Jarku źle mnie zrozumiałeś. Słowo "spie..." miało oznaczać coś a'la "niech się pocałuje w d...". Absolutnie nie roszczę sobie praw do wyrzucania stąd kogokolwiekJAREK67 pisze:Bo nie chcę spier...lać z tego forum

Jarku źle mnie zrozumiałeś. Słowo "spie..." miało oznaczać coś a'la "niech się pocałuje w d...". Absolutnie nie roszczę sobie praw do wyrzucania stąd kogokolwiekJAREK67 pisze:Bo nie chcę spier...lać z tego forum
Kod: Zaznacz cały
if ((CurrentColor[1] != CurrentColor[2]) && (LastAlertTime != Time[1]))
{
if (UseVisualAlert) Alert("BetterVolume - Color changed from ", sColorToString(CurrentColor[2]), " to ", sColorToString(CurrentColor[1]), ".");
if (UseSoundAlert) PlaySound("alert.wav");
if (UseEmailAlert) SendMail("Better Volume Alert - " + sColorToString(CurrentColor[2]) + " -> " + sColorToString(CurrentColor[1]), Time[1] + " BetterVolume - Color changed from " + sColorToString(CurrentColor[2]) + " to " + sColorToString(CurrentColor[1]) + ".");
LastAlertTime = Time[1];
}
return(0);
}
string sColorToString(color Color)
{
switch(Color)
{
case LightSeaGreen: return("LightSeaGreen");
case White: return("White");
case FireBrick: return("FireBrick");
case DodgerBlue: return("DodgerBlue");
case LightSalmon: return("LightSalmon");
case Magenta: return("Magenta");
default: return("Unknown");
}
}
Dzięki Dadas. A umiesz rozkminić kiedy ten alert zaczyna działać ?. Wtedy kiedy słupki zamianiają się kolorami ?.Dadas pisze: if (UseEmailAlert)
drendriu pisze:Dzięki Dadas. A umiesz rozkminić kiedy ten alert zaczyna działać ?. Wtedy kiedy słupki zamianiają się kolorami ?.Dadas pisze: if (UseEmailAlert)
Kod: Zaznacz cały
if ((CurrentColor[1] != CurrentColor[2]) && (LastAlertTime != Time[1]))
Troche do kitu koloruje ten nowy better volume te słupki co by później opierać swoje alerty wokół czegoś takiego ....Dadas pisze: Last = ostatni, poprzedni
Ogólnie to chciałbym aby działało to na zasadzie 0/1, nic się nie dzieje/ dzieje się coś (kolor żółty/reszta kolorów) + zadziałanie wskaźnika gdy zmienia się kolor "w góre" (np. z niebieskiego na czerwony). Mam też na uwadze twoje P >= 2*A(X).Dadas pisze:http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2620028
PS. Baw się!
Ale, zapewniam cię - błądzisz nadal.
Tak się niestety nie da.drendriu pisze: Ogólnie to chciałbym aby działało to na zasadzie 0/1, nic się nie dzieje/ dzieje się coś (kolor żółty/reszta kolorów) + zadziałanie wskaźnika gdy zmienia się kolor "w góre" (np. z niebieskiego na czerwony). Mam też na uwadze twoje P >= 2*A(X).
Pogrzebe w tym wskaźniku co mi go skompilowałeś. Dzięki Dadas.
Ja generalnie nie żyję ze sprzedaży wskaźników, EA, itp. Nie jestem programistą tylko hobbystą pasjonatem i mnóstwo moich "produkcji" można znaleźć w sieci za darmo. Sam je tam wrzucam. Zapłaty oczekuję wtedy kiedy mam coś napisać co, nie jest dla mnie interesujące z punktu widzenia tradingu. Z drendriu to był jednak przypadek, szczególny. Swoim chamskim zachowaniem spowodował, że się zmobilizowałem i stworzyłem coś co było mu potrzebne (nie mnie) i "postawiłem to na wystawie" z określona ceną. Cała reszta to już tylko słowne przepychanki. Dobrze się czuję w takiej roli. Tak że spoko.grzegrzyw pisze:Cieszę się, że ten wątek umarł śmiercią naturalną, były to przepychanki które nie wnosiły nic nowego do tradingu.
Drendriu, masz dwa wyjścia: metodą prób i błędów, nauczyć się przerabiać na swoje potrzeby wskaźniki z sieci, a jest tego sporo albo jeśli tego nie potrafisz, to nie ma się co obrażać, trzeba kupować. Za cudzą wiedzę, pracę, czas i umiejętności trzeba płacić, chyba że ktoś Ci coś wspaniałomyślnie podaruje. Trzeba umieć poprosić i podziękować, ale Tobie tych umiejętności najwyraźniej brakuje, potrafisz za to znakomicie bluzgać. Dziwię się, że JAREK i Dadas tak długo z Tobą dyskutowali, ja zakończyłbym dyskusję po kilku postach, no najwyżej kilkunastu. Osobiście zastanawiam się nad kupnem czegoś od JARKA, ale to może jeszcze poczekać, w razie czego zgłoszę się na pw.