DayTrading: Piątek 06.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lut 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
5
17%
Spadek
15
50%

Liczba głosów: 30

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Rafcyk pisze:na razie wzielem kawę w okolicach 160 na L ...............
.......Rzeźnik był brany ... juz dawno

ja tam kawę 5-7 razy dziennie biorę ale w kubku ;) rzeźnika nie brałem, nie biorę i brał nie będę...a le co kto lubi ;)

taki mały joke ;) :564: :564:

cześc żabka,
bardziej ruchliwa ta para jak pan edo stoi w miejscu, zobacz po ruchu w piątek po danych ile ten a ile tamta :)
Pozdrawiam

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

7 kubków robi wrażenie. Mnie na studiach dziennie w trakcie sesji starczało 3 kawy. Oczywiście takie sypane, bo innych wtedy nie było.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Może Żabka zmierza w stronę wyznaczoną przez maklerów z "Wilka z Wall Street"? :)

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

melpomena pisze:Może Żabka zmierza w stronę wyznaczoną przez maklerów z "Wilka z Wall Street"? :)
Ja myślę, że Żaba kupił po prostu kawę na górce i teraz pije jej dużo by podbić cenę :)
Let the pips flow 8)

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:Rafcyk - pisales o pszenicy na S. Kisisz czy SL ?

Atlanticos - 7 kubkow kawy na dzien? :shock:
uwazaj na serducho :564:
Jaki SL :P mam uśredniać jak będzie walił w gore , na razie Kawa sporo zarabia a pszenica ponoć jakieś info o produkcji we wtorek wiec będzie cos więcej wiadomo ,ponoć pewniejszy zjazd poniżej 500 niz wybicie - powtarzam po analityku
Mam tylko 0,1 Lota na pszenicy i 0,7 na kawie ,jeszcze na soję mnie namawiał na S ale powiedziałem ze dla mnie margin najważniejszy a nie zamierzam dopłacać póki nie dadzą mi sporo zarobić haaahaaahaaa

Jedyne co dla mnie ciekawe to chcą mi udostępnić analizy bezpośrednio na wykresach poszczególnych par z punktami zwrotnymi ,wsparciami itp , co by mi ułatwiło lepsze wchodzenie i wychodzenie z pozycji ,nie musiałbym czytać tego forum haaahaaahaaa

.. ale jakbym mógł sie z Wami rozstać :D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:
Rafcyk pisze:na razie wzielem kawę w okolicach 160 na L ...............
.......Rzeźnik był brany ... juz dawno

ja tam kawę 5-7 razy dziennie biorę ale w kubku ;) rzeźnika nie brałem, nie biorę i brał nie będę...a le co kto lubi ;)

taki mały joke ;) :564: :564:
5-7 kaw to przed otwarciem giełdy w Londynie się pije... potem do pejsów ze dwie jeszcze wchodzą, a następnie podczas pejsatej sesji ze 3-4 ... ;)

kawa to napój Bogów, jak mawia mój ojciec ;)

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Rafcyk pisze:
highend pisze:Rafcyk - pisales o pszenicy na S. Kisisz czy SL ?

Atlanticos - 7 kubkow kawy na dzien? :shock:
uwazaj na serducho :564:
Jaki SL :P mam uśredniać jak będzie walił w gore , na razie Kawa sporo zarabia a pszenica ponoć jakieś info o produkcji we wtorek wiec będzie cos więcej wiadomo ,ponoć pewniejszy zjazd poniżej 500 niz wybicie - powtarzam po analityku
Mam tylko 0,1 Lota na pszenicy i 0,7 na kawie ,jeszcze na soję mnie namawiał na S ale powiedziałem ze dla mnie margin najważniejszy a nie zamierzam dopłacać póki nie dadzą mi sporo zarobić haaahaaahaaa

Jedyne co dla mnie ciekawe to chcą mi udostępnić analizy bezpośrednio na wykresach poszczególnych par z punktami zwrotnymi ,wsparciami itp , co by mi ułatwiło lepsze wchodzenie i wychodzenie z pozycji ,nie musiałbym czytać tego forum haaahaaahaaa

.. ale jakbym mógł sie z Wami rozstać :D
Pszenica na h4 to już raczej się wybiła i widać ochotę na wzrosty , pisałem że korekta do 515 ( było 516 ) i teraz już nie liczyłbym że spadnie poniżej 500 . Dane oczywiście mogą namieszać ale rynek na info prospadkowe pomału przestaje reagować natomiast na wzrostowe to i owszem . Co do kawy to mimo informacji o możliwych suszach cena jakoś nie może wrócić powyżej 170 więc dla mnie duża niewiadoma . Chyba masz inne przełożenia bo przy 0,7 lota na kawie to bym raczej oka nie zmrużył , na 0,1 potrafi często robić kilka tysięcy zł u mnie

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

cugan pisze:POTRÓJNE DNO

Zasięg formacji
http://i0.wp.com/stocktraders.pl/wp-con ... ne-dno.png
Będę uparty: frank leci na 3.85 i żadne potrójne dno :d :mrgreen:
na rzeźniku już prędzej było potrójne dno i wybicie - ale teraz wcale nie dam sobie głowy uciąć, że idziemy wyżej.
Póki co - rzeźnik ma trend spadkowy (!) od 189 lecimy w dół, więc to może być podryg do 182, a potem przepaść.
Oczywiście może to być też koniec korekty spadkowej (weekly rzeźnik wzrostowy) - ale to się okażę :)

-- Dodano: 07 lut 2015, 20:01 --

Jeśli mam wróżyć z fusów to widzę rzeźnika w taki sposób jak wklejam.
Wszystko jest wyliczone z fibo i poziomy są w miarę dokładne.
Aczkolwiek wróżka nie jestem ;)

natomiast wydaje się 184.xxx do zaliczenia, zdaje się NOWY ten poziom też pokazywał.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

highend pisze:
cugan pisze:POTRÓJNE DNO

Zasięg formacji
http://i0.wp.com/stocktraders.pl/wp-con ... ne-dno.png
Będę uparty: frank leci na 3.85 i żadne potrójne dno :d :mrgreen:
na rzeźniku już prędzej było potrójne dno i wybicie - ale teraz wcale nie dam sobie głowy uciąć, że idziemy wyżej.
Póki co - rzeźnik ma trend spadkowy (!) od 189 lecimy w dół, więc to może być podryg do 182, a potem przepaść.
Oczywiście może to być też koniec korekty spadkowej (weekly rzeźnik wzrostowy) - ale to się okażę :)
Tego nikt nie wie ale korekta była na 50 % i ani deka niżej i na dodatek potrójne dno
a woodie nie pokazuje żadnego sygnału na spadki .Tyle i aż tyle
Poniżej rysunek z potrójnym szczytem który zadziałał
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Zablokowany