Psychika, strach, nerwy, emocje.panzupa pisze:Chodzi Ci o jakies technikalia (problemy z wyplaceniem kasy na przyklad) czy psychike tradera?TsunamiPL pisze:Spróbuj to samo kapitałem np 100 tyś zł.Zulume pisze:WIEM ŻE TO NIE MIEJSCE NA TAKIE PYTANIA!!! ALE
Słuchajcie od jakiegoś czasu udaje mi się robić średnio 3% kapitału dziennie, nie podwyższając lot'a każdego dnia, tylko co miesiąc daje nam to 60% miesięcznie, przecież to jest bajka żeby tak kapitał pomnażać.
Żaden z was nie powie ile na tym wyciąga, i wcale tego nie chce, chodzi mi tylko o procenty dzienne, miesięczne, no i najważniejsze wypłacalność, ja póki co od paru miesięcy nie wypłacam tej kasy, po prostu robię portfel.
Nie wydaje się to za piękne ? bo mi to śmierdzi, tylko nie wiem jeszcze coczy strach przed niewypłacaniem.
Tyle hejtów jest na FOREX, ze tyle osób przegrywa, to wykluczam bo pieniądze które w to włożyłem już mam wypłacone , wiec to z tym jest nie tak ? Jak to u was wygląda ? nie macie problemów z brokerem i wypłacaniem? w gruncie rzeczy praca marzeń by się wydawało, gdyby nie brak i tak kiepskiego ubezpieczenia zdrowotnego
DayTrading: Środa 18.02.2015
Re: DayTrading: Środa 18.02.2015
The only way is up
To jesteśmy po dwóch stronach barykadymiler4403 pisze:Koniec z tym kto kogo okrada.
Ponawiam mój wykres z nocy. Wszystko WG mnie idzie ponownie w dół.

Już są rozsiewane ploty że dogadali się z grecją.
Poza tym na H1 widac formacje flagi, a ta świeca H1 jest raczej pro-wzrostowa na ten moment.
Dla mnie dopiero wybicie lokalnej LT + zejście poniżej 1.1375 oznaczałoby jakieś spadki.
Częściej to zbyt duża pewność siebie prowadzi do bankructwa.Zulume pisze: Mpapież
Myfx nie lubie, jestem typem człowieka który nie lubi jak patrzy mu sie na ręce, zwłaszcza w kraju Cebulaków i hejtów, bo każda krytyka by zniszczyła moja pewność siebie co by mogło prowadzić do strat ^^
Sorry za off top ale nie mogę...GawronB pisze:Powiem tak wszystko pięknie ale .... % to nie wszystko. Bo inaczej podchodzisz do % z kwoty np.100 tyś a inaczej do 1 tyś.Zulume pisze:WIEM ŻE TO NIE MIEJSCE NA TAKIE PYTANIA!!! ALE
Słuchajcie od jakiegoś czasu udaje mi się robić średnio 3% kapitału dziennie, nie podwyższając lot'a każdego dnia, tylko co miesiąc daje nam to 60% miesięcznie, przecież to jest bajka żeby tak kapitał pomnażać.
Żaden z was nie powie ile na tym wyciąga, i wcale tego nie chce, chodzi mi tylko o procenty dzienne, miesięczne, no i najważniejsze wypłacalność, ja póki co od paru miesięcy nie wypłacam tej kasy, po prostu robię portfel.
Nie wydaje się to za piękne ? bo mi to śmierdzi, tylko nie wiem jeszcze coczy strach przed niewypłacaniem.
Tyle hejtów jest na FOREX, ze tyle osób przegrywa, to wykluczam bo pieniądze które w to włożyłem już mam wypłacone , wiec to z tym jest nie tak ? Jak to u was wygląda ? nie macie problemów z brokerem i wypłacaniem? w gruncie rzeczy praca marzeń by się wydawało, gdyby nie brak i tak kiepskiego ubezpieczenia zdrowotnego
Na własnym przykładzie powiem ci tak : jedno konto mam w XM z kwotą depo 3 tyś i na miesiąc robie z tego około 30- 40 % na plus
Drugie konto mam w Lmax z depo ponad 180 tyś i jak tam zrobie 3-4 % to jestem szczęśliwy wynika to z tego że w pierwszym przypadku psycha moja wogóle by nie ucierpiała jak bym popłyną na te 3 tyś , ale na drugim koncie jak bym stracił oj zabolało by.
Apeluję o korzystanie ze SJP. Piszesz, że masz na koncie 200k to błagam zainwestuj w podstawową edukację. Nie bierz tego do siebie, ponieważ nie dotyczy to tylko Ciebie (po prostu skupiło się na Tobie).
jest jak jest
Częściej to zbyt duża pewność siebie prowadzi do bankructwa.
ale i do dużych zysków
Ja mam S'ke na Edku zamknięta już SL z zyskiem, ale wydaje mi się że jeszcze spadnie
Tak czytając to jestem wdzięczny ze z taka chęcią poruszyliście temat, ale nie sądziłem ze będą jakieś kłótnie i niesnaski
Następnym razem jak weźmie mnie na rozkminy to pójdę na forum filozofów albo jakieś kobiece, żeby ponarzekać 
Sorki za młyn
ale i do dużych zysków

