Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: highend »

wyszli górą ;)
:D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:wyszli górą ;)
Fanfary wyciągne jak wybiją 1.1350 :) :!:

Ale i tak już jest zajebiście ! :D :mrgreen:

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mpapiez pisze:
Damfry pisze:
patrzac po fxbooku 3x pozycje niemal z SLem 40 pips, cena spadła dokładasz 2 pozycje. SL 15 pips
No nie uśredniasz, ale dokładasz do straty.....
Zobacz, że ten mega trejd nie jest pewny a Ty postawiłeś już cały zysk z konta i wiele będziesz musiał dołożyć jęsli mega trejd nie wypali.
Dla mnie od 3 dni wszystkie wysokie interwały mówią SPRZEDAJ!! jedna m15 przeciwko reszcie, sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie bo konsolka się zawęża, ale oprócz tej 15 nie masz żadnego układu na UP :roll:
taka moja łocena, a im dłużej jest konsola tym mniej wiem :)
Powiem tak, dołożenie tych 2 pozycji na dole zwiększyło moje całe ryzyko o 2%.
Nie sądze że to dużo, przy i tak sporej ekspozycji, a jedyne co ryzykuje łącznie do kupy to zysk z zeszłego tygodnia + te właśnie 2%.

Mi generalnie od 3 dni interwały mówią "KONSOLA" ale to już mój punkt widzenia.
Cały czas gram pod odwrócony młot na h1. Dla mnie w krótkim terminie nie ma eSek dopóki 1.1270 nie pęknie.

Swoją drogą, nie martwi cie że wszyscy mówią o trendzie spadkowym i eskach ?

No nic, w międzyczasie zrobili kolejny zjazd w dól - zobaczymy czy uda im się wybić ten trójkąt :) :564:
W forexie uwielbiam to, że jesteśmy piwowarami, którzy zawsze wypiją naważone piwo. Czy jest dobre czy obrzydliwe nigdy od wypicia go nie uciekniemy...
Czy mnie martwi? nie bo mam ogromną znieczulicę na to co widzą traderzy, tylko brak sugestii sprawia, że realizujemy swój plan działania.
Dla mnie najważniejsze jest to co mówi rynek, świeca po świecy a mówi od paru dni sprzedaj.
Generalnie teraz konsola się tak zacieśnia, że przestają być jakiekolwiek jasne sytuacje i dla mnie. I sam przestaje już krzyczeć sprzedaj, a powoli przekładam się na czekaj.
Gdybym miał Ci coś poradzić (nie słuchaj sugestii) :mrgreen: wyjdź z tego nawet uśredniając na plusie, i poczekaj aż wróci zmienność. Pamiętaj, że jutro też jest dzień i kto wie, być może jutro właśnie wejdziesz w trejd życia, bo to co mamy jest masakrą nawet dla skalpelów...
Gdzieś już to pisałem. Jestesmy w bardzo ważnym miejscu na wykresie, to ostatni bastion przed duzymi spadkami. Nie ważne w którym kierunku będziemy musieli iśc, takiego poziomu możemy szybko nie opuścić.
Ważne poziomy posiadają baze i tak owa właśnie jest tworzona, mało kiedy przechodzimy jak przez masło. Być może cały luty będzie jedną wielką konsolą, a ruszymy od następnego... tego właśnie nie wiemy, jak wybiją to będziemy wiedzieć co zadecydowały grubasy i wtedy należy się podłączyć.
wiem wiem, banały i oczywistości piszę.... nudzi mi się przez tą konsole....
Mimo wszystko trzymam kciuki że wybrniesz z sytuacji :)

=====edit=====
Nim skończyłem wywód pozamiatał się temat, niech Ci pchają jak najwyżej, :)

No teraz zaczne prawdopodobnie szukać Leczki, wreszcie rynek i do mnie mówić będzie kup :)
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, 22:49 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

Mpapiez

Damfry pisze:
Gdybym miał Ci coś poradzić (nie słuchaj sugestii) :mrgreen: wyjdź z tego nawet uśredniając na plusie, i poczekaj aż wróci zmienność. Pamiętaj, że jutro też jest dzień i kto wie, być może jutro właśnie wejdziesz w trejd życia, bo to co mamy jest masakrą nawet dla skalpelów...
Gdzieś już to pisałem. Jestesmy w bardzo ważnym miejscu na wykresie, to ostatni bastion przed duzymi spadkami.
Mimo wszystko trzymam kciuki że wybrniesz z sytuacji :)
Dzięki za rade, ale nie skorzystałem :).
Dla mnie sygnał do eLki był już wczoraj i od wczoraj o tym pisze.

