DayTrading: Piątek 06.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lut 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
5
17%
Spadek
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

cugan pisze: Tego nikt nie wie ale korekta była na 50 % i ani deka niżej i na dodatek potrójne dno
a woodie nie pokazuje żadnego sygnału na spadki .Tyle i aż tyle
Poniżej rysunek z potrójnym szczytem który zadziałał
Zmieniam zdanie.
W sumie to będzie teraz odbicie na UP na chfpln:

wrzucam mój wykres mamy na nim:
fibo 0-100 - pierwsza fala w dół
odbicie od fibo 61 (zaznaczone strzałką) - leci w dół (ostatnia szansa na S to była :mrgreen: )
dolatuje do fibo 161 - pięknie target zaliczony..... konsola
dolatuje do fibo 261 - konsola - być może uklepuje dołek

teraz faktycznie szykuje się wybicie na UP - szczególnie jak przebije 3.99
Pytanie dokąd - na 4.00... 4.10 - czy może 4.20 ?

Zejście poniżej FIBO 261 oznacza podróż na 3.7x
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

highend pisze:
cugan pisze: Tego nikt nie wie ale korekta była na 50 % i ani deka niżej i na dodatek potrójne dno
a woodie nie pokazuje żadnego sygnału na spadki .Tyle i aż tyle
Poniżej rysunek z potrójnym szczytem który zadziałał
Zmieniam zdanie.
W sumie to będzie teraz odbicie na UP na chfpln:

wrzucam mój wykres mamy na nim:
fibo 0-100 - pierwsza fala w dół
odbicie od fibo 61 (zaznaczone strzałką) - leci w dół
dolatuje do fibo 161 - pięknie target zaliczony..... konsola
dolatuje do fibo 261 - konsola - być może uklepuje dołek

teraz faktycznie szykuje się wybicie na UP.
Pytanie dokąd - na 4.00... 4.10 - czy może 4.20 ?

Zejście poniżej FIBO 261 oznacza podróż na 3.7x
Obstawiam ze okolice 4,20 potem korekta na 4,04 a potem kto wie może bijemy piątala z tytułu
ruchu na 1,618 Fibo (okolice 5,5). Kwestia tylko jak zachowa się rynek po ewentualnej korekcie na 4.04 jak
poczuje krew to poziom 1,618 Fibo nie będzie ostateczny
Kwestia 1.618 Fibo to kwestia pomiaru przy rożnych pomiarach jest to 5 z haczykiem lub 5,5 z haczykiem
Link do całego rysunku ponizej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2015, 21:22 przez cugan, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

launch an expanded asset purchase programme, encompassing the existing purchase programmes for asset-backed securities and covered bonds. Under this expanded programme, the combined monthly purchases of public and private sector securities will amount to €60 billion. They are intended to be carried out until end-September 2016 and will in any case be conducted until we see a sustained adjustment in the path of inflation which is consistent with our aim of achieving inflation rates below, but close to, 2% over the medium term
EBC
tylko że najpierw podniosą stan gospodarek i firm, a inflacja może pojawi się jak ceny surowców wrócą na historyczne poziomy
przecież cena nie zależy od popytu i podaży, tylko od czynników wytwórczych i popytu, a dopiero jak zejdą zapasy to dostosowują podaż i regulują cenę, wtedy najczęściej w górę
dlatego jak się kończą zapasy bo to dzieje się w ramach tego samego kontraktu i planowania zgodnie z tym kontraktem ile zysku ile co
potem sprzedawca robi nowy zapas i planuje odnośnie do nowych warunków

-- Dodano: sob 07-02-2015, 22:20 --

zyski firm nie zależą od ceny produktu, raczej od sprzedaży, gdy wzrośnie sprzedaż w strefie euro o 10% a inflacja będzie na -1% to co pogorszą się przychody firm i wpływy podatkowe, zmaleje produkcja?

-- Dodano: sob 07-02-2015, 22:26 --

jak ropa jest po 40-50$ nie ma co marzyć o celu inflacyjnym, można jedynie namówić firmy na inwestycje, czyli pozyskiwanie kapitału z rynku kapitałowego albo banków, no bo jak firmy płacą mniej za paliwo to mają większe dochody i zdolność kredytową, a dopiero potem liczyć w przyszłości (nie wiem po roku np) na wzrost inflacji do celu na skutek wyższej ceny ropy i stałych zobowiązań wobec rynku i banków to uruchamia inflację

nie wiem dlaczego oni robią bezpośredni związek przyczynowo skutkowy skupowania papierów i wywołania inflacji
wskaźnik PMI będzie triggerem i zatrudnienie

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Weźcie pod uwagę ze jeśli Rosja będzie nadal broic na Ukrainie to złotówka w dol

