Moja pierwsza krecha w MT4.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Moja pierwsza krecha w MT4.

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

JAREK67 pisze:Bo nie chcę spier...lać z tego forum
Jarku źle mnie zrozumiałeś. Słowo "spie..." miało oznaczać coś a'la "niech się pocałuje w d...". Absolutnie nie roszczę sobie praw do wyrzucania stąd kogokolwiek :).

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Kod: Zaznacz cały

if ((CurrentColor[1] != CurrentColor[2]) && (LastAlertTime != Time[1]))
   {
      if (UseVisualAlert) Alert("BetterVolume - Color changed from ", sColorToString(CurrentColor[2]), " to ", sColorToString(CurrentColor[1]), ".");
      if (UseSoundAlert) PlaySound("alert.wav");
      if (UseEmailAlert) SendMail("Better Volume Alert - " + sColorToString(CurrentColor[2]) + " -> " + sColorToString(CurrentColor[1]), Time[1] + " BetterVolume - Color changed from " + sColorToString(CurrentColor[2]) + " to " + sColorToString(CurrentColor[1]) + ".");
      LastAlertTime = Time[1];
   }
   return(0);
  }

string sColorToString(color Color)
{
   switch(Color)
   {
      case LightSeaGreen: return("LightSeaGreen");
      case White: return("White");
      case FireBrick: return("FireBrick");
      case DodgerBlue: return("DodgerBlue");
      case LightSalmon: return("LightSalmon");
      case Magenta: return("Magenta");
      default: return("Unknown");
   }
}

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: if (UseEmailAlert)
Dzięki Dadas. A umiesz rozkminić kiedy ten alert zaczyna działać ?. Wtedy kiedy słupki zamianiają się kolorami ?.

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze: if (UseEmailAlert)
Dzięki Dadas. A umiesz rozkminić kiedy ten alert zaczyna działać ?. Wtedy kiedy słupki zamianiają się kolorami ?.

Kod: Zaznacz cały

if ((CurrentColor[1] != CurrentColor[2]) && (LastAlertTime != Time[1]))
jeżeli CurrentColor[1] nie= CurrentColor[2] i LastAlertTime nie= Time[1]
Current = bieżący
Last = ostatni, poprzedni

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: Last = ostatni, poprzedni
Troche do kitu koloruje ten nowy better volume te słupki co by później opierać swoje alerty wokół czegoś takiego ....
Gdyby udało sie ten wskaźnik zmusić do tego żeby kolorował podobnie do Good volume z "VSA indicator journal":

http://images67.fotosik.pl/446/aeb910a784b18df8.jpg

Dadas

http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2620028

PS. Baw się!
Ale, zapewniam cię - błądzisz nadal.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze:http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2620028

PS. Baw się!
Ale, zapewniam cię - błądzisz nadal.
Ogólnie to chciałbym aby działało to na zasadzie 0/1, nic się nie dzieje/ dzieje się coś (kolor żółty/reszta kolorów) + zadziałanie wskaźnika gdy zmienia się kolor "w góre" (np. z niebieskiego na czerwony). Mam też na uwadze twoje P >= 2*A(X).

Pogrzebe w tym wskaźniku co mi go skompilowałeś. Dzięki Dadas.

Dadas

drendriu pisze: Ogólnie to chciałbym aby działało to na zasadzie 0/1, nic się nie dzieje/ dzieje się coś (kolor żółty/reszta kolorów) + zadziałanie wskaźnika gdy zmienia się kolor "w góre" (np. z niebieskiego na czerwony). Mam też na uwadze twoje P >= 2*A(X).

Pogrzebe w tym wskaźniku co mi go skompilowałeś. Dzięki Dadas.
Tak się niestety nie da.
Owszem, da się zrobić np. tak jak mój wykres, żeby pokazywał trend (kolor) według bilansu wolumenów,
ale zawsze są okresy przejściowe, czyli kiedy trwa Akumulacja lub Dystrybucja.
Wtedy trzeba myśleć i patrzeć na wyższy Tf, jaki kierunek dominuje, czyli np. tradując M1, patrzę na H1,
żeby wiedzieć co cena/rynek robi w danym momencie.
I dopiero wtedy mogę sobie powiedzieć, że np. Short po przebiciu tego a tego poziomu, a Long od tamtego poziomu.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Cieszę się, że ten wątek umarł śmiercią naturalną, były to przepychanki które nie wnosiły nic nowego do tradingu.
Drendriu, masz dwa wyjścia: metodą prób i błędów, nauczyć się przerabiać na swoje potrzeby wskaźniki z sieci, a jest tego sporo albo jeśli tego nie potrafisz, to nie ma się co obrażać, trzeba kupować. Za cudzą wiedzę, pracę, czas i umiejętności trzeba płacić, chyba że ktoś Ci coś wspaniałomyślnie podaruje. Trzeba umieć poprosić i podziękować, ale Tobie tych umiejętności najwyraźniej brakuje, potrafisz za to znakomicie bluzgać. Dziwię się, że JAREK i Dadas tak długo z Tobą dyskutowali, ja zakończyłbym dyskusję po kilku postach, no najwyżej kilkunastu. Osobiście zastanawiam się nad kupnem czegoś od JARKA, ale to może jeszcze poczekać, w razie czego zgłoszę się na pw.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

grzegrzyw pisze:Cieszę się, że ten wątek umarł śmiercią naturalną, były to przepychanki które nie wnosiły nic nowego do tradingu.
Drendriu, masz dwa wyjścia: metodą prób i błędów, nauczyć się przerabiać na swoje potrzeby wskaźniki z sieci, a jest tego sporo albo jeśli tego nie potrafisz, to nie ma się co obrażać, trzeba kupować. Za cudzą wiedzę, pracę, czas i umiejętności trzeba płacić, chyba że ktoś Ci coś wspaniałomyślnie podaruje. Trzeba umieć poprosić i podziękować, ale Tobie tych umiejętności najwyraźniej brakuje, potrafisz za to znakomicie bluzgać. Dziwię się, że JAREK i Dadas tak długo z Tobą dyskutowali, ja zakończyłbym dyskusję po kilku postach, no najwyżej kilkunastu. Osobiście zastanawiam się nad kupnem czegoś od JARKA, ale to może jeszcze poczekać, w razie czego zgłoszę się na pw.
Ja generalnie nie żyję ze sprzedaży wskaźników, EA, itp. Nie jestem programistą tylko hobbystą pasjonatem i mnóstwo moich "produkcji" można znaleźć w sieci za darmo. Sam je tam wrzucam. Zapłaty oczekuję wtedy kiedy mam coś napisać co, nie jest dla mnie interesujące z punktu widzenia tradingu. Z drendriu to był jednak przypadek, szczególny. Swoim chamskim zachowaniem spowodował, że się zmobilizowałem i stworzyłem coś co było mu potrzebne (nie mnie) i "postawiłem to na wystawie" z określona ceną. Cała reszta to już tylko słowne przepychanki. Dobrze się czuję w takiej roli. Tak że spoko. ;)

ODPOWIEDZ