Mpapiez

CNBC reports Greece agreement reached in principle

More on CNBC:

Greece to stay in EU bailout program
-

EUR/USD, US stocks, gaining as the news crosses wires

-

Not in much in the way of further details at this stage, just those headlines. As more comes, I'll post it ASAP.

-

More:

Hearing final details to be released on Monday .... (not confirmed ... Monday is a long time away for markets ...)
Pięknie - do piątku to jest idealna plota do niewychodzenia z tej pozycji ! :).

Jak tylko 1.1350 pęknie przechodze na BE i biorę popcorn.
Jak faktycznie w poniedziałek ogłoszą że się dogadali, to edka ładnie wypieprzą do góry :).

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Mpapiez pisze:

piszę Ci w liście, że jest zajebiście... :wink:

jednak wyczekałeś na swoje, ładnie, ładnie, gratki... :clap: :clap: :clap:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Mpapiez

niemiaszek pisze:
Mpapiez pisze:

piszę Ci w liście, że jest zajebiście... :wink:

jednak wyczekałeś na swoje, ładnie, ładnie, gratki... :clap: :clap: :clap:
No jeszcze sukcesu nie ma ;), 1.1350 nie wybili - mógłbym wziąć 10% teraz, ale zaryzykuje jeszcze.
Niemniej jednak w obecnej sytuacji na wykresie, mogę z czystym sumieniem zabezpieczyć pozycje.

Na ten moment to całe duże wejście jest na +1% - wystarczy mi ryzykowania przez ostatnie 2 dni :).

Zielonym kolorem zaznaczyłem strefę która nie powinna zostać przebita - jej przebicie może, ale nie musi oznaczać powrotu do konsoli i testu znów wsparcia w okolicach 1.1270-80.
Niemniej jednak patrząc na tą świecę na H1 - szczerze wątpie.

Wg mnie nastepny cel to 1.14, a do końca tygodnia może i jeszcze wyżej na tej fali plotkowej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Zmieniłem zdanie jednak.
Próbują na plotkach iść w dół, ale mamy już wybicie z trójkąta i ten engulf na H1 ma dla mnie taką samą siłe jak odwrócony młotek.

Widze że jednak wcześniej źle kreskę pociągnałem.
Jednak dalej pozostane w "ryzyku" ale mocno okrojonym do pierwotnego.
SL'y żeby miał sens są pod tą świeczką H1.

Czas na spanie :) !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Nie mogę na to paczyć... miałeś chłopie 200 pipsów zysku i pozwoliłeś by spadło do 40 już nie mówiąc, że mając zabezpieczony zysk cofnąłeś spowrotem SLele.... oddałeś lekką ręką 160 pipsów, a pisałem, że po wybiciu możesz wejść drugi raz i to jeszcze pewniej bo rynek nada kierunek i potwierdzi....
Oby Cię nie przeczołgali, bo będzie to najgorsze rozegranie jakie dane mi będzie oglądać w tym roku :P
dalej czymam kciuki byś się wzbogacił rano chce widzieć piękny plusik :)

Mpapiez

Damfry pisze:Nie mogę na to paczyć... miałeś chłopie 200 pipsów zysku i pozwoliłeś by spadło do 40 już nie mówiąc, że mając zabezpieczony zysk cofnąłeś spowrotem SLele.... oddałeś lekką ręką 160 pipsów, a pisałem, że po wybiciu możesz wejść drugi raz i to jeszcze pewniej bo rynek nada kierunek i potwierdzi....
Oby Cię nie przeczołgali, bo będzie to najgorsze rozegranie jakie dane mi będzie oglądać w tym roku :P
dalej czymam kciuki byś się wzbogacił rano chce widzieć piękny plusik :)
Dla mnie tam ledwo 40 pipsów było, z tym że lot jest większy (tylko rozbity).
Po prostu wróciłem do pierwotnego planu, zabezpieczenia się po wybiciu 1.1350.

Poza tym jak widzę jak silny S/R jest obszar 1.1350, to już teraz wiem na pewno, że w przypadku wybicia tam też dokupię :).

Zablokowany