Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Tak Darek, to prawda. Ludzie nie czytają, albo czytają bez zrozumeinia. To samo z braniem kredytów we franku.

Jednak nie wyklucza to tego, że umowy brokerów pozostają w sprzeczności z ich regulaminami i są tam przepisy, które same siebie wykluczają, bądź same się wykluczają. Do tego istotna jest reklama i jak ona wyglądała w mediach. Czy były hasła "gwarantowany SL, TP, stop out". A tutaj już jest przepotężne pole do walczenia o swoje. Podpowiem że o wiele łatwiejsza będzie walka z brokerami MM. Szczególnie gdy nie wszystkie pozycje zabezpieczali na zewnątrz.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

daromanchester pisze:Ludzie nie zdają sobie sprawy z istniejącego w około ryzyka.
Przykładowo wsiadają do samochodu i myślą - mam OC - co się może stać?
A nie zdają sobie sprawy że jest maksymalna kwota wypłacenia z ubezpieczenia.
I co się stanie jak skasujemy komuś nowiutkie Bugatti Veyron?
Może się okazać że będziemy na minusie i trzeba będzie dopłacić. Byłby płacz, jak to! nie wiedziałem! coś tam podpisałem ale kto by to czytał!
Całe szczęście że ustalono ustawowo minimalne sumy gwarancyjne i jeszcze zostały one podniesione żeby się dostosować do Unii.
Ale ja jeszcze pamiętam czasy gdy spowodowanie wypadku samochodowego kończyło się wypłacaniem dożywotniej renty poszkodowanemu.
Teraz możemy jeździć bardziej beztrosko bo jak zrobimy z kogoś kalekę to ubezpieczalnia wypłaci.
Przypuszczam że wielu by chciało takie beztroskie jazdy na FX.
Teoretycznie możliwe!
Ale twój przykład mnie rozbawił.
Po pierwsze, jakie istnieje prawdopodobieństwo kolizji z Bugatti Veyron i to z naszej winy?
Po drugie, czym musielibyśmy jechać, żeby to BV zostało poważnie uszkodzone? :mrgreen: :564:

proletary
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: proletary »

Mpapiez pisze:
blacha pisze: Co to za pierdolenie przecież to MM czyli symulator. Pozycje może zamykać bez względu na płynność. No ale wiadomo Panowie z BOŚ nie przepuszczą okazji żeby zarobić.
Jeszcze im udowodnij wcześniej że to MM.

XTB tym zarobkiem udowodnił, bo moim zdaniem ustawili się przeciwnie do zleceń swoich klientów.

Raczej się z tym nie kryją. Zerknij na ich strone!

http://bossa.pl/index.jsp?layout=fx_2a& ... s_id=34557

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Dadas oczywiście przykład pocisnąłem na siłę bo teraz minima gwarantowane są wysokie ale jeszcze kilka lat temu nie było tak dobrze. :D
Z drugiej strony jakie było prawdopodobieństwo takiej akcji na franku? Przynajmniej tak ludzie myśleli.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Dadas pisze:
daromanchester pisze:Ludzie nie zdają sobie sprawy z istniejącego w około ryzyka.
Może się okazać że będziemy na minusie i trzeba będzie dopłacić. Byłby płacz, jak to! nie wiedziałem! coś tam podpisałem ale kto by to czytał!
Całe szczęście że ustalono ustawowo minimalne sumy gwarancyjne i jeszcze zostały one podniesione żeby się dostosować do Unii.
Ale ja jeszcze pamiętam czasy gdy spowodowanie wypadku samochodowego kończyło się wypłacaniem dożywotniej renty poszkodowanemu.
Teraz możemy jeździć bardziej beztrosko bo jak zrobimy z kogoś kalekę to ubezpieczalnia wypłaci.
Teoretycznie możliwe!
Ale twój przykład mnie rozbawił.
Po pierwsze, jakie istnieje prawdopodobieństwo kolizji z Bugatti Veyron i to z naszej winy?
Po drugie, czym musielibyśmy jechać, żeby to BV zostało poważnie uszkodzone? :mrgreen: :564:

