BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

GawronB
Gaduła
Gaduła

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

psychologtlumu pisze:Nic o tym nie słyszałem a obawiam się, iż w związku z ostatnimi wydarzeniami niechętnie pojawia się na forum.
No tak, bo najlepszym "profesjonalnym" rozwiązaniem jest schować głowę w piasek. Profesjonalny broker i jego przedstawiciel zawsze tak postępuje to typowy standard w cywilizowanym świecie :mrgreen: olać klienta :!:

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Ludzie co mają tam rachunki na co wy czekacie już dawno powinniście wypłacać kase i zamykać te rachunki.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

wrednydziad
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wrednydziad »

openinvestment pisze:XTB powiedział mi przez telefon, że debety umorzyli i uwzględnili reklamacje dot. 15 stycznia anulując transakcje. Czyżby to jedyny polski broker, który tak postąpił?
Polski broker z chyba najsłabszą opinią na tym forum - czyli XTB - skorzystał z okazji żeby stać się pierwszym (jedynym?) polskim brokerem ratującym klientom debety.

Czy BOSSA zamierza konkurować z XTB jeżeli chodzi o obsługę klienta?
Czy oddajecie debety walkowerem?

Czy tak jak do tej pory - zamykamy oczy, zatykamy uszy - i jak nic nie widzimy i nie słyszymy - to nam się wydaje że problemu nie ma?

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

s_zadora pisze:
Damian77 pisze:święta, święta i po świętach, czy coś wiadomo kiedy będzie nagranie na YT?
Jeszcze w styczniu planujemy udostępnić specjalną stronę z pełną relacją z konferencji.
2 dni zostały, zdążycie ?

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Zamykanie pozycji bez waszej woli? mial ktos? Otworzylem pozycje S na audjpy (spready w bossie są najwyższe ze wszystkich brokerow na swiecie ;) ) ale jakos potrafilem to przelknac), na chwile odwrocilem uwagę od tradingu i bach nie ma jej, wiec otworzylem ponownie, strata 6 pipsow. Jestem klientem od dawna ale tak jeszcze nia mialem.

Co z tą bossą ?
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

A sprawdź dziennik na platformie - może tam jest odpowiedź? Opcji jest kilka...
1) broker Cię faktycznie nie lubi ;),
2) jest jakiś błąd,
3) masz otwarte jakieś EA, wskaźnik lub aktywny skrypt, który to zamyka,
4) zaliczasz Stop-Out,
5) ewentualnie ktoś włamał Ci się na rachunek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:A sprawdź dziennik na platformie - może tam jest odpowiedź? Opcji jest kilka...
1) broker Cię faktycznie nie lubi ;),
2) jest jakiś błąd,
3) masz otwarte jakieś EA, wskaźnik lub aktywny skrypt, który to zamyka,
4) zaliczasz Stop-Out,
5) ewentualnie ktoś włamał Ci się na rachunek.

Dzieki za rady. Blad albo faktycznie mnie nie lubi (chociaz nie ma powodów). Mimo wszystko bede sie bacznie przygladal i dam znac gdyby sie sytuacja powtorzyła. Dziwna sprawa. Czlowiek ciągle ma wrazenie że niby bank i robi Cie w ciula zgodnie z ciulowym prawem ale mimo wszystko robi to w zywe oczy bez wałków za placemi to tez czlowiek zawsze chetniej powierzy pieniadze wlasnie takiemu brokerowi jak bossa, do tego w kraju. Mysle, wlasnie ze dlatego bossa zawsze bedzie miala klientów. CO do eurchf to są dwie strony medalu, jedni zarobili, wiekszosc stracila. Teoretycznie gdyby mieli anulowac debety to powinni tez anulowac zyski tych kilku jednostek. Z drugiej strony debeciarze powinni zaliczyc stop out, w koncu to powinno byc jakąś gwarancją, a luka w czasie tak plynnego rynku jaki mamy o 10:30 nie powinna miec miejsca, (co innego weekend gdzie wszyscy akceptowali owe debety). Bossa stracila dla mnie wiarygodnosc, mimo to inwestując na FX ponosimy ryzyko jak w kasynie. Czegos takiego jak 15 stycznia nie bylo nigdy tak, że ciężko to porownac z czym kolwiek.