Ja mam S'ke na Edku zamknięta już SL z zyskiem, ale wydaje mi się że jeszcze spadnie

Tak czytając to jestem wdzięczny ze z taka chęcią poruszyliście temat, ale nie sądziłem ze będą jakieś kłótnie i niesnaski

Sorki za młyn

- dobryfxplayer
- Maniak
a tymczasem ujek nam rosnie.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Dzisiaj mogą być przeciwstawne sygnały z fundamentów - info o "załatwieniu" problemu z Grecją (tzn. tylko o jego przesunięciu w czasie), co z pewnością wzmocni eda, i minutes z FED o wydźwięku jastrzębim, co może połechtać dolara.Mpapiez pisze:To jesteśmy po dwóch stronach barykady, bo dla mnie edek szykuje się do startu pod sufit.
AT wskazuje mi na wybicie trójkąta górą,ale jestem przygotowana na każdy scenariusz

Nic nie szkodzi, ale j.polski nie jest moim ojczystym językiem a uważam że i tak piszę lepiej niż wielu polakówpabloo83 pisze:Sorry za off top ale nie mogę...GawronB pisze:Powiem tak wszystko pięknie ale .... % to nie wszystko. Bo inaczej podchodzisz do % z kwoty np.100 tyś a inaczej do 1 tyś.Zulume pisze:WIEM ŻE TO NIE MIEJSCE NA TAKIE PYTANIA!!! ALE
Na własnym przykładzie powiem ci tak : jedno konto mam w XM z kwotą depo 3 tyś i na miesiąc robie z tego około 30- 40 % na plus
Drugie konto mam w Lmax z depo ponad 180 tyś i jak tam zrobie 3-4 % to jestem szczęśliwy wynika to z tego że w pierwszym przypadku psycha moja wogóle by nie ucierpiała jak bym popłyną na te 3 tyś , ale na drugim koncie jak bym stracił oj zabolało by.
Apeluję o korzystanie ze SJP. Piszesz, że masz na koncie 200k to błagam zainwestuj w podstawową edukację. Nie bierz tego do siebie, ponieważ nie dotyczy to tylko Ciebie (po prostu skupiło się na Tobie).

A tymczasem kabel na oporze , wejdą USy i pęknie jak zapałka
- dobryfxplayer
- Maniak
ciekawe czy kabel pojdzie wyzej bez danych z usa...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
podchwyciliście temat jak kierowcy tirów na cb...
a tym czasem weszło mi złotko tak jak wstawiałem dwa dni temu tp 1220 ale raczej zamkne z palca bo tam nie doleci, na szczycie zapodam s
a tym czasem weszło mi złotko tak jak wstawiałem dwa dni temu tp 1220 ale raczej zamkne z palca bo tam nie doleci, na szczycie zapodam s
biedny to ja jestem od urodzenia...
Edek fajnie opadł
Golda sobie dzisiaj chyba odpuszczę, nie wiem co o nim sądzić.

Golda sobie dzisiaj chyba odpuszczę, nie wiem co o nim sądzić.