DayTrading: Środa 04.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lut 2015, 00:00

Wzrost
16
47%
Bez zmian
6
18%
Spadek
12
35%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 04.02.2015

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Kusus pisze: Nie rozumiem. Przeciez jest potezny trend spadkowy. Na kazdym kroku widac sprzedajacych i to tylko kwestia czasu zanim spadniemy na 0.76. Nie rozumiem jak ktos moze to kupowac.
Każdy trend się kiedyś kończy.[/quote]

Ale trzeba być mocno ograniczonym żeby myśleć, że kończy się własnie teraz ; )
80 % ludzi dzisiaj kupuje AU. No bez sensu. Nie jestem w stanie zrozumieć tej głupoty.

:D[/quote]

Może to ty jednak jesteś w tych głupich ??

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

rexex pisze:
Kusus pisze: Nie rozumiem. Przeciez jest potezny trend spadkowy. Na kazdym kroku widac sprzedajacych i to tylko kwestia czasu zanim spadniemy na 0.76. Nie rozumiem jak ktos moze to kupowac.
Każdy trend się kiedyś kończy.
80 % ludzi dzisiaj kupuje AU. No bez sensu. Nie jestem w stanie zrozumieć tej głupoty.

:D[/quote]

Może to ty jednak jesteś w tych głupich ??[/quote]

Bo sprzedaje coś co spada? Bo sprzedaje coś na czym wyjąłem 2.5k pipsów w tydzień? Bo sprzedaje po korekcie? Bo kupuje umacniającego się dolara? Bo sprzedaje osłabiające się euro?

Czy może z jakiegoś innego powodu?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Mpapiez pisze:
Kusus pisze:
Damfry pisze:Musieli przełożyć, inaczej wrócilibyśmy do trendu spadkowego, a tak robimy dalej korektę....
Sam na AUD/USD miałem zamknąć Lke a tu taki prezent :) Jak ładnie zamkniemy h1 h4, mamy około 150 pips dalszej korekty UP
Nie rozumiem. Przeciez jest potezny trend spadkowy. Na kazdym kroku widac sprzedajacych i to tylko kwestia czasu zanim spadniemy na 0.76. Nie rozumiem jak ktos moze to kupowac.
Ale nie teraz jeszcze. Wczoraj bank centralny obnizyl stopy procentowe dla australii i trend bedzie trwal w najlepsze...
To co teraz obserwojemy to tylko korekta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:na gbpaud, drobne 150 pips czyszczenie w dół, coby zbyt wielu w górę nie jechało :lol:

https://www.tradingview.com/x/idvMerDh/
zadne czyszczen et obyla reakcja na CHnski bank i na AUD podskok

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Kusus pisze:
Może to ty jednak jesteś w tych głupich ??
Bo sprzedaje coś co spada? Bo sprzedaje coś na czym wyjąłem 2.5k pipsów w tydzień? Bo sprzedaje po korekcie? Bo kupuje umacniającego się dolara? Bo sprzedaje osłabiające się euro?

Czy może z jakiegoś innego powodu?[/quote]

