DayTrading: Środa 11.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lut 2015, 00:00

Wzrost
11
44%
Bez zmian
5
20%
Spadek
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 11.02.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

poniżej dwa wykresy h4 edka z dwoma różnymi scenariuszami... wygląda na to że czerwona strefa z obu wykresów (1.14-1.1430) i jej wybronienie badz potwierdzone przebicie będzie kluczowe dla zachowania edka w najbiższych 2 tygodniach

scenariusz wzrostowy
https://www.tradingview.com/x/bvdJBNVd/

scenariusz spadkowy
https://www.tradingview.com/x/K7b4TilW/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

kosandy pisze:
To nie jest śmieszne tylko prawdziwe. Jeżeli ktoś myśli, że potężna instytucja finansowa, która DECYDUJE o ruchach na rynku, nie wykorzystuje poprzez swój system informatyczny np. kumulacji Stop Lossów, zleceń oczekujących itp. to chyba wierzy w Świętego Mikołaja i Zajączka Wielkanocnego! Weź też pod uwagę, że mają swoje media, albo finansują media reklamami, mają sztaby profesjonalistów na etatach, nie tylko z dziedziny finansów, ale np z psychologii manipulacji informacją...
Zapamiętaj sobie raz na zawsze! - NIC SIĘ NIE DZIEJE PRZYPADKIEM!
Ale to nie jest tematem tego działu. Obiecuję, że przestanę już filozofować! :mrgreen:
Tak tak, ty naprawdę w to wierzysz ?:)
Jasne że są spekulanci jak SNB czy Goldmani, ale oni też czasami mają problem jak sobie pójdą w kontre.
Zgodze się jedynie, że oni mają czasami info gdzie są położone duże zlecenia oczekujące, ale to żadna tajemnica.

Krótko mowiąć, oni mogą na moment zamanipulować kursem, ale na pewno na niego nie wpływać.

Na pocieszenie, masz tutaj gościa "legendę" co podobno pogrywał sobie z banksterką jak chciał :).

http://www.tradingheroes.com/paul-rotte ... h-the-man/

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

atlanticos pisze:poniżej dwa wykresy h4 edka z dwoma różnymi scenariuszami... wygląda na to że czerwona strefa z obu wykresów (1.14-1.1430) i jej wybronienie badz potwierdzone przebicie będzie kluczowe dla zachowania edka w najbiższych 2 tygodniach

scenariusz wzrostowy
https://www.tradingview.com/x/bvdJBNVd/

scenariusz spadkowy
https://www.tradingview.com/x/K7b4TilW/
dwa scenariusze są w sumie spadkowe - oczywiście jest to prawdopodobne ale wydaje mi się że dolar jest trochę przeszacowany, poziom 1.2-1.25 jest weług mnie bardziej prawd. niż 0.9. Wiem, wiem grecja ukraina itd. ale ukraina (patrząc na PKB) ma taki wpływ na gospodarkę śwatową jak 2-3 wojewodztwa w polsce czy jedno w holandi. Gorzej z grecją ale jej upadek nikomu się nie opłaca - a to chyba jedyne info które byłoby wstanie spuścić EUR poniżej 1 $.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, 13:31 przez oiro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

oiro pisze:
dwa scenariusze są w sumie spadkowe - oczywiście jest to prawdopodobne ale wydaje mi się że dolar jest trochę przeszacowany, poziom 1.3-1.4 jest weług mnie bardziej prawd. niż 0.9. Wiem, wiem grecja ukraina itd. ale ukraina (patrząc na PKB) ma taki wpływ na gospodarkę śwatową jak 2-3 wojewodztwa w polsce czy jedno w holandi. Gorzej z grecją ale jej upadek nikomu się nie opłaca - a to chyba jedyne info które byłoby wstanie spuścić EUR poniżej 1 $.
wszystko ładnie pięknie ale ja skupiłem się tylko i wyłąćznie na technicznym aspekcie edka... żaden kierunek nie jest na obecna chwila jednoznaczny i przesadzony - pokazalem miejsce ktore moze i sadze ze bedzie kluczowe, a reszte pozostawiam kazdemu do przemyslenia i indywidualnego dobrania strategii... ja jakas w glowie juz mam :564:

Awatar użytkownika
kosandy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosandy »

_Kerad_ pisze:@kosandy
ciekawi mnie jak wg Ciebie wyglada rynek forex

po Twojej wypowiedzi wychodzi że jest w jednych rekach...
...a świstak siedzi i zawija w sreberka....
kolejny Lem się narodził
"To, co su­biek­tywnie może być us­pra­wied­li­wione, przes­ta­je nim być wo­bec faktów." - Stanisław LEM
"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:
wszystko ładnie pięknie ale ja skupiłem się tylko i wyłąćznie na technicznym aspekcie edka... żaden kierunek nie jest na obecna chwila jednoznaczny i przesadzony - pokazalem miejsce ktore moze i sadze ze bedzie kluczowe, a reszte pozostawiam kazdemu do przemyslenia i indywidualnego dobrania strategii... ja jakas w glowie juz mam :564:
Ty masz strategie wy-yeah-bunia oandian ;) HA! mom Cie :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

pedro pisze: Ty masz strategie wy-yeah-bunia oandian ;) HA! mom Cie :lol: :lol:

Mikołajki i gwiazdka za nami... wprawdzie sa jeszcze Walentynki, ale nie zakładam że banksterka jest zakochana w "planktonie" i bedzie drogie prezenty rozdawac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :564: :564:

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

atlanticos pisze:

Mikołajki i gwiazdka za nami... wprawdzie sa jeszcze Walentynki, ale nie zakładam że banksterka jest zakochana w "planktonie" i bedzie drogie prezenty rozdawac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :564: :564:

Nie przyjmujesz w żadnej z tych 2 strategii spadku bez korekty poniżej 1,125? Nie przygotowujesz na to żadnego scenariusza?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ja bym się bał brać S na rzeźniku....

DSWS + FIBO

popatrzcie gdzie jest Fibo 61 teraz ;)

oczywiscie takiego pionowego ruchu na 187.xxx nie zakładam tylko zygzaki/korekty.

ale raczej L

Leźnik ;) Lezie Rzeźnik

takie jeszcze coś porysowałem parę dni temu:
https://www.mql5.com/en/charts/3011292/ ... g-point-of
czerwone opory, zielone wsparcia - wtedy jeszcze nie doszedł do tych czerwonych jak rysowałem.
A linie skąd? a różne kombinacje FIBO ;)
Ciekawe czy nadal będzie te linie respektował - może się komuś przyda :564:
a jak ktoś mi powie, że "fibo nie działa"..... to skonfrontujemy z tymi liniami za powiedzmy 2 tygodnie.
Nie zmieniam ich ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, 13:53 przez highend, łącznie zmieniany 2 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

malse pisze:
atlanticos pisze:

Nie przyjmujesz w żadnej z tych 2 strategii spadku bez korekty poniżej 1,125? Nie przygotowujesz na to żadnego scenariusza?
biore to pod uwage ale postaram sie ponizej 1250 nie zajmowac pozycji bo tam moze byc spadek, a moze byc tylko czyszczenie SL i powrot... spadek bez korekty gdy 60% siedzi w S to naprawde byłby prezent... jakos cieżko mi uwierzyc w takie miłosierdzie choc na forexie nie ma rzeczy niemozliwych

Zablokowany