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

najlepiej trzymać ropę po 60$ przez pół roku i wpuścić kapitał na rynek żeby firmy inwestowały, potem podnieść cenę surowca i nie podnosić kosztów kredytu, czyli stopy na stałym poziomie, mocniejsza z tego powodu waluta jeszcze wzmocni cenę ropy na stacjach benzynowych, wtedy wszystkie wskaźniki są spójne, a okres spłaty zobowiązań trzyma inflację na stałym wysokim poziomie
jak firmy już są wyraźnie zapożyczone to zrobić suwak wobec wysokich wskaźników makro i podnosić stopy żeby nie przegrzać gospodarki

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

cugan pisze: Kwestia 1.618 Fibo to kwestia pomiaru przy rożnych pomiarach jest to 5 z haczykiem lub 5,5 z haczykiem
Myślę, że tak właśnie jest :) ale ja już nie liczę fal - nie potrzebne mi to jest do niczego... :d

-- Dodano: 07 lut 2015, 22:35 --
nowy joker pisze:Weźcie pod uwagę ze jeśli Rosja będzie nadal broic na Ukrainie to złotówka w dol
i jedynie EUR/PLN może lecieć w dół lub stać w miejscu, a reszta krosów z PLN w górę :mrgreen: ;)
a to mi nie pasuje, bo klienci z zachodu płacą w EURO... i lipa i kamieni kupa :evil:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

pr7emo pisze:
launch an expanded asset purchase programme, encompassing the existing purchase programmes for asset-backed securities and covered bonds. Under this expanded programme, the combined monthly purchases of public and private sector securities will amount to €60 billion. They are intended to be carried out until end-September 2016 and will in any case be conducted until we see a sustained adjustment in the path of inflation which is consistent with our aim of achieving inflation rates below, but close to, 2% over the medium term
EBC
tylko że najpierw podniosą stan gospodarek i firm, a inflacja może pojawi się jak ceny surowców wrócą na historyczne poziomy
przecież cena nie zależy od popytu i podaży, tylko od czynników wytwórczych i popytu, a dopiero jak zejdą zapasy to dostosowują podaż i regulują cenę, wtedy najczęściej w górę
dlatego jak się kończą zapasy bo to dzieje się w ramach tego samego kontraktu i planowania zgodnie z tym kontraktem ile zysku ile co

zyski firm nie zależą od ceny produktu, raczej od sprzedaży, gdy wzrośnie sprzedaż w strefie euro o 10% a inflacja będzie na -1% to co pogorszą się przychody firm i wpływy podatkowe, zmaleje produkcja?

jak ropa jest po 40-50$ nie ma co marzyć o celu inflacyjnym, można jedynie namówić firmy na inwestycje, czyli pozyskiwanie kapitału z rynku kapitałowego albo banków, no bo jak firmy płacą mniej za paliwo to mają większe dochody i zdolność kredytową, a dopiero potem liczyć w przyszłości (nie wiem po roku np) na wzrost inflacji do celu na skutek wyższej ceny ropy i stałych zobowiązań wobec rynku i banków to uruchamia inflację

nie wiem dlaczego oni robią bezpośredni związek przyczynowo skutkowy skupowania papierów i wywołania inflacji

Nie obraź się ale piszesz straszne bzdury
wiesz kiedy rośnie cena?
jak przedsiębiorca nie jest wstanie zaspokoić popytu najpierw na wzrost popytu znikną zapasy później zwiększa moce produkcyjne jak to nie wystarczy to podnoszą cenę
Wiesz dlaczego jest taki mechanizm bo po wzroście ceny zwiększy sie konkurencja tzn wejdą nowe zakłady
a jak cena spada to wycinają tych co nie mieszczą się z kosztami czyli nie mają rentowności
Skup papierów powoduję napływ gotówki (którą jest większa o odsetki) jak myślisz co się stanie z taką kasą?
....część trafi na lokaty (niskie oprocentowanie zniechęca do oszczędzania) część lokaty w bezpieczny instrument może złoto itd
czyli zwiększa się płynność na rynkach finansowych a to wpłynie na rozruszanie gospodarki i o tym mówią.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

_Kerad_ pisze:
wiesz kiedy rośnie cena?
jak przedsiębiorca nie jest wstanie zaspokoić popytu najpierw na wzrost popytu znikną zapasy później zwiększa moce produkcyjne jak to nie wystarczy to podnoszą cenę
Wiesz dlaczego jest taki mechanizm bo po wzroście ceny zwiększy sie konkurencja tzn wejdą nowe zakłady
a jak cena spada to wycinają tych co nie mieszczą się z kosztami czyli nie mają rentowności
Skup papierów powoduję napływ gotówki (którą jest większa o odsetki) jak myślisz co się stanie z taką kasą?
....część trafi na lokaty (niskie oprocentowanie zniechęca do oszczędzania) część lokaty w bezpieczny instrument może złoto itd
czyli zwiększa się płynność na rynkach finansowych a to wpłynie na rozruszanie gospodarki i o tym mówią.
Czysta teoria. W rzeczywistości kasa z obligów zostaje w bankach. Na kredyty dla gospodarek przeznaczany jest ułamek tej kwoty, dla ludności ewentualnie na duży procent. Zdecydowana większość dmucha bańkę na akcjach. To nie zadziała = zobacz na skośnych - Kuroda nie ma już co kupować za drukowanych jeńców, a jakoś ich gospodarka w stagnacji.
W Stanach też kwitnie kreatywna księgowość - jak to któregoś dnia pie.............. :roll:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

