DayTrading: Piątek 06.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lut 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
5
17%
Spadek
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:
ZielonaMgielka pisze: Jesli twierdzisz ze to AT jest powodem wzrostow badz spadkow na przestrzeni lat to nie bede dalej wiercil :)
:564:
Fundamentalnie jeśli chodzi o TRY to sam widzisz, że nie wiadomo (stopy podnoszą, a TRY traci).
Można bazować na wykresie, a USD/TRY wygląda cholernie wzrostowo....:)
To jest splycanie. To nie jest tak ze niewiadomo. Z jakiegos powodu kapital ucieka z Turcji.

Tamtejsza sytuacja polityczna z Erdoganem na czele rzadu nie jest stabilna a kazdy przewrot skutkuje duzym spadkiem zaufania inwestorow. Postaw sie w butach inwestorow.

Napisales ze USDTRY wyglada cholernie wzrostowo. USDRUB wyglada tak samo a jakos nie widac chetnych do zarabiania na swapie.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

Powiem tak jak to mowią niektórzy na tym forum tylko grube esss na edku

-- Dodano: 06 lut 2015, 23:02 --

następny tydzień 1.10 spokojnie pęknie bez kombinacji i tyle w tym temacie

-- Dodano: 06 lut 2015, 23:02 --

następny tydzień 1.10 spokojnie pęknie bez kombinacji i tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
mazzi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mazzi »

A jak widzicie sp po weekendzie? Pytam bo jestem na sell a po dzisiejszym dniu za wiele wrażeń . Wciąż nabieram doświadczenia A ciągle to mało
Po każdym upadku, powstań podwójnie...

Awatar użytkownika
balu_rst
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balu_rst »

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

melpomena pisze:Na edku zarysowała się właśnie nowa formacja:
formacja ed H4.JPG
Tutaj szerszy opis:
http://static.polskieradio.pl/images/74 ... de21c0.jpg

moglbys mi wyjasnic co ona oznacza

-- Dodano: 07 lut 2015, 03:31 --

wie mktos moze co nastapilo o 15 30 u nas chyba 14 czas xm ale nie pamietam jaki , plus 1 godz lub minus 3 , korzystam z wielu platform ale zadna mi nie pasuje (sie znalazla jeb^&*^&^ kórlewna ) mam luki na wykresie, lub nie mialem neta 2 z jednego
ale luki w xm gdzie gwarantujemy sl , w sumie ktos tu juz pisal niedawno o gwarancji xm na temat sl, XM GWARANTUJE CENE ZAKUPU, czyli kupuje ,cena leci w gore o 5 punktow wraca i dopiero tranzakcja zawarta, wlasne doswiadczenie

-- Dodano: 07 lut 2015, 03:38 --
balu_rst pisze:audusd a nóż widelec :D
https://charts.mql5.com/6/940/audusd-st ... ki-tms.png
patrzac na linie trendu nie uwarzasz ze moze juz jest od gury przetestowana i bedzie up? patrzac po knotach ciezko mi stwierdzic do tgego to momentu juz testowane tyle razy , moze sie wstrzymac i zrobic delikatny buy na 0.775 i pozniej pojechac od 0.79

tak tylko sie zastanawiam nie jestem od dluzszysz tf
a na fibo 60 jest fajna strefa do sprzedarzy
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

mac pisze:moglbys mi wyjasnic co ona oznacza
PRZEPRASZAM WRAŻLIWYCH: Mój znajomy trader, odwołując się do życiowego doświadczenia mówi, że jeśli pojawią się cycki, to lecimy w czarną dziurę. :)

A tak serio - to był tylko żart, a nie żaden prognostyk odnośnie edka ;).

