Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: highend »

spoko, zajrze za godzinke jak się rozwinęła sytuacja, a potem finito ;)
ja już mam dzisiaj pozamykane i fajna dniówka.... :D :) happy! :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

no i jak tam? edek odbił od R1 (zielona linia) - czyli jak widać reaguje na ten poziom ;)
:D

mozna buy i pod R1 SL ustawić.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:no i jak tam? edek odbił od R1 (zielona linia) - czyli jak widać reaguje na ten poziom ;)
:D

mozna buy i pod R1 SL ustawić.
Ty widzisz pivota, a ja widzę LT :), ale poziom widzimy podobny.
Tak coś czułem po kościach, że nie spuszczą edka poniżej tej LT, bo wyłożyli by karty na stół.
W poniedziałek można by dziecinnie łatwo pozyce zająć. Pod LT -> short, nad LT -> longi.
Tutaj kasy nikt za friko nie da ;).

Jeszcze się przypatrze. Jak wyjdą powyżej 1.14 do 22:00, to pewnie zostawie to otwarte na weekend.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

zamknął się minimalnie poniżej 1.14
no i ta świeca dzienna - krzyż czy tam nagrobek... wieści spadki ;)

Mpapiez

No nic, nie wyszli zacząco powyżej 1.14
Dla mnie 1.14 to poziom góra / dół :). Cholera wie czy poniedziałku nie zaczną od wywalenia tej LT ?
U admirałów zamykają handel o 22:00 więc nic tu już po mnie :).
Wpadło + 1,5%.
Powiem wprost, pobawiłem się jeszcze troche, bo miałem już wyrobioną normę, ale cóż nie wszystko się musi udać.

Krótkie podsumowanie:

-Tydzień zamknięty na +24,78% przy DD 6,10%.
Powiem wprost, jestem z siebie bardzo zadowolony. Poprawiłem obydwa paramtery o niebo, w stosunku do zeszłego tygodnia. 6% drawdown to bardzo dobra kontrola nad depozytem. Generalnie jestem w stanie zaakceptować wszystko poniżej 10% .

Jak by ktoś sobie chciał zobaczyć szerszy zakres, to myfxbook -> custom analysis -> i tam sobie można przedziały czasowe wybierać. Ja zawsze obkrajam na dany tydzień okres, żeby nie myśleć o tym co było wcześniej.

Co do celów na przyszły tydzień to biorąc pod uwage dzisiejszy trejd to mam takie:

-> Jak najcześciej stosować TP ~ 28 pipsów.
-> Maksymalne dopuszczczalne TP -> 45 pipsów ( Helllou niemiaszek :mrgreen: )

Tutaj akurat stąd się wzieło obniżenie o 5 pipsów, że jak bym ustawił 45 pipsów, a nie 50 :) to bym złapał ten wystrzał po południu idealnie :), a tak to braklo pare pipsów i przestawiłem TP wyżej.
To będzie najważniejszy cel do osiągniecia w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje że się będę go trzymać.
-> Większość wejść zakończyć poprzez TP ( z tym może być różnie, mniej istotny cel)
-> Utrzymać DD max ~ 6% / Granica bólu to 10%.
-> Profit -> 11% wystarczy :).

Mpapiez

highend pisze:zamknął się minimalnie poniżej 1.14
no i ta świeca dzienna - krzyż czy tam nagrobek... wieści spadki ;)
Dlatego mnie już tam nie ma :).
Swoją drogą nieźle namieszali. Po tak ostrym wybiciu w góre, naprawdę dałem się naciąć na to, że cały czas zbierają się na zrobienie nowej topki.

W poniedziałek będę uważnie patrzył na LT i poziom 1.14.
Jak wyjda powyżej 1.14, to będzie można w miarę bezpiecznie przyelkować.

Jak opuszczą LT czy tam ten twój R1, to wylądujemy na 1.1350 jako kolejnym znaczącym wsparciu ;).

