Zdaje się że znalazłem pewien złoty środek dla TP.
Co do 1.14 - dałem się troche znowu zrobić na szaro, ale wyrbnąłem z tego pod trend.
Znowu średnie pokazały prawdę

Przy okazji zmieniłem sobie trochę szatę graficzną.
widzę zbieżność a nawet podobieństwo wartości 28Mpapiez pisze:...Przy okazji powiem tak, że przeanalizowałem swoje wejścia z ostatnich 2 tygodni i wyszło mi, że gdyby wszystkie te wejścia miały TP na 28 pipsów od najbardziej wysuniętego wejścia (czyli dokładka na cofce) to miałbym same TP.
Maksymalny TP nie będzie większy niż 50 pipsów dla DT. To również będzie zadanie na przyszły tydzień.
Ale podsumowanie jutro. Przeszedł mi foch na edka, więc jutro też coś pohandluje.
No popatrz. Wychodzi na to, że w pewnym momencie dochodzi się do zbliżonych wnioskówniemiaszek pisze: widzę zbieżność a nawet podobieństwo wartości 28
u mnie TS rusza po takim zasięgu![]()
sztywne TP dla każdej pozycji mam 45... też bardzo blisko Twojego![]()
poobserwuj, poćwicz, potestuj przez jakiś czas i sam nie uwierzysz, że to może działać i wartości są odpowiednie a nawet można powiedzieć, że optymalne...![]()
strzałki(zielona/czerwona) to wena twórcza czy jakiś indykMpapiez pisze: Wszystko widać na rysunku.
Wena twórcza w paint'cieniemiaszek pisze:strzałki(zielona/czerwona) to wena twórcza czy jakiś indykMpapiez pisze: Wszystko widać na rysunku.![]()
a to spoczko, bo już myślałem, że w "kolorawnki" zaczynasz się bawić...Mpapiez pisze:Wena twórcza w paint'cieniemiaszek pisze:strzałki(zielona/czerwona) to wena twórcza czy jakiś indykMpapiez pisze: Wszystko widać na rysunku.![]()
...
Chcę po porstu pokazać na rysunku miejsca reakcji ceny, w taki sposób jak ja to widzę.
W życiu, ja od wszelkiej maści wskaźników się trzymam z dalaniemiaszek pisze:
a to spoczko, bo już myślałem, że w "kolorawnki" zaczynasz się bawić...![]()