DayTrading: Piątek 23.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sty 2015, 00:00

Wzrost
9
26%
Bez zmian
2
6%
Spadek
23
68%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
xlusiv
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 23.01.2015

Nieprzeczytany post autor: xlusiv »

Nowy123 pisze:braklo 12 pipsa kurde d os 1 1300
Tony Twoich prognoz się sprawdziło :564: i nawet jeśli będzie tu prawie dobrze, zamiast bardzo dobrze to i tak nic nie zmieni !!!
Nic na zewnątrz nie daje spełnienia. Co najwyżej może je aktywować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

oiro pisze:
poziomy typu 1.1300, 1.1400, 1.000 są z punktu widzenia psychologicznego trudne do przebicia - z mojego doświadczenia wynika że cena często dochodzi tuż pod/przed dlatego zawsze ustawiam TP na x.xx89. Nie wiem czy to ma sens ale - w każdym razie umnie się sprawdza.

Co do tego poziomu to wydaje mi się do osiągnięcia jeszcze dziś - zastanawia mnie natomiast poziom 1.1360, jeśli zostanie przebity to dzień może zakończyć się na plusie....

mysle ze jeszcze podjada dzis poczeka mjuz c ozrobia na oporach a na week czort wie c oz Grecja

Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

Nowy123 pisze:
oiro pisze:
poziomy typu 1.1300, 1.1400, 1.000 są z punktu widzenia psychologicznego trudne do przebicia - z mojego doświadczenia wynika że cena często dochodzi tuż pod/przed dlatego zawsze ustawiam TP na x.xx89. Nie wiem czy to ma sens ale - w każdym razie umnie się sprawdza.

Co do tego poziomu to wydaje mi się do osiągnięcia jeszcze dziś - zastanawia mnie natomiast poziom 1.1360, jeśli zostanie przebity to dzień może zakończyć się na plusie....

mysle ze jeszcze podjada dzis poczeka mjuz c ozrobia na oporach a na week czort wie c oz Grecja
Kolejne podejście a wracając do mojego pytania jaki polecacie indyk do mt4 wyznaczajacy pivoty (dzienne,tygodniowe,miesieczne) ?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

rafal_r pisze:Kolejne podejście a wracając do mojego pytania jaki polecacie indyk do mt4 wyznaczajacy pivoty (dzienne,tygodniowe,miesieczne) ?
proszę :wink:
http://forex-nawigator.biz/forum/ciekaw ... ml#p517540
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

dupa nie handel juz na tym dolarze, chca pchnac level nizej, nie moga, kupowac tez nikt nie chce... i'm out..

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

oiro pisze:ok korekta jest - pytanie co będzie dalej. Mam kilka pozycji na 1.15 (long) i zastanawiam się czy je trzymać czy nie - jak sądzicie po jakim czasie dolar powróci do przedwczorajszego kursu? (Bo to że wróci to wiem ale za ile....:))

Za około 2 lata. Do tego czasu wyzeruje ci depo a spread bedzie cie wyzeral niczym rdza metalowa rurke ;)

Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

niemiaszek pisze:
rafal_r pisze:Kolejne podejście a wracając do mojego pytania jaki polecacie indyk do mt4 wyznaczajacy pivoty (dzienne,tygodniowe,miesieczne) ?
proszę :wink:
http://forex-nawigator.biz/forum/ciekaw ... ml#p517540
Super o to chodziło.
Wielkie dzięki:)

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

Kusus pisze:
oiro pisze:ok korekta jest - pytanie co będzie dalej. Mam kilka pozycji na 1.15 (long) i zastanawiam się czy je trzymać czy nie - jak sądzicie po jakim czasie dolar powróci do przedwczorajszego kursu? (Bo to że wróci to wiem ale za ile....:))

Za około 2 lata. Do tego czasu wyzeruje ci depo a spread bedzie cie wyzeral niczym rdza metalowa rurke ;)
A co ma spread do tego:). Ja stawiam 2-3 tygodnie- ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

oiro pisze:
Kusus pisze:

Pewnie swap miał na myśli ;) ja też nie wierze w korektę, ale to oczywiście moja subiektywna ocena, którą zweryfikuje rynek.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

grzelulukas pisze:
oiro pisze:
Kusus pisze:k korekta jest - pytanie co będzie dalej. Mam kilka pozycji na 1.15 (long) i zastanawiam się czy je trzymać czy nie - jak sądzicie po jakim czasie dolar powróci do przedwczorajszego kursu? (Bo to że wróci to wiem ale za ile....:))

Pewnie swap miał na myśli ;) ja też nie wierze w korektę, ale to oczywiście moja subiektywna ocena, którą zweryfikuje rynek.
Swap. Sorry zmeczony jestem.

Jezli chodzi o kangura to zdazylem jeszcze dzisiaj dobrac kilka krotkich. Czekam na 0.78-0.79 i wpada do portfela 1500 pipsow od wczoraj na kangurze. Gdyby tak sie nie stalo to sl,e przy 0.7980 a gdyby i to sie nie stalo to zamykam wszystko przed 22. Milego weekendu.

Zablokowany