Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Konklawe
Bywalec
Bywalec

Re: Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Nieprzeczytany post autor: Konklawe »

DOKLADNIE! A szczegolnie ze oni otwieraja pozycje przeciwko klientowi a nie sa to pozycje na rnku. Wiec ten minus to jest dla nich kasa!
Ja draze intensywnie team ze strony prawnej. Na dniach sie wypoeim. Nie robcie na razie nic!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Konklawe pisze:DOKLADNIE! A szczegolnie ze oni otwieraja pozycje przeciwko klientowi a nie sa to pozycje na rnku. Wiec ten minus to jest dla nich kasa!
Ja draze intensywnie team ze strony prawnej. Na dniach sie wypoeim. Nie robcie na razie nic!
Nie koniecznie. Brokerzy MM takze hedguje wlasna ekspozycje w interbanku. Zapoznaj sie najpierw z modelem brokera MM jesli jeszcze tego nie zrobiles.

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

Ale tylko większe pozycje. Nie sądzę, żeby w Interbanku ustawiali kilka lotów. A tutaj chyba jednak większość popłynęła na mini lotach i mikrolotach.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Stanis pisze:Tu nie chodzi o darowaniu długów, przecież materialnie nic od nich nie otrzymałem. Mi raczej chodzi, o wykorzystanie w tym temacie Kodeksu Cywilnego. Na logikę, ja od nich kasy nie wziąłem, a oni chcą żebym im oddał.
po mojemu
należałoby wykazać, że inni brokerzy mieli w tym czasie notowania, bo są tacy co mieli
ale zamiast do sadu próbować negocjować pokazując dowody, że jednak można było zamknąć rachunek na zero a wina leży po stronie brokera za nie staranne wykonanie zleceń,
na dodatek to zaniechanie nie było neutralne lecz dało brokerowi typu MM korzyść bo jest drugą stroną transakcji, co można tłumaczyć jako działanie w złej wierze.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Fajnie by było, gdyby znalazła się choć jedna osoba, która wtedy obstawiała właściwy kierunek na franku a mimo to broker nie pozwolił jej zamknąć pozycji, gdy zamykał te w odwrotnym kierunku. To byłby gruby dowód w sprawie. Ale jak na razie cisza na forach forexowych.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Janek Trader - w sprawie negocjowania to co może być polem negocjacji? Broker rozkłada ci debet na raty HAHAH

U nich jest sprawa traktowana 0101010 i nie ma innych opcji. Jakby to był broker między narodowy to akcja z FPA może by pomogła. Ja swoją sprawę tam przedstawiłem i rozpoczełem załatwianie sprawy przez FPA. To broker chciał oddać 6000$ i 7500$ w bonusie ale ja odmówiłem z 2 powodów. Pierwszy jak oni oddają ukradzioną moją kase to znaczy, że mają coś na sumieniu, a drugi jak wezmę kase to się okaże, że to ja oszust jestem. Można do tego doliczyć jeszcze jedną sprawe jak ukradli mi pieniadze raz i drugi raz to czemu nie ukradną mi trzeci raz i dlatego taka oferte wystawili. Do tego na końcu był warunek sprawa idzie do KNF to kasy już nie oddadzą.

Tu sprawa jest bardziej klasyczna ponieważ debety zrobiłi nie klienci ale de fakto system brokera. Powiem szczerze, że ciężki to temat będzie nie ze względu racji ale ze względu proceduralnym. Potrwać może 1-2 lata, a koszta to zależy.

Ja podam swoje koszta, a było nas kilku przeciwko jednemu brokerowi, a największą stratę jednego klienta oszacowano na 180 tyś €. W naszym przypadku pierwszy etap było to 1200€, a potem 800€ i to wszystko bez procesu w sądzie tam to dochodziły jeszcze większe sumy. Oczywiście kancelaria zagraniczna ta sama co prowadziła procesy klientów z Concordi.
NIESTETY DUPA BLADA nic to nie pomogło. Sprawa też miała być " nie wygrasz nie placę', a potem się okazało, że koszta 1200€ to za zapoznanie się ze sprawą itp.
Pamiętajcie jedno oni mają skalkulowane te sprawy dlatego tak jadą po klientach. Wiedzą, że wielu klientów nie będzie ich sądzić bo koszta za duże.
Fajnie by było dla całej społeczności forexowej, żeby taka duża sprawa się odbyła i jakby wygrali to potem na przykladzie tej sprawy kolejne przypadki mogły by być rozpatrywane. Do tego KNF zostałby ściśnięty za jaja i coś musiałby zrobić.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

przemoo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemoo »

psychologtlumu pisze:Ale tylko większe pozycje. Nie sądzę, żeby w Interbanku ustawiali kilka lotów. A tutaj chyba jednak większość popłynęła na mini lotach i mikrolotach.

ja na mikrolotach popłynąlem-mialem sporo w tms ale myslalem ze jestem bezpieczny bo mialem depozyt na poziomie 560% a mimo to mnie wyzerowało:( na 65 k pln.

Zarzyk18
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Zarzyk18 »

Mam małe doświadczenie w FX wiec jesli toś mógłby mi wytłumaczyc ja to sie stało ze 15.01.2015 wyzerowało mi konto majac otwarte pozycje odwrotne ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

spread ?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Zarzyk18 pisze:Mam małe doświadczenie w FX wiec jesli toś mógłby mi wytłumaczyc ja to sie stało ze 15.01.2015 wyzerowało mi konto majac otwarte pozycje odwrotne ?

Rozjechał się spread i tyle.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