W pełni się zgadzam - nawet jeśli to teoria spiskowa - wszelkie sankcje na Rosje, przy wysokich cenach ropy nie miałyby większego wpływu. Zwalenie cen ropy to była zagrywka polityczna. Jak się dogadają z Putinem to na bank odbije!Mpapiez pisze:Ja bym uważał na waszym miejscu z tym długoterminowym prognozowaniem ropy.
Ja cały czas uważam że zwalenie cen do tak niskiego poziomu, ma podłoże czysto polityczne i jest związane z naszym przyjacielem ze wschodu.
Jak tam sie uspokoi, to przyjdzie czas na odbieranie kasy.
Chciałem tylko zauważyć, że USA też nieźle po dupie zbiera spowodu tak niskiej ceny baryłki, a oni na pewno też mają swój próg bólu.
DayTrading: Poniedziałek 16.02.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 16.02.2015
Warto pamiętać, że ruch cenowy na ropie spowodowany był decyzją polityczną a nie faktycznym załamaniem popytu. USA po raz pierwszy w historii zdecydowały się na eksport ropy żeby obniżyć ceny w wiadomym celu. Rosja traci 2 mld USD gdy cena ropy spada o 1 USD. Manewr przećwiczony w czasach ZSRR oraz Jelcyna. Pytanie jak długo można utrzymać ropę na takim poziomie ??
Mialem S na dax z piatku i zamknalem po 10930 na zysku nawet. Wole juz tak nie robic. Choc korekta do 10400 sie nalezy ale czy juz teraz?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ja jeszcze w plecy więc niech już lepiej zacznie spadać. ..highend pisze:Mialem S na dax z piatku i zamknalem po 10930 na zysku nawet. Wole juz tak nie robic. Choc korekta do 10400 sie nalezy ale czy juz teraz?
Po każdym upadku, powstań podwójnie...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam.No to elki na rope zamykać platformy i liczymy zyski
jestes w błędzie z ta ropąMpapiez pisze:Ja bym uważał na waszym miejscu z tym długoterminowym prognozowaniem ropy.
Ja cały czas uważam że zwalenie cen do tak niskiego poziomu, ma podłoże czysto polityczne i jest związane z naszym przyjacielem ze wschodu.
Jak tam sie uspokoi, to przyjdzie czas na odbieranie kasy.
Chciałem tylko zauważyć, że USA też nieźle po dupie zbiera spowodu tak niskiej ceny baryłki, a oni na pewno też mają swój próg bólu.
cena spadła bo Opec a głównie arabia saudyjska (nie zgodzila się na cięcia wydobycia) chciała żeby opłacalność łupków spadła...
naciągają na elki koledzy sympatyczni z forum niech każdy ma swój rozum
a co taka cisza dziś nt. Edwarda
tak dla informacji :
15:00 startuje spotkanie Eurogrupy
20:00 oczekiwana konferencja prasowa
czasu PL
tak dla informacji :
czasu PL
HeyGawronB pisze:a co taka cisza dziś nt. Edwarda
tak dla informacji :
czasu PL

Edward jest nadal bardziej emocjonalny niż geometryczny, czyli lepiej dzisiejszy dzień zrobić sobie tutaj wolny

Nastawiam się od jutra na longi (ale bez ciśnienia) zgodnie z tym co narysowałem w piątek:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/110190
W każdym razie, brakuje fali C

"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho