DayTrading: Środa 18.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lut 2015, 00:00

Wzrost
12
35%
Bez zmian
6
18%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 18.02.2015

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

panzupa pisze:
TsunamiPL pisze:
Zulume pisze:WIEM ŻE TO NIE MIEJSCE NA TAKIE PYTANIA!!! ALE :D
Słuchajcie od jakiegoś czasu udaje mi się robić średnio 3% kapitału dziennie, nie podwyższając lot'a każdego dnia, tylko co miesiąc daje nam to 60% miesięcznie, przecież to jest bajka żeby tak kapitał pomnażać.
Żaden z was nie powie ile na tym wyciąga, i wcale tego nie chce, chodzi mi tylko o procenty dzienne, miesięczne, no i najważniejsze wypłacalność, ja póki co od paru miesięcy nie wypłacam tej kasy, po prostu robię portfel.
Nie wydaje się to za piękne ? bo mi to śmierdzi, tylko nie wiem jeszcze co :D czy strach przed niewypłacaniem.
Tyle hejtów jest na FOREX, ze tyle osób przegrywa, to wykluczam bo pieniądze które w to włożyłem już mam wypłacone , wiec to z tym jest nie tak ? Jak to u was wygląda ? nie macie problemów z brokerem i wypłacaniem? w gruncie rzeczy praca marzeń by się wydawało, gdyby nie brak i tak kiepskiego ubezpieczenia zdrowotnego :D
Spróbuj to samo kapitałem np 100 tyś zł.
Chodzi Ci o jakies technikalia (problemy z wyplaceniem kasy na przyklad) czy psychike tradera?
Psychika, strach, nerwy, emocje.
The only way is up

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

miler4403 pisze:Koniec z tym kto kogo okrada.

Ponawiam mój wykres z nocy. Wszystko WG mnie idzie ponownie w dół.
To jesteśmy po dwóch stronach barykady :), bo dla mnie edek szykuje się do startu pod sufit.
Już są rozsiewane ploty że dogadali się z grecją.
Poza tym na H1 widac formacje flagi, a ta świeca H1 jest raczej pro-wzrostowa na ten moment.
Dla mnie dopiero wybicie lokalnej LT + zejście poniżej 1.1375 oznaczałoby jakieś spadki.
Zulume pisze: Mpapież
Myfx nie lubie, jestem typem człowieka który nie lubi jak patrzy mu sie na ręce, zwłaszcza w kraju Cebulaków i hejtów, bo każda krytyka by zniszczyła moja pewność siebie co by mogło prowadzić do strat ^^
Częściej to zbyt duża pewność siebie prowadzi do bankructwa.

Awatar użytkownika
pabloo83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pabloo83 »

GawronB pisze:
Słuchajcie od jakiegoś czasu udaje mi się robić średnio 3% kapitału dziennie, nie podwyższając lot'a każdego dnia, tylko co miesiąc daje nam to 60% miesięcznie, przecież to jest bajka żeby tak kapitał pomnażać.
Żaden z was nie powie ile na tym wyciąga, i wcale tego nie chce, chodzi mi tylko o procenty dzienne, miesięczne, no i najważniejsze wypłacalność, ja póki co od paru miesięcy nie wypłacam tej kasy, po prostu robię portfel.
Nie wydaje się to za piękne ? bo mi to śmierdzi, tylko nie wiem jeszcze co :D czy strach przed niewypłacaniem.
Tyle hejtów jest na FOREX, ze tyle osób przegrywa, to wykluczam bo pieniądze które w to włożyłem już mam wypłacone , wiec to z tym jest nie tak ? Jak to u was wygląda ? nie macie problemów z brokerem i wypłacaniem? w gruncie rzeczy praca marzeń by się wydawało, gdyby nie brak i tak kiepskiego ubezpieczenia zdrowotnego :D
Powiem tak wszystko pięknie ale .... % to nie wszystko. Bo inaczej podchodzisz do % z kwoty np.100 tyś a inaczej do 1 tyś.
Na własnym przykładzie powiem ci tak : jedno konto mam w XM z kwotą depo 3 tyś i na miesiąc robie z tego około 30- 40 % na plus
Drugie konto mam w Lmax z depo ponad 180 tyś i jak tam zrobie 3-4 % to jestem szczęśliwy wynika to z tego że w pierwszym przypadku psycha moja wogóle by nie ucierpiała jak bym popłyną na te 3 tyś , ale na drugim koncie jak bym stracił oj zabolało by.
Sorry za off top ale nie mogę...
Apeluję o korzystanie ze SJP. Piszesz, że masz na koncie 200k to błagam zainwestuj w podstawową edukację. Nie bierz tego do siebie, ponieważ nie dotyczy to tylko Ciebie (po prostu skupiło się na Tobie).
jest jak jest