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

melpomena pisze:
mac pisze:moglbys mi wyjasnic co ona oznacza
PRZEPRASZAM WRAŻLIWYCH: Mój znajomy trader, odwołując się do życiowego doświadczenia mówi, że jeśli pojawią się cycki, to lecimy w czarną dziurę. :)

A tak serio - to był tylko żart, a nie żaden prognostyk odnośnie edka ;).
A mi sie kojarzy ze jak widzimy ta formacje to będzie szczytowanie :D

-- Dodano: 07 lut 2015, 09:28 --
highend pisze:
Rafcyk pisze: A ja dzis S na pszenicy haaahaaahaaa ,konto małe otworzyłem w markets.com i zdaje sie na doradcę buachchchaaa ,kilka dni temu poszła kawa na L a teraz pszenica na S ,na razie 10% konta do przodu ale ja sie na surowcach nie znam wcale - doradca ponoć tak - ciekawe co z tego będzie, chłop codziennie dzwoni i mi zdaje relacje :D

markets.com i ich doradca..... o kufa :shock: :shock: :shock: :shock:
będzie Ci doradzał na początku dobrze, a potem tak aby wyczyścić depo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a jak tam S na rzeźniku? Zarobiłeś 50K czy straciłeś 100K? :D
To sie nazywa dywersyfikacja portfela haaahaaahaaa ,niech siechlopak wykazuje będę pisał co mi doradza ,na razie wzielem kawę w okolicach 160 na L i pszenice na S po 525 zobaczymy co z tego wyjdzie

Rzeźnik był brany po 181,7 juz dawno kilka razy sprzedany ze 20k zarobione :D akurat nie miałem pozycji jak rósł ,teraz 1 locika kontrolnie na S dałem

U mnie teraz PKO na L średnio po 32,7 Ropa na S od 52,4 drabinka strat ,wyszedł mi opór na 60,30 jakieś fibo sobie narysowałem ,takie zeby mi pasowało haaahaaahaaa
A doraźnie gram Dax jak sie obsowa na L , kabla na S, Edek na S ,rzeźnik teraz na S

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tak się obudziłem i stwierdziłem, że jednak dolar nadal king.
Bo wczoraj napisałem, że to już ostatni wyskok i korekta.... A to chyba nieprawda ;)

Po fakcie się łatwo mówi: od rana dolar dawał sygnały siły. I nawet w piątek rano pisalem o USD/TRY - że koniec S, a początek L.... USD/PLN również pokazywał kierunek północ.... A potem edek o 14.30 się zwalił i wszystko co ma z USD wspólnego (kabel, złoto itp)..

Więc w sumie nie ma co kopać się z koniem i targety mamy następujące:
USD/PLN -> kierunek na 3.90 (!)
edek -> spadamy na 1.10, może nawet niżej.
złoto -> wychodzi mi zasięg jak byk w okolicach 1200-1205, każde podbicie na up to okazja na S.
I potem się zobaczy co dalej (czy złoto leci na 1100 - czy może jednak trend się chce odwrócić i ciśniemy UP w kierunku na 1400) - ale to odległe tematy jeszcze.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

highend pisze:Tak się obudziłem i stwierdziłem, że jednak dolar nadal king.
Bo wczoraj napisałem, że to już ostatni wyskok i korekta.... A to chyba nieprawda ;)

Po fakcie się łatwo mówi: od rana dolar dawał sygnały siły. I nawet w piątek rano pisalem o USD/TRY - że koniec S, a początek L.... USD/PLN również pokazywał kierunek północ.... A potem edek o 14.30 się zwalił i wszystko co ma z USD wspólnego (kabel, złoto itp)..

złoto -> wychodzi mi zasięg jak byk w okolicach 1200-1205, każde podbicie na up to okazja na S.
I potem się zobaczy co dalej (czy złoto leci na 1100 - czy może jednak trend się chce odwrócić i ciśniemy UP w kierunku na 1400) - ale to odległe tematy jeszcze.

a może jednak to tylko lapanie jelenii ostatnie pierdniecie dolara i odwrot od niego :D
https://www.youtube.com/watch?v=rezR5Fm4tLI
hehehehehe :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:Tak się obudziłem i stwierdziłem, że jednak dolar nadal king.

Dobrze ze do tego doszedłeś w czas :D
100% sie zgadzam ,dopisz jeszcze ze giełdy na nowe szczyty no i ropa w dol i będzie pięknie haaahaaahaaa

Zablokowany