DayTrading: Środa 18.02.2015
Re: DayTrading: Środa 18.02.2015
Mozna powiedziec że frank od 15 stycznia jest jedno kierunkowy lae do tej daty nie wrócimy 

- atlanticos
- Maniak
Hewlett Packard zaciera ręce, a zieloni płaczą jak pomyślą ile drzew poleciMpapiez pisze: Ale jaja, wszyscy chcą drukować

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
a odnośnie franka,
czy bossa wyzerowała debety?
czy bossa wyzerowała debety?
Kto rozlał ropę?
Istotą sztywnego kursu jest drukowanie ;-) drukujesz i za te pieniądze kupujesz euro. Ma to jednak dwa skutki uboczne:Mpapiez pisze:Możesz mieć racje ale:MR. D pisze:i na koniec dnia dodam po raz kolejny, że lada chwila będzie podobna akcja na duńskiej koronie. To ich ostatnie podrygi dzisiaj wydali 2,5 milarda euro na stabilizowanie kursu. Znowu będzie akcja ile ta korona powinna kosztować i ładne luki. Na forex się nie odważę, ale fizycznie to tych koron już trochę nabyłem drogą kupna
Czyli coś im chodzi po głowie. Jak zrobią QE, to taniej im będzie trzymać sztywny kursHead of Danish central bank says little likelihood of Denmark QE.
Ale jaja, wszyscy chcą drukować
1. w przypadku waluty o tak małej płynności możesz błyskawicznie stracić nad nią kontrolę
2. w pewnym momencie masz już euro w banku pod sam sufit i jak je rzucisz na rynek to od razu robisz lukę sam wiesz jaką ;-)

Ostatnio zmieniony 18 lut 2015, 22:46 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pasjonat
Ja, sorki rzuciłem troszkę za dużosebiano pisze:Kto rozlał ropę?

-- Dodano: 18 lut 2015, 23:49 --
Ci co wrzucali L na eurchf mówi podobnie, że to najlepsza inwestycja bo nigdy nie spadnie. Dziś wiele osób upatrzyło duńską korone , licząc na podobne zyski myślisz że bank Duński będzie robić wielki prezentMR. D pisze:Istotą sztywnego kursu jest drukowanie ;-) drukujesz i za te pieniądze kupujesz euro. Ma to jednak dwa skutki uboczne:Mpapiez pisze:Możesz mieć racje ale:MR. D pisze:i na koniec dnia dodam po raz kolejny, że lada chwila będzie podobna akcja na duńskiej koronie. To ich ostatnie podrygi dzisiaj wydali 2,5 milarda euro na stabilizowanie kursu. Znowu będzie akcja ile ta korona powinna kosztować i ładne luki. Na forex się nie odważę, ale fizycznie to tych koron już trochę nabyłem drogą kupna
Czyli coś im chodzi po głowie. Jak zrobią QE, to taniej im będzie trzymać sztywny kursHead of Danish central bank says little likelihood of Denmark QE.
Ale jaja, wszyscy chcą drukować
1. w przypadku waluty o tak małej płynności możesz błyskawicznie stracić nad nią kontrolę
2. w pewnym momencie masz już euro w banku pod sam sufit i jak je rzucisz na rynek to od razu robisz lukę sam wiesz jaką ;-)

Ostatnio zmieniony 18 lut 2015, 22:58 przez simon000111, łącznie zmieniany 2 razy.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Sorry, ale albo nie czytasz, albo nie wiesz o czym piszesz.... o jakich l Ty piszesz ? i co ma do tego Szwecja ?
wr... co na ropie jadę w jedną i druga... wycięło mnie na 54.50$ a teraz lecą w dół na zbitą twarz... nie nie nie... nie wsiądę do tego pociągu... jak zlecą do 40 to poszukam L.
-
- Pasjonat
Masz rację, pomyliłem sięMR. D pisze:Sorry, ale albo nie czytasz, albo nie wiesz o czym piszesz.... o jakich l Ty piszesz ? i co ma do tego Szwecja ?

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Rosja nie przestrzega rozejmu, to ją zniszczą finansowo. Zaczynam myśleć o dużym benzyniakusebiano pisze:Kto rozlał ropę?

The only way is up