No nic, miłego weekendu i walentynków wszystkim - do zobaczenia w poniedziałek :564: .

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Mpapiez pisze:... Co do celów na przyszły tydzień to biorąc pod uwage dzisiejszy trejd to mam takie:

-> Jak najcześciej stosować TP ~ 28 pipsów.
-> Maksymalne dopuszczczalne TP -> 45 pipsów ( Helllou niemiaszek :mrgreen: )

Tutaj akurat stąd się wzieło obniżenie o 5 pipsów, że jak bym ustawił 45 pipsów, a nie 50 :) to bym złapał ten wystrzał po południu idealnie :), a tak to braklo pare pipsów i przestawiłem TP wyżej.
To będzie najważniejszy cel do osiągniecia w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje że się będę go trzymać.
-> Większość wejść zakończyć poprzez TP ( z tym może być różnie, mniej istotny cel)
jednak dałeś się przekonać :wink:
zobaczysz jak będzie wyglądało klikanie z takimi wytycznymi/parametrami w tym tygodniu i sam ocenisz czy warto było się dać namówić na taką wersję :564:

w moich ustawieniach zakres ruchu ceny i zakres do osiągnięcia TP, wynika z tysięcy godzin obserwacji wykresu i zachowania ceny, co więcej jak znajdziesz chwilę to prześledź zachowanie ceny, gdzie jednorazowy ruch ceny/impuls na M1, średnio ma zasięg 30-33 pipsy i następuje korekta 9-15 pipsów, więc dlatego u mnie po 28 pipsach w jednym kierunku rusza TS z przesunięciem SL co 5 pipsów :idea:
oczywiście zdarzają się sytuacje, gdzie zasięg jest dużo większy(reakcja rynku po impulsie wynikającym z danych makro), ale właśnie w tym celu jest to przesunięcie co 5 pipsów, żeby z danego ruchu wydusić jak najwięcej...

kiedyś ktoś to fajnie opisał (coś w tym stylu):
"...złap trend za jaja i wyduś z niego maksymalnie co się da, aż się zes...ra pipsami..." :d :p
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Popieram ochrone kapitalu.
Osobiscie zrozumialem to nieco za pozno... ale nic to.
Frycowe poszlo ;)

A jak sie ma TP 45pips dla np. Surowcow? Indeksow?
Bo dla par walutowych, a w szczegolnosci edka to jak najbardziej. Tyle zwrotow akcji, ze szok ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Moze banalne pytanie. Ale jak ustawic TS zeby tak co 5 pips przesuwal sl? Normalnie w mt4 ts sie zalaczy jak pozycja wyjdzie na zysk i ustawiamy sztywnie odleglosc od ktorej ma byc sl przesuwany.

Mpapiez

highend pisze:Moze banalne pytanie. Ale jak ustawic TS zeby tak co 5 pips przesuwal sl? Normalnie w mt4 ts sie zalaczy jak pozycja wyjdzie na zysk i ustawiamy sztywnie odleglosc od ktorej ma byc sl przesuwany.

Niemiaszek korzysta z "clickera" od Andrzeja Pierza.
Tam jest taka opcja (korzystałem z niej jak grałem u Armady).

Admiralsi np. też dorzucają takiego clickera za darmo do MT4, w ustawieniach ustawiasz w jaki sposób ma się aktywować SL.

Co do targetu 45 pips max, ciężko mi sie wypowiadać na temat czegokolwiek innego niż edka.
28 średnio / 45 max to są w zasadzie wartości które wynikają z moich obserwacji na edku i ocena moich wejść od początku prowadzenia tego dzienniczka ;).

Statystycznie rzecz biorąć gdybym nigdy nie przesadzał z odległością TP i stosował np. Max 45 pipsów, to wynik tego journal'a do tej pory byłby o niebo lepszy.

Popatrz może na swoje wejścia które zakończyłeś stratą lub BE i sprawdź czy i w jakim zakresie cena szła po twojej myśli. I jaka wartość się najcześciej pojawia.

Zablokowany