Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Witaj,
Skoro to początki i tylko demo to pobaw się różnymi platformami, nie skupiaj się na jednej - w ten sposób poznasz co Ci się podoba, a co nie. Warunki handlu na ten moment nie są aż tak istotne.
Skoro to początki i tylko demo to pobaw się różnymi platformami, nie skupiaj się na jednej - w ten sposób poznasz co Ci się podoba, a co nie. Warunki handlu na ten moment nie są aż tak istotne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam wszystkich,
Właśnie chciałbym otworzyć rachunek realny na mForex, ale nie wiem o co chodzi z tym beneficjentem rzeczywistym? Jest pole do zaznaczenia: * Jestem beneficjentem rzeczywistym.
Mam to zaznaczyć, czy nie? W internecie natrafiłem na następującą definicję:
Beneficjent rzeczywisty - zgodnie z (Art. 2 pkt. 1 a) Ustawy z dnia 16 listopada 2000 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu to:
a) osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które są właścicielami osoby prawnej lub sprawują kontrolę nad Klientem albo mają wpływ na osobę fizyczną, w imieniu której przeprowadzana jest transakcja lub prowadzona jest działalność,
b) osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które są udziałowcami lub akcjonariuszami lub posiadają prawo głosu na zgromadzeniu wspólników w wysokości powyżej 25 % w tej osobie prawnej, w tym za pomocą pakietów akcji na okaziciela, z wyjątkiem spółek, których papiery wartościowe są w obrocie zorganizowanym, podlegających lub stosujących przepisy prawa Unii Europejskiej w zakresie ujawniania informacji, a także podmiotów świadczących usługi finansowe na terytorium państwa członkowskiego Unii Europejskiej albo państwa równoważnego – w przypadku osób prawnych,
c) osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które sprawują kontrole nad co najmniej 25 % majątku – w przypadku podmiotów, którym powierzono administrowanie wartościami majątkowymi oraz rozdzielanie takich wartości, z wyjątkiem podmiotów wykonujących czynności, o których mowa w art. 69 ust. 2 pkt. 4 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi.
Powiem szczerze pogubiłem się. Dla wyjaśnienia dodam, że jestem zwykłym, szarym człowiekiem, nie mam spółek, nie jestem akcjonariuszem ani terrorystą
Proszę o pomoc:)
Właśnie chciałbym otworzyć rachunek realny na mForex, ale nie wiem o co chodzi z tym beneficjentem rzeczywistym? Jest pole do zaznaczenia: * Jestem beneficjentem rzeczywistym.
Mam to zaznaczyć, czy nie? W internecie natrafiłem na następującą definicję:
Beneficjent rzeczywisty - zgodnie z (Art. 2 pkt. 1 a) Ustawy z dnia 16 listopada 2000 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu to:
a) osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które są właścicielami osoby prawnej lub sprawują kontrolę nad Klientem albo mają wpływ na osobę fizyczną, w imieniu której przeprowadzana jest transakcja lub prowadzona jest działalność,
b) osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które są udziałowcami lub akcjonariuszami lub posiadają prawo głosu na zgromadzeniu wspólników w wysokości powyżej 25 % w tej osobie prawnej, w tym za pomocą pakietów akcji na okaziciela, z wyjątkiem spółek, których papiery wartościowe są w obrocie zorganizowanym, podlegających lub stosujących przepisy prawa Unii Europejskiej w zakresie ujawniania informacji, a także podmiotów świadczących usługi finansowe na terytorium państwa członkowskiego Unii Europejskiej albo państwa równoważnego – w przypadku osób prawnych,
c) osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które sprawują kontrole nad co najmniej 25 % majątku – w przypadku podmiotów, którym powierzono administrowanie wartościami majątkowymi oraz rozdzielanie takich wartości, z wyjątkiem podmiotów wykonujących czynności, o których mowa w art. 69 ust. 2 pkt. 4 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi.
Powiem szczerze pogubiłem się. Dla wyjaśnienia dodam, że jestem zwykłym, szarym człowiekiem, nie mam spółek, nie jestem akcjonariuszem ani terrorystą

Proszę o pomoc:)
Jesteś beneficjentem rzeczywistym 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
raposo pisze:Jesteś beneficjentem rzeczywistym
A po czym to wnioskujesz?
W zleceniach oczekujących jedno ma cenę zaznaczoną na zielono, co to oznacza?
Korzystam z mt4, ustawienia standardowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hm, że zlecenie jest bliskie realizacji?Witek pisze:W zleceniach oczekujących jedno ma cenę zaznaczoną na zielono, co to oznacza?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
chyba tak, dzięki:)
Witam,
Od jakiegoś czasu myślę nad założeniem rachunku rzeczywistego. Mam kilka pytań odnoście zakładania takiego rachunku, szczególnie na co powinienem co zwrócić uwagę przy podopisywaniu umowy, jak wygląda sprawa z zamykaniem takiego rachunku. Może ktoś kto korzysta z HFT ma jakieś rady. Może pytanie jest banalne ale chyba każdy miał obawy przed zakładaniem takiego rachunku pierwszy raz.
Z góry dzięki
Ps. Co myślicie o odbiciu ropy warto inwestować?
Od jakiegoś czasu myślę nad założeniem rachunku rzeczywistego. Mam kilka pytań odnoście zakładania takiego rachunku, szczególnie na co powinienem co zwrócić uwagę przy podopisywaniu umowy, jak wygląda sprawa z zamykaniem takiego rachunku. Może ktoś kto korzysta z HFT ma jakieś rady. Może pytanie jest banalne ale chyba każdy miał obawy przed zakładaniem takiego rachunku pierwszy raz.
Z góry dzięki

Panowie jak czytać ceny jednostki w XM tj. Para USD PLN 10.00 i wyskakuje mi ze nie mam kasy a mam 100000 Przepraszam za naiwne pytanie ale jestem poczatkujacy
Na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim na to czy oferowane warunki Tobie odpowiadają. Umowę najlepiej przeczytać całą. W końcu się pod nią podpisujesz i z nią zgadzaszmkr93 pisze:Witam,
Z góry dzięki

Odnośnie ropy... Jeśli pytasz czy warto to znaczy, że nie wiesz, a jak nie wiesz to znaczy, że nieważne czy warto czy nie ale Ty tego robić nie powinieneś

-- Dodano: śr 04-02-2015, 10:25 --
10.00 na MT4 to 10 lotów, czyli... równowartość 1 000 000 jednostek waluty bazowej, w tym przypadku USD.Kamilek pisze:Panowie jak czytać ceny jednostki w XM tj. Para USD PLN 10.00 i wyskakuje mi ze nie mam kasy a mam 100000 Przepraszam za naiwne pytanie ale jestem poczatkujacy
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu