DayTrading: Poniedziałek 16.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lut 2015, 00:00

Wzrost
7
26%
Bez zmian
4
15%
Spadek
16
59%

Liczba głosów: 27

GawronB
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.02.2015

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

MR. D pisze:Grecy maja ciekawy pogląd na temat swoje zadłużenia. Uważają siebie za bankrutów i nie chcą otrzymywać nowych kredytów na spłatę starych bo to w gruncie rzeczy nic nie zmienia. Nie chcą też występować z euro bo wtedy będą mieli problem a tak problem mają ich wierzyciele. Z kolei bankstera ma problem bo najpierw w wyniku "naciąganych" kryteriów wprowadzili euro, później kupowali ich obligacje na dobrym procencie a teraz jak temat się wysypał to biadolenie do rządów "zróbcie coś bo system finansowy runie"
Tak , zgadzam się w 100 % , ale te " zróbcie coś " akcentem na "coś " nie widzi mi się aby w bliskiej lub dalszej przyszłości zadziałało aby Grecję wywalić z eurozony a tylko odcięcie chorej kończyny może uleczyć pacjenta , no chyba że Grecja zmięknie , na co liczę ale napewno nie obędzie się bez bólu i blefu jaki właśnie ma miejsce z tymi całymi negocjacjami.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

highend pisze:BRENT jest u mnie na mocnym oporze F161, poszło S z ciasnym SL (nad szczytem zaraz)
i tyle na dziś. Marazm ;)
:d :d :d :564:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Mpapiez pisze:
GawronB pisze:Przed dzisiejszą decyzję Eurogrupy w opcjach PUT na EURUSD ze strike`mi poniżej 1,10 znajduje sie aż 46,3 mld USD. To pokazuje skalą oczekiwań na spadek EURUSD i pozycjonowania graczy przed wieczorem. - See more at: http://acemarketu.com/?p=80325#sthash.DcCb4WTs.dpuf

Jeśli to prawda a nie zagrywka pod łowienie leszcza to może być ciepło na edku :D
Reakcje edka na wieści dot. strefy euro już widzieliśmy.
Znając życie pewnie koło 16 lub 17:00 zaczyną się pojawiać pierwsze plotki.

Jest kompromis - 50 pipsów w góre
Brak kompromisu - 50 pipsów w dół

I tak coś czuje polatamy ;).

Ale jak miałbym prorokować, to wg mnie do wieczora zwalą edka w dół, a potem ogłoszą że się dogadali i edek poleci do góry.

Wg mnie nie pozwolą Grecji wyjść z UE i strefy euro bo to by wygenerowało za dużo problemów.
Prędzej uwierzę w to, że Panowie z Syrizy dostaną propozycje nie do odrzucenia :wink: .

A nie takie przekręty są na świecie robione.

Cały myk polega na tym, że Grecja nie chce wyjść ze strefy euro. Oni chcą w niej zostać i uzyskać restrukturyzacje długu. Nie wiem czy są przewidziane jakieś procedury usunięcia Państwa ze strefy euro, ale podejrzewam, że skoro nie ma procedur wyjścia z EU to też nie ma takowych z Euro choć mogę się mylić. Innymi słowy Grecja chce zostać w Euro i ogłosić bankructwo, zapomnieć o starych długach i dostać nowe pożyczki. Gdyby Grecy chcieli opuścić euro to sytuacja byłaby o wiele prostsza.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

SCHELLING SAYS GREECE CAN'T HAVE NEW TERMS IN CURRENT PROGRAM. uncrossable red-lines about to be crossed

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek h4 - dwa scenariusze ktore biore pod uwage... blizej mi do niebieskiego czyli zejscie do 13-30-1360 i UP, ale możliwe jest tam wystapienie tez rgr'a i wtedy wyjscie z duzej flagi dolem i wybicie ostatnich dolkow moze wygenerowac naprawde silny ruch w dol...

https://www.tradingview.com/x/opzOCBNN/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dzisiaj jest świeto i giełda w USA nie działa z tego co widze...
tak samo nie chodzą zboża....
To chyba tyle na dziś - idę popracować fizycznie (lubię :))
Z ropką na S uważać, ja zrobiłem myk na Brent (zabrane na oporze) i zamknąłem z palca w lokalnym dołku.
Ale tutaj trzeba podejść zdroworozsądkowo - a kolega Rexex dobrze napisał i już kolejny raz ma rację co do ropy (wpierw pisał, ze nie spadnie ponizej $43).... :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

co się dokładnie dzieje, spadek na usdjpy w okolicy komunikatu "GBP could take hit if CPI comes in lower than expected"??

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

A few headlines re #Greece doing the rounds. Schäuble says Greek gov hasn't moved, country can't have new terms in current bailout #FX ^FR

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:edek h4 - dwa scenariusze ktore biore pod uwage... blizej mi do niebieskiego czyli zejscie do 13-30-1360 i UP, ale możliwe jest tam wystapienie tez rgr'a i wtedy wyjscie z duzej flagi dolem i wybicie ostatnich dolkow moze wygenerowac naprawde silny ruch w dol...

https://www.tradingview.com/x/opzOCBNN/
No to mamy podobny pogląd na sytuacje.
Ja osobiście myślę że zatrzymają się na ~1.1370.

Ps. Już się zaczynają plotki ?:) Szybciutko. Myslałem że od 16:00 zacznie się opowiadanie bajek :).

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

ujek przejechał po stopach i wraca.... robi się nerwowo.

Zablokowany