Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Konklawe
Bywalec
Bywalec

Re: Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Nieprzeczytany post autor: Konklawe »

Zarzyk18 pisze:Mam małe doświadczenie w FX wiec jesli toś mógłby mi wytłumaczyc ja to sie stało ze 15.01.2015 wyzerowało mi konto majac otwarte pozycje odwrotne ?
Generalnie po informacji ujawnionej przez SNB kurs CHF skoczyl o ponad 1zl w kilka minut.
Problem, ktory ja poruszam to jest to ze broker (w moim przypadku DM BOS) zamknal sobie system, SL i zabazpieczenie 30% depozytu nie zadzialalo (poniewaz wczesniej oni zawiesili notowania). Potem po ok 15-20 min jak znowu wznowil notowania zamknal mi moje pozycje z mega strata tak, ze mi konto wyczyscili do zera jak i wprowadzili debet na kilkadziesiat tysiecy, ktory musze splacic.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Wydawało mi się że tego typu debet to sprawa broka, nie bardzo rozumiem jak w ogóle można stracić więcej niż się wpłaciło jezeli kończy się zabezpieczenie jest close i tyle, nie przemawia do mnie w ogóle ze coś takiego miało miejsce, z ciekawości jakiego miałeś dużego stopa i jaki tam był spread nominalnie ?.

Awatar użytkownika
Konklawe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konklawe »

kolbi123 pisze:Wydawało mi się że tego typu debet to sprawa broka, nie bardzo rozumiem jak w ogóle można stracić więcej niż się wpłaciło jezeli kończy się zabezpieczenie jest close i tyle, nie przemawia do mnie w ogóle ze coś takiego miało miejsce, z ciekawości jakiego miałeś dużego stopa i jaki tam był spread nominalnie ?.
Wlasnie w tym problem!
Ja osobiscie nie mialem SL ale 2 inne osoby mialy ale i tak im nie zadzialalo a brok i tak po tych kilkunastu minutah "zrobil" im duzy debet.
Jest to w umowie z brokiem zapisane, ze tak moze sie wydarzyc tzn brok moze Ci przy duzej zmennosci kursow zawiesic notowania i potem Ci maksymalna strate dowalic albo abys nie mogl duzo zarobic, wszystko wedle uznania broka. Potem odwiesza notowania i masz stan konta taki jaki brok Ci ustali! Paranoja. W przypadku Bossa FX dnia 15.01 bylo to wyjatkowo perfidne.
Niedlugo bede mogl wiecej powiedziec czy to jest do konca legalne bo sprawe oddalem prawnikom. Umowa jest umowa ale czy takie zapisy i gwarancje dla nich sa legalne i czy moga sobie zagarnac srodki z innego konta.
Jedyna rada aby taki debet byl sprawa broka to nie trzymac rachunkow innych (bankowych, akcyjnych czy kredytow itp) u tego broka lub w jego macierzystym banku bo oni od razu je "zagarniaja" co moim zdaniem jest nielegalne. Wiecej informacji bede ogl powiedziec za kilka tygodni.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Konklawe pisze:
kolbi123 pisze:Wydawało mi się że tego typu debet to sprawa broka, nie bardzo rozumiem jak w ogóle można stracić więcej niż się wpłaciło jezeli kończy się zabezpieczenie jest close i tyle, nie przemawia do mnie w ogóle ze coś takiego miało miejsce, z ciekawości jakiego miałeś dużego stopa i jaki tam był spread nominalnie ?.
Wlasnie w tym problem!
Ja osobiscie nie mialem SL ale 2 inne osoby mialy ale i tak im nie zadzialalo a brok i tak po tych kilkunastu minutah "zrobil" im duzy debet.
Jest to w umowie z brokiem zapisane, ze tak moze sie wydarzyc tzn brok moze Ci przy duzej zmennosci kursow zawiesic notowania i potem Ci maksymalna strate dowalic albo abys nie mogl duzo zarobic, wszystko wedle uznania broka. Potem odwiesza notowania i masz stan konta taki jaki brok Ci ustali! Paranoja. W przypadku Bossa FX dnia 15.01 bylo to wyjatkowo perfidne.
Niedlugo bede mogl wiecej powiedziec czy to jest do konca legalne bo sprawe oddalem prawnikom. Umowa jest umowa ale czy takie zapisy i gwarancje dla nich sa legalne i czy moga sobie zagarnac srodki z innego konta.
Jedyna rada aby taki debet byl sprawa broka to nie trzymac rachunkow innych (bankowych, akcyjnych czy kredytow itp) u tego broka lub w jego macierzystym banku bo oni od razu je "zagarniaja" co moim zdaniem jest nielegalne. Wiecej informacji bede ogl powiedziec za kilka tygodni.

Na 99,9% w drugą stronę to by tak ustalili, że w sumie to cofneli by pewnie do pozycji wyjściowej i wyjaśnienia jakieśdali że pasł system tak działają brokerzy.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Zarzyk18 pisze:Mam małe doświadczenie w FX wiec jesli toś mógłby mi wytłumaczyc ja to sie stało ze 15.01.2015 wyzerowało mi konto majac otwarte pozycje odwrotne ?
tam jest bad tick - to też u mnie jest na XM, a na mForex nie ma (ta wielka szpila).
a czemu Ci pozamykało - zapewne przez ten tick się rozjechał spread.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ODPOWIEDZ