Przeciwnie, skoryguje kurs zawartych transakcji w taki sposób, żebyś miał debet.eden3d pisze: co to znaczy? TMS anuluje minusowe debety?
Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów
-
- Stały bywalec
Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok
-
- Gaduła
Kolejni, co sobie strzelają w stopę. Zbierz wszystkie dowody, wykresy, dane (ticki, wolumeny z 15 stycznia) newsy, korespondencję itd. Wygląda na to, że sprawa jest rozwojowa. Jest kilka zdeterminowanych osób i szykują się do konfrontacji.
A czy może potwierdzić to ktoś kto ma więcej niż jeden post i jest zarejestrowany odrobinę dłużej niż 2 godziny (bez urazy "superforextrader")?superforextrader pisze:XTB anulowało mi debet powstały po akcji z frankiem:) na 12k
Czy ktoś jeszcze na forum mial anulate?
PS. nie zdązyłem nawet wysłac reklamacji
Bo jak rozumiem odpowiadasz na pytanie
Który też ma tylko jednego posta - tylko zarejestrował się wczoraj (oczywiście "forexo" - również bez urazy)forexo pisze:Podobno XTB analuje niektórym debety. Słyszał ktoś o tym?
Ktoś jeszcze taką wspaniałomyślność XTB może potwierdzić?
'' Zamieszczono 20.01.2015 o 13:35 czasu GMT. Czytaj dalej Aktualności
Z uwagi na ostatnie wydarzenia oraz wyjątkowe wahania na rynku będące następstwem decyzji Szwajcarskiego Banku Narodowego o zniesieniu sztywnego kursu EUR/CHF, firma XM pragnie ponownie zapewnić swoich klientów, że niepowodzenie SNB nie wpłynęło na jej działalność
Przypominamy, że XM zawsze zapewnia swoim klientom automatyczne zabezpieczenie przed saldem ujemnym.
Automatyczna ochrona przed saldem ujemnym będzie w dalszym ciągu zapewniana jako część zobowiązania XM do lojalności wobec klientów, w szczególności w niespokojnych okresach, takich jak obecny czas nietypowych ruchów pary EUR/CHF.
Na wszystkich kontach naszych klientów, na których wystąpiło saldo ujemne podczas ubiegłego tygodnia, salda ujemne zostały usunięte w celu ochrony reputacji i stabilności XM, tak jak zostało to uczynione w podobnych przypadkach, w których wystąpiły salda ujemne.''
maja to na stronie a skoro zapewniają ochronę przed saldem ujemnym to niech się z tego wywiążą ,,nie mam u nich konta i chyba miał nie będę
,,
Z uwagi na ostatnie wydarzenia oraz wyjątkowe wahania na rynku będące następstwem decyzji Szwajcarskiego Banku Narodowego o zniesieniu sztywnego kursu EUR/CHF, firma XM pragnie ponownie zapewnić swoich klientów, że niepowodzenie SNB nie wpłynęło na jej działalność
Przypominamy, że XM zawsze zapewnia swoim klientom automatyczne zabezpieczenie przed saldem ujemnym.
Automatyczna ochrona przed saldem ujemnym będzie w dalszym ciągu zapewniana jako część zobowiązania XM do lojalności wobec klientów, w szczególności w niespokojnych okresach, takich jak obecny czas nietypowych ruchów pary EUR/CHF.
Na wszystkich kontach naszych klientów, na których wystąpiło saldo ujemne podczas ubiegłego tygodnia, salda ujemne zostały usunięte w celu ochrony reputacji i stabilności XM, tak jak zostało to uczynione w podobnych przypadkach, w których wystąpiły salda ujemne.''
maja to na stronie a skoro zapewniają ochronę przed saldem ujemnym to niech się z tego wywiążą ,,nie mam u nich konta i chyba miał nie będę

Ja też jestem na forum dość nowy i nie mam nic wspólnego z XTB, nie miałem też debetu, ale po zadaniu pytania ich przedstawicielowi o debety - dostałem odpowiedź że zarząd podjął decyzje o wyzerowaniu wszystkich debetów, więc tylko czekać jak pojawi się więcej osób potwierdzających tą sytuacje.
hblekot pisze:A czy może potwierdzić to ktoś kto ma więcej niż jeden post i jest zarejestrowany odrobinę dłużej niż 2 godziny (bez urazy "superforextrader")?superforextrader pisze:XTB anulowało mi debet powstały po akcji z frankiem:) na 12k
Czy ktoś jeszcze na forum mial anulate?
PS. nie zdązyłem nawet wysłac reklamacji
Bo jak rozumiem odpowiadasz na pytanieKtóry też ma tylko jednego posta - tylko zarejestrował się wczoraj (oczywiście "forexo" - również bez urazy)forexo pisze:Podobno XTB analuje niektórym debety. Słyszał ktoś o tym?
Ktoś jeszcze taką wspaniałomyślność XTB może potwierdzić?
-
- Stały bywalec
Nawet już skorygowaliczarny.czwartek pisze:Przeciwnie, skoryguje kurs zawartych transakcji w taki sposób, żebyś miał debet.eden3d pisze: co to znaczy? TMS anuluje minusowe debety?

Jeśli anulują pozycje zarobione to powinni anulować równiez pozycje stratne.bolek_i_lolek pisze:Nawet już skorygowaliczarny.czwartek pisze:Przeciwnie, skoryguje kurs zawartych transakcji w taki sposób, żebyś miał debet.eden3d pisze: co to znaczy? TMS anuluje minusowe debety?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Czyli jesli np ja mialem w u MM w tms rachunek i wydawaloby sie bezpieczny depozyt ponad 500 % a mnie wyzerowali czyli zamykali mi po najmniej korzystnym (margin call) to jesli stroną byl broker to mozna to wszystko jakos zaskarżyc? bo nie bylo plynnosci itp?andrzej-sk pisze:Ale co to za problem udowodnić. Przecież to jest prosta sprawa. Każde zlecenie ma swój numer i jest raportowane. Znamy stronę kupującą i sprzedającą. Jeżeli zamkneli Ci zlecenie to w sądzie bedą musieli przedstawić ten raport. Co , będą fałszować także raporty i wpisywać fikcyjnych inwestorów?
Moglby ktos zrobic male podsumowanie i napisac, ktorzy polscy brokerzy anulowali debety "frankowiczom"??
Mam konto w Bossie (pozycji na CHF nie mialem, ufff) nie wiadomo co w przyszlosci moze wydarzyc sie dlatego trzeba uciekac od nich
Mam konto w Bossie (pozycji na CHF nie mialem, ufff) nie wiadomo co w przyszlosci moze wydarzyc sie dlatego trzeba uciekac od nich

Saxo Bank will attempt to recover negative client account balances and will take legal action if necessary, executives continued to emphasize today. The company lost an estimated $107 million as the franc cap was lifted but maintains that it holds enough cash to meet capitals requirements.
We’ve been told Saxo sent traders with negative balances of less than $100,000 a list of 3 options:
1) 80% pay now and receive 20% haircut ( with all ‘negative’ interest and conversion rates waved )
2) 50% pay now, 40 pay till 31/3 and receive 10% haircut ( with all ‘negative’ interest and conversion rates waved )
3) 25% pay now, 25% by the end of each quarter with conversion fees to be waved but the ‘negative’ interest still in place)
That doesn’t sound like a great deal.