Forex to legalna mafia i czego tu sie spodziewac? Klienci zawsze beda dostawali w dupe, predzej czy pozniej.
Ludzie do kasyna chodza dla rozrywki, tak samo powinno sie traktowac forex. To potezny biznes nakrecany przez masy na calym swiecie, portale, fora, serwisy, a w wiekszosci zarabiają tylko Ci co to wszystko wlasnie nakręcają :) Jedni mają passe przez miesiac, rok, dwa lata ale i tak polegli i tak w kółko, od 100 lat te same bledy, chciwość, glupota, syndrom boga, strata zdrowia, nerwow. over and over again ale krecic bedzie sie to nadal az do usranej smierci. :)

:564:
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

semafor

Nieprzeczytany post autor: semafor »

ForexMafiaKartel pisze:Z drugiej strony debeciarze powinni zaliczyc stop out, w koncu to powinno byc jakąś gwarancją, a luka w czasie tak plynnego rynku jaki mamy o 10:30 nie powinna miec miejsca, (co innego weekend gdzie wszyscy akceptowali owe debety).
Proste pytanie: czy Ty po decyzji CNB sprzedawałbyś Franka? Odpowiedź na to pytanie będzie zarazem odpowiedzią, dlaczego StopOut nie zadziałał.
ForexMafiaKartel pisze:Czegos takiego jak 15 stycznia nie bylo nigdy tak, że ciężko to porownac z czym kolwiek.
Skąd ta pewność? Studiowałem trochę historii rynków i gorsze katastrofy się zdarzały.
ForexMafiaKartel pisze:Forex to legalna mafia i czego tu sie spodziewac? Klienci zawsze beda dostawali w dupe, predzej czy pozniej.
Dużo gadania a mało faktów. Obserwuję od czasu do czasu takie oskarżenia, 99% z nich to krzyk ludzi, którzy przegrali sami z sobą i stracili pieniądze. Ciężko się przyznać do własnych błędów ale najczęściej to jest problemem w takich sytuacjach.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

semafor pisze:
ForexMafiaKartel pisze:Z drugiej strony debeciarze powinni zaliczyc stop out, w koncu to powinno byc jakąś gwarancją, a luka w czasie tak plynnego rynku jaki mamy o 10:30 nie powinna miec miejsca, (co innego weekend gdzie wszyscy akceptowali owe debety).
Proste pytanie: czy Ty po decyzji CNB sprzedawałbyś Franka? Odpowiedź na to pytanie będzie zarazem odpowiedzią, dlaczego StopOut nie zadziałał.
ForexMafiaKartel pisze:Czegos takiego jak 15 stycznia nie bylo nigdy tak, że ciężko to porownac z czym kolwiek.
Skąd ta pewność? Studiowałem trochę historii rynków i gorsze katastrofy się zdarzały.
ForexMafiaKartel pisze:Forex to legalna mafia i czego tu sie spodziewac? Klienci zawsze beda dostawali w dupe, predzej czy pozniej.
Dużo gadania a mało faktów. Obserwuję od czasu do czasu takie oskarżenia, 99% z nich to krzyk ludzi, którzy przegrali sami z sobą i stracili pieniądze. Ciężko się przyznać do własnych błędów ale najczęściej to jest problemem w takich sytuacjach.
1. Ja nie gram na decyzje SNB, nikt nie gral na decyzje SNB bo decyzja SNB brzmiała ''bedziemy bronic za wszelką cene, jesli juz to ja bym gral kupno franka na gbpchf gdzie nie zdążyłem dac zlecenie bo przelew dostalem o 10:55. Więc tym bardziej nie widze argumentow ze stop out nie zadziala, czy nawet stop loss. poniewaz na innych parach z frankiem bylo mnostwo zlecen na kupno jak i na sprzedaż, na eurchf to akurat malo kto gral.

2. Duzo gadania a malo konkretow, ze Cie zacytuje, przytocz mi w takim razie takie trzesienie jakie mialo miejsce 15 stycznia, luka na na ponad 2000 pips, no pokaz. :)

3. Ja obserwuję takie fora jak to od 5 lat, caly rynek forex od 5 lat, na bieżąco, czynnie, zawodowo, hobbystycznie, rowniez jako przegraniec ale czynnie i na bieżąco i nie ma zadnych dowodów na zarabianie na fx, nikt nigdy tego nie udokumentowal czy to po przez dziennik czy to po przez jakis blog. Nie ma.

Wiec podaj mi jakies fakty, tylko nie pokazuj krzywej z jakiegos tam myfxbooka.... blagam.

czekam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

semafor pisze: Duzo gadania a malo konkretow, ze Cie zacytuje, przytocz mi w takim razie takie trzesienie jakie mialo miejsce 15 stycznia, luka na na ponad 2000 pips, no pokaz.
Zobacz co się działo na rublu w grudniu. Było sporo ludzi na forum którzy mieli spore luki.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