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zulume »

Częściej to zbyt duża pewność siebie prowadzi do bankructwa.

ale i do dużych zysków :lol: :lol: :lol:

Ja mam S'ke na Edku zamknięta już SL z zyskiem, ale wydaje mi się że jeszcze spadnie ;)

Tak czytając to jestem wdzięczny ze z taka chęcią poruszyliście temat, ale nie sądziłem ze będą jakieś kłótnie i niesnaski :D Następnym razem jak weźmie mnie na rozkminy to pójdę na forum filozofów albo jakieś kobiece, żeby ponarzekać :D
Sorki za młyn :D

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

a tymczasem ujek nam rosnie.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Mpapiez pisze:To jesteśmy po dwóch stronach barykady :), bo dla mnie edek szykuje się do startu pod sufit.
Dzisiaj mogą być przeciwstawne sygnały z fundamentów - info o "załatwieniu" problemu z Grecją (tzn. tylko o jego przesunięciu w czasie), co z pewnością wzmocni eda, i minutes z FED o wydźwięku jastrzębim, co może połechtać dolara.
AT wskazuje mi na wybicie trójkąta górą,ale jestem przygotowana na każdy scenariusz :).

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

pabloo83 pisze:
GawronB pisze:
Powiem tak wszystko pięknie ale .... % to nie wszystko. Bo inaczej podchodzisz do % z kwoty np.100 tyś a inaczej do 1 tyś.
Na własnym przykładzie powiem ci tak : jedno konto mam w XM z kwotą depo 3 tyś i na miesiąc robie z tego około 30- 40 % na plus
Drugie konto mam w Lmax z depo ponad 180 tyś i jak tam zrobie 3-4 % to jestem szczęśliwy wynika to z tego że w pierwszym przypadku psycha moja wogóle by nie ucierpiała jak bym popłyną na te 3 tyś , ale na drugim koncie jak bym stracił oj zabolało by.
Sorry za off top ale nie mogę...
Apeluję o korzystanie ze SJP. Piszesz, że masz na koncie 200k to błagam zainwestuj w podstawową edukację. Nie bierz tego do siebie, ponieważ nie dotyczy to tylko Ciebie (po prostu skupiło się na Tobie).
Nic nie szkodzi, ale j.polski nie jest moim ojczystym językiem a uważam że i tak piszę lepiej niż wielu polaków :564:
A tymczasem kabel na oporze , wejdą USy i pęknie jak zapałka

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

ciekawe czy kabel pojdzie wyzej bez danych z usa...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

podchwyciliście temat jak kierowcy tirów na cb...
a tym czasem weszło mi złotko tak jak wstawiałem dwa dni temu tp 1220 ale raczej zamkne z palca bo tam nie doleci, na szczycie zapodam s
biedny to ja jestem od urodzenia...

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zulume »

Edek fajnie opadł :D
Golda sobie dzisiaj chyba odpuszczę, nie wiem co o nim sądzić.

Zablokowany