DayTrading: Środa 04.02.2015
Re: DayTrading: Środa 04.02.2015
luka na SP500 domkneta 2053 55 60 S
- atlanticos
- Maniak
ale ta o ktorej mowisz jest tez widoczna na wykresie ktory pokazalem... jak napisales - jedna nie wyklucza drugiej... przed NFP z tej duzej nie wyjdziemy a to 2 dni... jak dla mnie to najpierw uklepia dobrze gore zeby zleciec na pysk za okolo tydziendsokol pisze:
ja tam widze flage ale na H4 i D1 z zasiegiem 1,0777 - z fibo tez mi tak wychodzi.... co nie znaczy, że najpierw ta Twoja się nie zrealizuje...

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
DAX - tak dlugo jak trend trzyma: long.
Po przelamaniu trendu: short.
Proste
Po przelamaniu trendu: short.
Proste

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
chyba czas testna wsprace od gory
bawełna odpoczywa na fibo 161
ale wcale nie chce skorekcić, zatem idziemy wyżej
opory: 62, 65 i 68
po osiagnieciu 68 widzę większą korektę - na dobranie L na mid-long term
L - piękny widok, doczekałem się
ale wcale nie chce skorekcić, zatem idziemy wyżej
opory: 62, 65 i 68
po osiagnieciu 68 widzę większą korektę - na dobranie L na mid-long term
L - piękny widok, doczekałem się

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
wolumen z mt4 jest w 95% zgodny z wolumenem "rzeczywistym" wiec po co przeplacac za dodatkowy bajer ktory i tak nie ma znaczenia zadnegoDavidFx pisze:Niestety - wolumen tickowy jaki jest na MT4 nie daje dobrych sygnałów.
Jedynie platforma Noble podłączyła wolumen rzeczywisty z kontraktów. Ale nie korzystam z tej platformy.

Niestety mylisz się i to bardzo!

Przypuśćmy, że jesteś profesjonalnym graczem z ogromną kasą i nagle wrzucasz na rynek 12.000.000 kontraktów terminowych na Euro po jednej cenie. To co widzisz na wolumenie tickowym to dokładnie JEDEN tick!! Na platformie MT4 Widać ten JEDEN tick!! Czyli wszedłeś na rynek, zrobiłeś ogromny obrót a tego nie widać

Ja to widzę i mogę ustawić swoje zlecenia pod to co Ty zrobiłeś. Bo jeżeli zainwestowałeś tak ogromną kasę i KUPIŁEŚ, to ja się spodziewam, że Ty się spodziewasz, że rynek pójdzie do góry. Ale jeżeli SPRZDAŁEŚ za ogromną kasę, to znaczy że spodziewasz się spadku.
Ja jako mały żółwik mogę tylko obserwować tych wielkich i profesjonalnych inwestorów i podłączyć się z moim skromnym kapitałem do ruchu ceny jaki ONI przewidują. Przewidywanie przyszłości polega na jej KREOWANIU - wielcy, profesjonalni inwestorzy mają takie możliwości. My ze swoimi "flagami", "trójkątami", "prostokątami", "wskaźnikami" - które i tak pochodzą od ruchu ceny możemy sobie tylko pomarzyć, zajrzeć do szklanej kuli, przeczytać horoskop...

Na rynku od ZAWSZE działają odwieczne prawa przyrody - prawo POPYTU i PODAŻY, prawo PRZYCZYNY i SKUTKU itp.
Nie da się zaklinać przyszłości, jeżeli nie masz takich fizycznych możliwości.
Ja utrzymuję się z forexu i kontraktów. Nie robię nic innego jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy.
Więc pozwól mi kolego, że będę robił to PO MOJEMU!! I wszelkie rady dla mnie (za które dziękuję jednak) wsadź sobie w... buty!!

"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho
Absolutnie sie zgazam, im więkcej rysuje, tym gorzej gra. im więkcej chodzi na park, tym lepiej treding (dla tych, którzy spędzi 24h/dobę przed komputerem). haha. Dzieki!DavidFx pisze:Trendy spadkowe kończą się, gdy zaczynasz sprzedawać i zaczynają, gdy zaczynasz kupować.
Trendy wzrostowe mają analogiczne właściwości.
To o czym wiesz zawsze jest nieprzydatne.
Rynek rzadko idzie tam, gdzie powinien i najczęściej tam, gdzie to najmniej prawdopodobne.
Nie ważne ile czasu spędzisz nad strategią i tak będzie wymagała poprawek.
Jeśli udoskonalasz coś dostatecznie długo – na pewno to zepsujesz.
Im mądrzej wygląda strategia, tym gorzej działa.
więcej na http://fxmonster.pl/2011/05/prawa-murphyego-w-tradingu/
kosandy pisze: My ze swoimi "flagami", "trójkątami", "prostokątami", "wskaźnikami" - które i tak pochodzą od ruchu ceny możemy sobie tylko pomarzyć, zajrzeć do szklanej kuli, przeczytać horoskop...![]()
Więc pozwól mi kolego, że będę robił to PO MOJEMU!!

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
O wolumenie dla zainteresowanych
http://forex.traderzy.pl/news/volume-sp ... ktyce-r267
http://forex.traderzy.pl/news/volume-sp ... ktyce-r267
Nauka nauka nauka.......