Serdecznie gratuluję!!Zulume pisze:kosandy pisze:Życie jest piękne!!
Pan Rynek dorysował dalsze świeczki. Potencjalna fala C nie zatrzymała się na kolejnej geometrii, więc jeszcze nie gram.
Gdy zaliczy 127,2% projekcji A do C będę szukał pozycji krótkiej. Jak nie dojdzie to będę szukał w trakcie spadku ( jeżeli będzie)
Pracuje sobie nad cierpliwością.
Nie rozumiem skąd podejście "jeszcze nie gram", powiedz mi czy w ogóle coś uczyniłeś poza obserwacją? tzn kupiłeś/ sprzedałeś? Jak nie to błąd
Ja tam powinienem ci podziękować w sumiestosując się do twoich rysunków poprzednich, na goldzie postawiłem jedną pozycję długą idealnie w tą długą świeczkę (M15) i 7 krótkich co dało mi łącznie 3% kapitału dzisiaj, także dzięki stary

Moja technika gry polega na jak najmniejszym Stop Losie - maksymalny jaki stawiam to 10 pipsów/ticków. Muszę więc być w 99% pewny, że Pan Rynek się zdeklarował, gdyż inaczej szybko mnie wyrzuci na SL-u.
Czyli określam mniej więcej kierunek rynku, ale stawiam pozycję tylko i wyłacznie wtedy gdy jest:
- geometria
- zakończenie korekty ABC lub inna konfiguracja fal Elliotta - widzę to na wolumenach
- formacja świecowa na 5M (lub nawet 3M na złocie)
- mam zasadę też grania tylko na falę 3 lub dużą C
- potencjalny target mam ustawiony na min. Z/R 3:1 - czyli jeżeli moja pozycja nie pokazuje pot ruchu 30 pipsów (przy SL 10 pipsów) to nie gram
Do tego dochodzą jeszcze elementy zarządzania kapitałem, moje samopoczucie itp. itd....

Ale bardzo się cieszę jak ktoś korzysta z moich malunków i zarabia

Kredki mi się połamały, więc je natemperuję i będę rysował dalej...