Broker do DAX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Re: Broker do DAX

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Możesz sprawdzić FXCM - np. zakładając konto demo lub konto real z niską wpłatą. Jeszcze da się to zrobić z 50 jednostkmi waluty. Pisze "jeszcze", bo FXCM rezygnuje z najmniejszych graczy i ustawia próg wejścia na poziomie 2000 USD, ale jako Polacy mamy jeszcze okres przejściowy ;-)

Jeśli chcesz MT4 to jest dostępny, ale może warto rozważyć platformę Trading Station, która oferuję dużo większa funkcjonalność.

W przypadku konta w EUR przelewy SEPA są darmowe.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

SuperFOREX pisze:Możesz sprawdzić FXCM - np. zakładając konto demo lub konto real z niską wpłatą. Jeszcze da się to
W przypadku konta w EUR przelewy SEPA są darmowe.
Dodaj jeszcze, że darmowe to co najwyżej jest przelanie kasy do FXCM. Natomiast przy wypłacie FXCM potrąci sobie 30 EUR. Dodaj też, że jeśli nie będziesz trejdował przez kilka tygodni to FXCM policzy Ci 50 EUR opłaty za nieaktywność.
Z powyższych powodów raczej FXCM nie spełni wymogów "królewicza z bajki".
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

green7 pisze:Dodaj jeszcze, że darmowe to co najwyżej jest przelanie kasy do FXCM. Natomiast przy wypłacie FXCM potrąci sobie 30 EUR.
Wpłaty oczywiście są darmowe. Co do wypłat to:
1. Wszystkie wypłaty na karty są darmowe. Można jednak wypłacić tylko kapitał wpłacony kartą.
2. Wypłaty z kont EUR realizowane przelewami SEPA są darmowe.
3. Pozostałe wypłaty, w szczególności z kont prowadzonych w walutach innych niż EUR są obciążone opłatą.
green7 pisze:Dodaj też, że jeśli nie będziesz trejdował przez kilka tygodni to FXCM policzy Ci 50 EUR opłaty za nieaktywność.
Opata za nieaktywność jest pobierana po roku nieaktywności w przypadku, gdy saldo konta jest mniejsze bądź równe niż 50 jednostek waluty.
Jest to po prostu sposób na zamykanie małych nieaktywnych kont. Limit 50 jednostek pochodzi z czasów, gdy najmniejsza jednostka transakcyjna był minilot. Po prostu 50 USD nie wystarczało na otwarcie pozycji i jeśli inwestor przez rok nie handlował i miał na koncie za mało, aby zacząć handlować, to konto jest "zerowane" (opłata za nieaktywność) i zamykane.
green7 pisze:Z powyższych powodów raczej FXCM nie spełni wymogów "królewicza z bajki".
Nie twierdzę, że FXCM spełni wymogi "królewicza z bajki", bo zapewne nie, ale może okazać się najlepszym rozwiązaniem dla artur_ar :-)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

SuperFOREX pisze: 2. Wypłaty z kont EUR realizowane przelewami SEPA są darmowe.
Hmm ... mi o ile pamiętam naliczono opłatę dla konta EUR. To czy jest to przelew SEPA czy nie ..... nie pamiętam bym miał na to wpływ - podawałem jedynie dane konta. Ale to było chwilę temu, może się zmieniło coś ?
SuperFOREX pisze: Opata za nieaktywność jest pobierana po roku nieaktywności w przypadku, gdy saldo konta jest mniejsze bądź równe niż 50 jednostek waluty.
Jest to po prostu sposób na zamykanie małych nieaktywnych kont. Limit 50 jednostek pochodzi z czasów, gdy najmniejsza jednostka transakcyjna był minilot. Po prostu 50 USD nie wystarczało na otwarcie pozycji i jeśli inwestor przez rok nie handlował i miał na koncie za mało, aby zacząć handlować, to konto jest "zerowane" (opłata za nieaktywność) i zamykane.
To co piszesz nie zgadza się raczej z moim doświadczeniem.
Mail z fxcm mówił o naliczeniu 50 jednostek waluty bazowej konta lub mniej jeśli nie mam tyle na koncie. Konto miało zostać zamknięte jeśli po tej operacji saldo byłoby 0. Jeśli jednak miałbym więcej niż 50 jednostek konto byłoby nadal aktywne, a fxcm za jakiś czas (tu nie wiem jaki) naliczyłby sobie ponownie opłatę.
SuperFOREX pisze: Nie twierdzę, że FXCM spełni wymogi "królewicza z bajki", bo zapewne nie, ale może okazać się najlepszym rozwiązaniem dla artur_ar :-)
A kolega właśnie królewicza szukał :)
Podaj może z jaką dokładnością dax jest notowany w fxcm i jaki jest spread na nim ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

green7 pisze:
SuperFOREX pisze: 2. Wypłaty z kont EUR realizowane przelewami SEPA są darmowe.
Hmm ... mi o ile pamiętam naliczono opłatę dla konta EUR. To czy jest to przelew SEPA czy nie ..... nie pamiętam bym miał na to wpływ - podawałem jedynie dane konta. Ale to było chwilę temu, może się zmieniło coś ?
Tak, przelewy SEPA pojawiły się chyba w zeszłym roku. Na pewno działają w FXCM UK. Może miałeś konto w innym oddziale?
SEPA:
If you have a Euro denominated account and your bank account is located in the European Union, you will have the option to withdraw funds via SEPA.