Kaamazem? Wypełnionym piaskiem! :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

daromanchester pisze:Dadas oczywiście przykład pocisnąłem na siłę bo teraz minima gwarantowane są wysokie ale jeszcze kilka lat temu nie było tak dobrze. :D
Z drugiej strony jakie było prawdopodobieństwo takiej akcji na franku? Przynajmniej tak ludzie myśleli.
No, z mojej perspektywy jestem o niebo bardziej bezpieczny w aucie, niż z pozycją na Forex!
Dla mnie, taka akcja jest, po prostu, możliwa w każdym momencie.
Z tego założenia wychodzę, a inni się ze mnie śmieją, że moje transakcje są coraz krótsze czasowo.
A co ludzie myślą, to rynek ma totalnie gdzieś!
I o tym także wciąż piszę.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ja miałem chyba z 2 lata temu longi na EURCHF w IG Index
Ale miałem "dokupionego" za 2 pipsy gwarantowanego stoplosa
Więc strachu nie było i nawet pisałem o tym na forum.
Teraz mamy taką sytuację że IG popłynęło na gwarantowanych stopach a klienci wyszli obronną ręką.
Ale część klientów pożałowała na te 2 pipsy i otwarła normalne stopy.
I jak tu teraz broker ma traktować ich tak samo jak tych co zapłacili "podatek od strachu"?
Ci pierwsi wyszliby po prostu na frajerów.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

czy TY rozumiesz co piszesz?
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Dareczekart pisze:Hey Dadas

W moim przypadku bylo tak:

CMC markets uzywa swojej super, najnowoczesniejszej, najwspanialszej i najszybszej platformy ktora potrafi prawie wszystko. ..... Moja glowna pozycje zamknela dokladnie na moim SL, bez zadnego poslizgu. Super!!! po 12 godzinach stan konta zmienil wartosc na zaledwie -45k funtow. Wykonalem tel do cmc- odp. ble ble ble sorry luka , cena zamkniecia jest inna... Jaka k... luka ( na ich wykresie nie bylo zadnej pierd... luki) odp. nasz wykres jest zly. kolejne pytanie .. czy odpowiadacie za to co robi WASZA PLATFORMA? ....cisza 2 min.... odp. nie rozumiem pana pytania.

Dadas ... broker zamyka ale nie zamyka pozycji, podaje wykresy które nie sa prawidłowe skoro nie sa prawidłowe to jak otwiera i zamyka zlecenia? Nie mam pojęcia gdzie moje pozycje zostały zamknięte. SL miałem kilka pipsow poniżej 1.200 . Złożyłem reklamacje... maja 8 tygodni na odp. Wczoraj wykres eurchf sie zmnienil na platformie, wcześniej jedna swieca D1 miała wychylenie poniżej 1.2 Dlatego mój SL byl poniżej tej świecy. Teraz jest juz inna. Dzisiaj rano nie mogłem sie zalogować na konto. Teraz mogę, ale platforma zachowuje sie jak przy pierwszym uruchomieniu oczekując potwierdzenia regulaminu CMC. Oczywiście nie potwierdziłem..... skoro to ich produkt to mogą w nim zmieniać wszystko...

CMC markets 25 lat na rynku, siedziba firmy 520km od mojego domu......

Nie wyglada to optymistycznie..... co o tym myslisz?

ps. Lipny broker XM ( tak myślałem )gdzie także miałem pozycje na eurchf, SL ten sam.... i co ? Wszystko zadziałało prawidłowo, SL ok, płynność była, luki brak, I CHWAŁA IM ZA TO!!!!
Czy taka sytuacja jak moja jest normalna? Czy polscy brokerzy także pozamykali pozycje a potem powysyłali korekty?

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

Dareczekart pisze: Czy taka sytuacja jak moja jest normalna? Czy polscy brokerzy także pozamykali pozycje a potem powysyłali korekty?
Nie, nie jest normalna. Tak, TMS Brokers robią to samo.

ODPOWIEDZ