Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mac
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: mac »

"Odnośnie ropy... Jeśli pytasz czy warto to znaczy, że nie wiesz, a jak nie wiesz to znaczy, że nieważne czy warto czy nie ale Ty tego robić nie powinieneś :). Nie sugeruj się opinią innych, bo żaden z nas może nie mieć racji, a tu będzie chodziło o Twoje pieniądze."

no Panie raposo kolejna piekna wypowiedz ktora dzsiaj uslyszalem na tym forum , az mi wstyd , ze tak malo wiem :((
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Wiec ktoś może przy użyciu jakich przycisków klawiatury przesuwa się wykres o jeden słupek? Z góry dzięki. :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

bfx pisze:Wiec ktoś może przy użyciu jakich przycisków klawiatury przesuwa się wykres o jeden słupek? Z góry dzięki. :)
Strzałka w lewo/prawo?
Albo F11 tylko wtedy przesuwa się jedynie w prawo ;)

Edit: faktycznie, f12 ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
bfx pisze:Wiec ktoś może przy użyciu jakich przycisków klawiatury przesuwa się wykres o jeden słupek? Z góry dzięki. :)
Strzałka w lewo/prawo?
Albo F11 tylko wtedy przesuwa się jedynie w prawo ;)

f12 ,wylacz automatyczne przesuwanie

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Śmiga, dzięki :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

mac
Gaduła
Gaduła

jesli to TWOJ/Pana smyk na awatarze to pozdrow Go odemnie a nie dziekuj :))

-- Dodano: 05 lut 2015, 15:34 --

fx salt zbankrutowalo :) hehheh
mam pytanie moze mi ktos polecic brokere ze zmiennym spredem oraz prowizja (co jak fx salt) zalezy mi na najmniejszym depozycie oraz minimalnych ograniczen co do otwarcia zlecen od ceny rynkowej, glownie o scalping chodzi

Tai
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Tai »

Witam.

Jestem jeszcze laikiem jeśli chodzi o opcje binarne w związku z czym mam dwa pytania, obecnie
testuję platformę MT4 w wersji demo i widzę że po kupnie bądź sprzedaży opcji mogę zakończyć ją w dowolnym momencie.
Czy po wpłaceniu depozytu również będę mógł zakończyć ją np. 5 sek po kupnie bądź przykładowo 7 min i 24 sek od momentu kupna?
Trochę zastanawia mnie też taki fakt, ponieważ zaznaczyłem 1minuta (M1) licząc że opcja sama się po tym czasie zakończy jednak tak się nie stało. Czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego?

Szukałem odpowiedzi na moje pytania i nigdzie nie znalazłem być może niedostatecznie szukałem jeśli tak to przepraszam ale jestem trochę ograniczony czasowo żeby przeglądać wszystkie odpowiedzi na forum.

Z góry dziękuję jeśli ktoś okaże się mi pomocny.

Pozdrawiam :-)
Step by step.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mac pisze: mam pytanie moze mi ktos polecic brokere ze zmiennym spredem oraz prowizja (co jak fx salt) zalezy mi na najmniejszym depozycie oraz minimalnych ograniczen co do otwarcia zlecen od ceny rynkowej, glownie o scalping chodzi
Brak ograniczeń w odległości zleceń oczekujących będziesz miał u wszystkich ECNów i STP. Tak samo warunki spread + prowizja. Pytanie czy warto teraz kierować się tylko tym żeby było tylko jak najtaniej itd., bo może też pomyśleć o bezpieczeństwie środków... :)

Jaki dla Ciebie to 'najmniejszy depozyt' i co jeszcze potrzebujesz od brokera?

-- Dodano: czw 05-02-2015, 23:38 --
Tai pisze:Witam.

Jestem jeszcze laikiem jeśli chodzi o opcje binarne w związku z czym mam dwa pytania, obecnie
testuję platformę MT4 w wersji demo i widzę że po kupnie bądź sprzedaży opcji mogę zakończyć ją w dowolnym momencie.
Czy po wpłaceniu depozytu również będę mógł zakończyć ją np. 5 sek po kupnie bądź przykładowo 7 min i 24 sek od momentu kupna?
Trochę zastanawia mnie też taki fakt, ponieważ zaznaczyłem 1minuta (M1) licząc że opcja sama się po tym czasie zakończy jednak tak się nie stało. Czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego?

Szukałem odpowiedzi na moje pytania i nigdzie nie znalazłem być może niedostatecznie szukałem jeśli tak to przepraszam ale jestem trochę ograniczony czasowo żeby przeglądać wszystkie odpowiedzi na forum.

Z góry dziękuję jeśli ktoś okaże się mi pomocny.

Pozdrawiam :-)
Heh, "problem" polega na tym, że na platformie MT4 nie masz opcji binarnych ;). Dokonałeś normalnej transakcji na rynku Forex (normalna to pojęcie względne). M1 to interwał wykresu, który obserwujesz. "Normalną" pozycję zamykasz kiedy chcesz, tzn. nie masz ograniczenia czasowego, tylko depozytowe, że się tak wyrażę ;). Czyli jeśli skończą Ci się środki na koncie to broker sam Ci ją zamknie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

no kolo 500 pln po 2 latach intensywnej nauki , nie powiem pare miesiecy po parenascie godzin przed wykresem jeszcze nie za pewni sie czuje , dlatego pytam o rade kogos kto moze jest lepiej zorientowany , inwestycje nawet tygodniowe jakos mi nie podchodza , polubilem system udine ? tro ?(00 levels (straszne r;r ;/)nie bede sie klocil kogo bo sami sie kloca)
mam konto w xm ale jest to za duzy spred oraz ograniczenia co do limitow od ceny, z trailowaniem sobie poradzilem oraz z tp i sl (automat realizuje) ale potrzeba mi zlecen oczekujacych , przez ponad 4 miesiace korzystalem z platformy fx salt , podobalo mi sie ich zachowanie ale szczerze bylo coraz gorzej a tu nale taki krach hehhe

Tai
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Tai »

Dzięki za pomoc i odpowiedź :564:
Step by step.

ODPOWIEDZ