green7 pisze:
SuperFOREX pisze: Opata za nieaktywność jest pobierana po roku nieaktywności w przypadku, gdy saldo konta jest mniejsze bądź równe niż 50 jednostek waluty.
To co piszesz nie zgadza się raczej z moim doświadczeniem.
Mail z fxcm mówił o naliczeniu 50 jednostek waluty bazowej konta lub mniej jeśli nie mam tyle na koncie. Konto miało zostać zamknięte jeśli po tej operacji saldo byłoby 0. Jeśli jednak miałbym więcej niż 50 jednostek konto byłoby nadal aktywne, a fxcm za jakiś czas (tu nie wiem jaki) naliczyłby sobie ponownie opłatę.
Wg regulaminu jest tak, jak pisałem (punkt 8.6): http://www.fxcm.com/uk/assets/media/pdf ... etting.pdf

green7 pisze:
SuperFOREX pisze: Nie twierdzę, że FXCM spełni wymogi "królewicza z bajki", bo zapewne nie, ale może okazać się najlepszym rozwiązaniem dla artur_ar :-)
A kolega właśnie królewicza szukał :)
Podaj może z jaką dokładnością dax jest notowany w fxcm i jaki jest spread na nim ....
Wiem, że szukał, ale jak sam zauważył, raczej trudno o królewicza w realnym życiu ;-)
DAX jest notowany z dokładnością do pełnych punktów indeksowych, a spread wynosi 1 punkt w godzinach działania rynku bazowego i 2 punkty poza tymi godzinami.

Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

Którzy brokerzy mają najmniejsze koszty transakcji na DAX. Podajcie paru solidnych brokerów to ich sprawdzę. Na razie sprawdziłem HFT (spread od 0,6 do 1,6, sporadycznie więcej a najczęściej 1,1) oraz FxPro (2 pipsy w godzinach wieczornych).

EFIX DM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: EFIX DM »

Witam,

Zachęcam do skorzystania z pomocy EFIX DM.
Z nami założysz rachunek i będziesz miał/a możliwość inwestowania w CFD na DAX ze spreadem stałym w godzinach 9.00-22.00 - 1 punkt (dla 1 CFD o wartości ok. 12.000 EUR)
Depozyt dla 1 CFD to około 240 PLN.

Więcej informacji pod numerem 506203191.

Awatar użytkownika
CecyliaM
Bywalec
Bywalec

Re: Opinie o brokerach

Nieprzeczytany post autor: CecyliaM »

Witam, Prosiłabym jeśli nie jest to problem, o porównanie handlu do 100.000 zł :
Wedle
1) Bezpieczeństwo środków od 1do 10 (zaznacze że spółki na Cyprze mimo licencji
mnie nie interesują, jedynie Londyn lub pozostałe.
2) szybkość realizacji zleceń 1do 10 - poślizgi
3) Spread + dodatki (oprocentowany rachunek, karta, servery,itp). od 1 do 10
Interesuje mnie tylko indeks dax chyba że ktoś może polecić jakiegoś innego :

saxobank
hotfx
admiral markets
gft

mbank - wedle mojej oceny
3) Spread 1,5 pip dodatki - obsługa po PL +chat - ocena 7/10
2) poślizgi drobne do 1pipsa. ocena 6/10
1) bezpieczeństwo ocena 10/10 (bank, knf, przelew do 30minut)

xxx
inne dobre ?
My Forex Book : Trening Cecylia

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Takie oceny zawsze będą w pewnym stopniu subiektywne.
Ad.1) Niestety praktyka pokazuje, że nawet ci niecypryjscy mogą lecieć w kulki lub upaść (patrz Alpari UK). Ale
- posiadane licencje,
- gwarancje depozytu,
- fakt czy środki trzymane są na segregowanych rachunkach,
- ogólna kondycja finansowa spółki (z tym przeważnie będzie problem).
Ad.2) Szybkość realizacji zleceń w dużej mierze zależy od naszego pingu do serwera brokera, a on może wynikać choćby z naszego dostawcy internetu, co wielokrotnie zostało już udowodnione.
Poślizgi łatwiej ocenić ale też nie będzie to w pełni wiarygodne, bo jeśli ktoś gra na danych to będzie miał je sporo większe niż ktoś, kto gra na spokojnym rynku.
Ad.3) Tylko tu nie ma wątpliwości :).

Proponuję kontynuować dyskusję tutaj:
http://forex-nawigator.biz/forum/broker ... 26400.html
Bo ten wątek jest jedynie informacyjny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

CecyliaM pisze:Witam, Prosiłabym jeśli nie jest to problem, o porównanie handlu do 100.000 zł :
Wedle
1) Bezpieczeństwo środków od 1do 10 (zaznacze że spółki na Cyprze mimo licencji
mnie nie interesują, jedynie Londyn lub pozostałe.
2) szybkość realizacji zleceń 1do 10 - poślizgi
3) Spread + dodatki (oprocentowany rachunek, karta, servery,itp). od 1 do 10
Interesuje mnie tylko indeks dax chyba że ktoś może polecić jakiegoś innego :

saxobank
hotfx
admiral markets
gft

mbank - wedle mojej oceny
3) Spread 1,5 pip dodatki - obsługa po PL +chat - ocena 7/10
2) poślizgi drobne do 1pipsa. ocena 6/10
1) bezpieczeństwo ocena 10/10 (bank, knf, przelew do 30minut)

xxx
inne dobre ?
saxobank - mimi, że nie cypryjczyk to skompromitowany na maxa
hotforex-- cypryjczyk admiral markets-- warunki takie sobie ale ok
gft--od 29 sierpnia to CI (City Index))
-z polskim pod jurysdykcją UK polecam XTB UK
-może być jeszcze Oanda UK

ODPOWIEDZ