Przede wszystkim dlatego że na fx nigdy nie jest nic pewne . Sam parę miesięcy temu miałeś niezłego doła z tego co pamiętam a teraz wszystkich próbujesz obrażać . W weekend wrzucilem wykres tygodniowy auda i dokładnie doszło do dołu prostokąta i poszło odbicie . Sytuacja w USA jest jak chorągiewka na wietrze i bez drukowania pewnie niedługo wszystko się sypnie i nastąpi powrót do walut zdrowych gospodarek takich jak Australia czy NZ . Poza tym pisałem ci że musi ktoś kupować żebyś mógł zarabiać na sprzedazy więc podziękuj wszystkim i po temacie
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 12:17 przez rexex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Kusus pisze:
Damfry pisze:
Kusus pisze:Musieli przełożyć, inaczej wrócilibyśmy do trendu spadkowego, a tak robimy dalej korektę....
Sam na AUD/USD miałem zamknąć Lke a tu taki prezent :) Jak ładnie zamkniemy h1 h4, mamy około 150 pips dalszej korekty UP
Nie rozumiem. Przeciez jest potezny trend spadkowy. Na kazdym kroku widac sprzedajacych i to tylko kwestia czasu zanim spadniemy na 0.76. Nie rozumiem jak ktos moze to kupowac.
Nie bij! ja tylko patrze na to co mówi rynek.... aktualna sytuacja była na L więc zagrałem L i od biedy 32 pipsy wpadło.
To nie pierwszy i ostatni raz gdy trend ma korekte :)
Jak dla mnie nei było żadnego sygnału do L.
Takie zamknięcie h1 (spadającą) neguję moją dalszą jazdę UP.
Takich negacji od wczoraj było około 10.
Wczorajsza sesja zapowiadała ładną kontynuacje spadków, dzisiejsza rozmyła nieco ten koncept.
Jak dla mnie potwierdziła. Na pewno kształt świecy nie pozostawia złudzeń - jest pro spadkowy na D1. Nie wiem gdzie ty widzisz rozmycie konceptu spadków po wczorajszej sesji bo chyba nie chodzi ci o kształt świecy na D1... jest nadal PRO spadkowy.
Co będzie dale zobaczymy po świecach. Na chwile obecną, ktoś duzy pogrywa na wzrosty, i to dosłownie pogrywa bo do złudzenia symuluje spadek i podkupuje, wszystko zalezy jak i gdzie zamkną kolejne świece.
Nie. Od tego to nie zależy. Będzie korekta, konsolidacja i spadek - mocny spadek. Myślę, że max jutro, pojutrze - jeśli nie dzisiaj.

Nie rób świętej wojny o racje, no chyba że się lepiej czujesz gdy ją masz na forum... Mi wcale nie zależy by ją mieć, a tym bardziej udowadniać. Wiem co widziałem pod co zagrałem no i zyskałem, to że będziesz sobie pisał że tylko S w żadne sposób nie podważy ani nie ujmie mi z salda tych 32 pipsów...
Cieszę się, że wiesz co będzie, ja tego nie wiem. Wczoraj bym tylko sprzedawał, dziś już nie koniecznie, a tak długo jak rynek mi nie powie zacznij sprzedawać to będę kupował, a jak zacznie mówić tylko kupuj będę się pokornie go słuchał.
Wcale się nie upieram na żaden kierunek i być może będzie tak jak mówisz. Ja tego na prawdę nie wiem... wolę się zwyczajnie dostosować.

===edit===

Swoją droga zobacz co pisałem... gdybym się skusił na tą Leczke jednak, już bym przyskalopował kolejne 20 pipsów... ale będąc zgodny ze swoimi zasadami pozycji nie mam.
Każdy trader widzi co innego i jak to rozgrywa to już jego sprawa :)
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 12:22 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

joker odwracasz się już z S na L na DAXie ?
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Kazimierz S pisze:joker odwracasz się już z S na L na DAXie ?
Oj juz zamknąłem prz 835 i czekam

-- Dodano: 04 lut 2015, 12:31 --

Wygląda na to ze może zaraz znowu S

dragon79
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dragon79 »

Kusus pisze:
rexex pisze:

:D
Może to ty jednak jesteś w tych głupich ??[/quote]

Czy może z jakiegoś innego powodu?[/quote]

Chłopie ty pozjadałeś wszelkie rozumy widzę, na demo grasz i wrzucasz piramidki. Proszę bądź poważny.

Wczoraj wg ciebie już miało 500 pipsów spaść na audusd i co? Spadło? Nie bądź taki do przodu bo ci tyłu zabraknie. Nie jestem w stanie zrozumieć głupoty. Jak zaczniesz w końcu grać w realu to zrozumiesz, że forex to nie zabawa. :564: :564: :564:

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Ciekawie dziś będzie w usa wczoraj ładne wzrosty wiec albo kontynuacja i będą przebijać opory w czego bym nie chciał . Albo zjazd na nowe minima .

Zablokowany