiał ?
Tylko krowa zdania nie zmienia. Czasem obieram pewny kierunek, ale po czasie się zdaje że wcale tkai pewny to on nie był i się zamyka pozycje ze stratą a nie czeka na out.
Tylko krowa zdania nie zmienia. Czasem obieram pewny kierunek, ale po czasie się zdaje że wcale tkai pewny to on nie był i się zamyka pozycje ze stratą a nie czeka na out.
Wracamy do bazy jeszcze dzisiaj bierz co ci dali!highend pisze:1226 niemiaszku powiadasz?
Mnie tylko ciekawi czy aby na miesiecznym golda nie robi sie mloteczekza luty.
Na tak, na chwile wzroslo, a potem jak Nowy powiedzial "zjadz do bazy". po dwoch godzinach nie bylo sladuGawronB pisze:to ja odpowiem ci pytaniem na pytanie , a jaki miały wpływ minutki FEDu na edka ? wystarczy wykres przewinąć na wczoraj na 20 godz. i masz odpowiedźpanzupa pisze:Ja mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych i prosze je potraktowac powaznie.
Jaki realny wplyw na rynek moga miec minutki ze spotkania ktore odbylo sie miesiac temu i wszyscy znamy podjeta decyzje: bedzie luzowanie euro.
Dla mnie to taki "odgrzewany kotlet" nawet jesli decyzja przeszla mimimalna wiekszoscia to sie chyba liczy fakt ze przeszla.
Dodatkowo nawet jak sie uda z grecja dojsc do ladu to nie powinno to wzmocnic euro a jedynie nie oslabic bardziej. Nie wiem skad mozna miec sentyment na wzrosty teraz.

Silna czy slaba zostala podjeta. I na bazie jej efektow beda podejmowane kolejne...MR. D pisze:będzie info ile było za a ile przeciw i to pokaże na ile silna i trwała była ta decyzja
Genralnie ja wierze ze bedzie znow jakas szpila podobnie jak po minutach FEDu. Okazja do szybkiego zarobku lub straty... ale pewnie krotko po niej bedzie "zjazd do bazy". Dlatego nie do konca rozumiem te emocje.
wejda pejsy na rynek i zaczna znowu oslabiac USD 

panzupa pisze:Na tak, na chwile wzroslo, a potem jak Nowy powiedzial "zjadz do bazy". po dwoch godzinach nie bylo sladuGawronB pisze:to ja odpowiem ci pytaniem na pytanie , a jaki miały wpływ minutki FEDu na edka ? wystarczy wykres przewinąć na wczoraj na 20 godz. i masz odpowiedźpanzupa pisze:Ja mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych i prosze je potraktowac powaznie.
Jaki realny wplyw na rynek moga miec minutki ze spotkania ktore odbylo sie miesiac temu i wszyscy znamy podjeta decyzje: bedzie luzowanie euro.
Dla mnie to taki "odgrzewany kotlet" nawet jesli decyzja przeszla mimimalna wiekszoscia to sie chyba liczy fakt ze przeszla.
Dodatkowo nawet jak sie uda z grecja dojsc do ladu to nie powinno to wzmocnic euro a jedynie nie oslabic bardziej. Nie wiem skad mozna miec sentyment na wzrosty teraz.
Silna czy slaba zostala podjeta. I na bazie jej efektow beda podejmowane kolejne...MR. D pisze:będzie info ile było za a ile przeciw i to pokaże na ile silna i trwała była ta decyzja
Genralnie ja wierze ze bedzie znow jakas szpila podobnie jak po minutach FEDu. Okazja do szybkiego zarobku lub straty... ale pewnie krotko po niej bedzie "zjazd do bazy". Dlatego nie do konca rozumiem te emocje.
wyjaęnię to w takim razie inaczej... jak masz grono np 100 członków i co miesiąc decydujecie większością w tej samej sprawie. To która Twoim zdaniem decyzja jest trwalsza ta podjęta stosunkiem 100/0 czy 51/49. Jeśli jest na styku to wystarczy, że jedna czy dwie osoby zmienią zdanie i za miesiąc decyzja jest zmieniona. Mam nadzieję, że tym razem pomogłem.
DAX jeszcze podjazd i czapa
https://www.mql5.com/en/charts/3048922/ ... g-point-of
Teoretycznie mogło by dalej zlecieć po przebiciu - ale teoria jest teorią... Przy drugim teście wolumen był większy (no ale to teoria a przed nami ECB)...
Edit... na razie udany skalpik...
Teoretycznie mogło by dalej zlecieć po przebiciu - ale teoria jest teorią... Przy drugim teście wolumen był większy (no ale to teoria a przed nami ECB)...
Mam nadzieje, że nie posługujesz sie volumenem z MT4, jeśli tak to wiedz że to liczy ticki a nie prawdziwy volumen i nic praktycznie nie znaczy...Fuli5 pisze:https://www.mql5.com/en/charts/3048922/ ... g-point-of