Pisałem odpowiedz na post pr7emo który pisał bez sensu
wyciąłeś to i trochę zmienia sens ;/

w odpowiedzi na Twój post
z tego co mi wiadomo to EBC chce skupić papiery Włochów, Hiszpanii a warunek jest taki ze dany kraj musi sie zwrócić o pomoc a wtedy potrzebna reforma myślę że wiesz jakie wysokie oprocentowanie w tych krajach jest a to prędzej czy później spowodowałoby taką sama pomoc jak dla Grecji (chyba tego chcą uniknąć)
mówią tez o sterylizacji czyli mechanizm który obniży wzrost ilości pieniądza żeby nie powodował wzrostu inflacji tylko pobudzić rynek

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

_Kerad_ pisze:
pr7emo pisze:
EBC

wiesz kiedy rośnie cena?
myślę i mam nadzieję że te pieniądze które inwestorzy uzyskają ze sprzedaży obligacji do EBC trafią nie tylko do akcji które są aktualnie wymieniane, ale także zasilą inwestycje, finansowane z nowych akcji na giełdzie
firmy zrobią IPO, inwestor zainwestuje we firmę albo firmy położą na rynku akcje które już posiadają i stąd wezmą gotówkę na inwestycje
banki posiadające obligacje otrzymają zastrzyk gotówki i może będą mniej restrykcyjnie patrzeć na pożyczkobiorców

przy wzroście popytu już pojawi się konkurencja, właśnie to jest dobry czynnik stabilizujący ceny, tym bardziej same popyt i podaż nie tworzą ceny
im więcej kredytów tym firmy poszerzają obszary swoich działań i mogą robić produkt konkurencyjny którego wcześniej nie było i to stabilizuje cenę wobec produktu drugiej firmy
niemniej jednak chodziło mi o to że wzrost cen pojawia się w dłuższym terminie od decyzji o drukowaniu, Draghi pisze w dalszej części tego komunikatu, iż może to nastąpić w średnim i długim terminie http://www.ecb.europa.eu/press/presscon ... 22.en.html
Such low inflation rates are unavoidable in the short term, given the recent very sharp fall in oil prices and assuming that no significant correction will take place in the next few months. Supported by our monetary policy measures, the expected recovery in demand and the assumption of a gradual increase in oil prices in the period ahead, inflation rates are expected to increase gradually later in 2015 and in 2016
dlatego najważniejsze będą PMI i wskaźniki zatrudnienia
rosnący wykres PMI będzie oznaczał, iż wzrost inflacji w oczekiwanym terminie będzie prawdopodobny, a to znaczy zaciskanie i podnoszenie stóp i euro

-- Dodano: ndz 08-02-2015, 1:46 --
_Kerad_ pisze:Pisałem odpowiedz na post pr7emo który pisał bez sensu
wyciąłeś to i trochę zmienia sens ;/

w odpowiedzi na Twój post
z tego co mi wiadomo to EBC chce skupić papiery Włochów, Hiszpanii a warunek jest taki ze dany kraj musi sie zwrócić o pomoc a wtedy potrzebna reforma myślę że wiesz jakie wysokie oprocentowanie w tych krajach jest a to prędzej czy później spowodowałoby taką sama pomoc jak dla Grecji (chyba tego chcą uniknąć)
mówią tez o sterylizacji czyli mechanizm który obniży wzrost ilości pieniądza żeby nie powodował wzrostu inflacji tylko pobudzić rynek
jakie oprocentowanie, nawet teraz tego jakoś pozytywnie nie przeramuje :)
esp 10yr stały niżej od us
włoskie pewnie podobnie
ja bym Grecji na tą chwile nie porównywał, wg mnie Europa by się wzmocniła wykopując Ateny ze strefy euro
na pewno coś zrobią gdyby inflacja poszła zbyt wysoko do góry
wystarczy że w stanach pójdzie, bo jak Nowy mówił tam się już przegrzewają
a dużo finansiery jest oparta o wolatylność, czyli pojadą albo dalej do góry albo zjadą
pieniądze od nich trafią do obiegu europejskiego, a dodatkowo podniosą surowce i trzeba będzie szybko zaciskać politykę monetarną

-- Dodano: ndz 08-02-2015, 2:06 --

złotówka na 2% w tym układzie może znacząco zyskiwać na wartości, standard n poors podniósł nam w Piątek ocenę
czyli jakby jesteśmy bezpieczną przystanią
aż strach pomyśleć jak zwali się tutaj kapitał ten który już jest za Oceanem i z europejskiego QE
RPP może nawet obniżyć stopy o 1% gdyby napływ stał się zbyt wysoki

kolejne 3 miesiące będą arcyciekawe :D

Zablokowany