DayTrading: Piątek 23.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sty 2015, 00:00

Wzrost
9
26%
Bez zmian
2
6%
Spadek
23
68%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 23.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Mpapiez pisze: 1.12 to "okrągły poziom" :) dlatego mówię że w razie wybronienia można by coś spróbować, ale ja się nie odważe.
To taka myśl dla byków żeby nie próbowali nic z obecnego 1.1230-40.
Ja nie widzę, żadnego wsparcia na tym poziomie. Historycznie to co najwyżej kolejne jest na 1,10, ale prawdę mówiąc to wielkiej wiary w tym poziomie nie pokładam. Lki zostaw grubasom, my detal tu nie mamy żadnych szans. Widzisz po swoim rachunku: lki pourywały rączki, a ski przyniosły zysk.

W którymś momencie to się musi zatrzymać, może ok 14:30 jak dane z USA będą kiepskie, ale cięzko przewidzieć. Natomiast już był shortow nie dokładał, bo wydaje się, jakby pęd malał. I właśnie zamknęło longa na usdpln dla przykładu.

A u mnie u broka jest ujemny spread na uspln. Właśnie otworzyłem i po 2s zamknąłem pozycję - 12 pipsów wpadło :D

dragon79
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dragon79 »

pomorskiebest pisze:ale dostalem po mordzie mc minus 6000 . Kto pomoże odrobić
nie martw się załóż drugie konto demo i graj :lol:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

to byloby genialne gdyby sie spelnilo :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, 11:37 przez DavidFx, łącznie zmieniany 2 razy.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Guteks
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guteks »

Mat2314 pisze:
Mpapiez pisze: 1.12 to "okrągły poziom" :) dlatego mówię że w razie wybronienia można by coś spróbować, ale ja się nie odważe.
Ja nie widzę, żadnego wsparcia na tym poziomie. Historycznie to co najwyżej kolejne jest na 1,10, ale prawdę mówiąc to wielkiej wiary w tym poziomie nie pokładam. Lki zostaw grubasom, my detal tu nie mamy żadnych szans. Widzisz po swoim rachunku: lki pourywały rączki, a ski przyniosły zysk.

W którymś momencie to się musi zatrzymać, może ok 14:30 jak dane z USA będą kiepskie, ale cięzko przewidzieć. Natomiast już był shortow nie dokładał, bo wydaje się, jakby pęd malał. I właśnie zamknęło longa na usdpln dla przykładu.

A u mnie u broka jest ujemny spread na uspln. Właśnie otworzyłem i po 2s zamknąłem pozycję - 12 pipsów wpadło :D
A mozesz zdradzic gdzie masz konto? Tutaj albo na priv.

-- Dodano: 23 sty 2015, 12:28 --
Mat2314 pisze:

A mozesz zdradzic gdzie masz konto? Tutaj albo na priv.

pomorskiebest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pomorskiebest »

chciałbym żeby to było demo ale niestety nie jest czy jest ktoś kto pomoże odrobić albo poleci jakieś szkolenie . w ciągu 2 miesiecy wyzerowalo mnie . na demie też mc wczoraj tylko 10 razy grubszy

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

pomorskiebest pisze:chciałbym żeby to było demo ale niestety nie jest czy jest ktoś kto pomoże odrobić albo poleci jakieś szkolenie . w ciągu 2 miesiecy wyzerowalo mnie . na demie też mc wczoraj tylko 10 razy grubszy
za 3-4 lata bedziesz zarabial 10 000 godzin praktyk czyni cuda :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Mat2314 pisze:
Nigdzie nie pisałem że 1.12 to jakiekolwiek historyczne wsparcie ;).
Po prostu takie okrągłe poziomie jak "25" "50" i "100" działa dość psychologicznie. Cofnij sobie wykres w lewo i zobaczysz że cena często na tych poziomach gwałtowanie reaguje. Zwłaszcza na "50" i "100".

Tak jak pisałem - ja dziś tylko przesuwam SL na "S" i nic więcej ;).

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Teraz trwa jakiś "dłuższy" ruch korekcyjny. Ok, 10 pipsów korekty starczy :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pomorskiebest pisze:chciałbym żeby to było demo ale niestety nie jest czy jest ktoś kto pomoże odrobić albo poleci jakieś szkolenie . w ciągu 2 miesiecy wyzerowalo mnie . na demie też mc wczoraj tylko 10 razy grubszy
Zapłaciłes tzw. frycowe. Większość z nas przeszła ten etap.
Swoją drogą pisałem ci wczoraj wieczorem jak przebiło 1.14 żebyś zamykał te "L" i przeskakiwał w "eSki".
Nie posłuchałeś to masz swój efekt.

Gra na demo nic ci nie da. Szkolenia też nie są wiele warte, bo kim są ci ludzie co szkolą ? Jak by byli dobrzy na forexie, to by się w takie pierdoły nie bawili bo albo by czasu nie mieli, albo krzyczeli by po 50 000 zł za szkolenie.

Wpłać małą kase tak z 300 zł. Zmniejsz lewar i nie ryzykuj więcej jak 2-3% na pozycje.
Jak zaczniesz na tym zarabiać to dopiero zwiększaj kapitał.
Niestety to nie jest łatwy kawałek chleba.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

pomorskiebest pisze:ale dostalem po mordzie mc minus 6000 . Kto pomoże odrobić
A wczoraj nie było pisane o hedge? Gdy ostygniesz, to spróbuj zastanowić się nad przyczynami, dla których przewidywałeś odbicie. Czyżby Mario wrócił na mównicę i powiedział, że cofa QE? Czy Yellen wyszła na mównicę i powiedziała, że QE wraca w USA? Czy wykres obrócił się do góry dnem i czerwone świece stały się zielonymi?
I druga sprawa - Ty rozpaczasz nad stratą. I tu jest podstawowy, psychologiczny błąd. Na FX wrzucasz pieniądze i o nich zapominasz. To nie są Twoje pieniądze, tylko rynku. Twoje będą tylko te, które wypłacisz. Obejrzyj sobie pierwsze 5 minut "Wilka z Wall Street", szczególnie rozmowę w restauracji. Taka jest naga prawda.
Podsumowując - nie straciłeś tych 6.000 wczoraj czy dziś, tylko z chwilą, kiedy je wpłaciłeś. Jeśli jutro wpłacisz nowe, to też je straciłeś-przynajmniej do momentu, kiedy dokonasz wypłaty z konta.
I nigdy, przenigdy nie patrz na saldo rachunku licząc te cyferki jako swoje pieniążki. Dziś są, jutro nie ma. Patrz na nie jako na zapisy matematyczne (czy finansowe-jak kto woli), a skup się na wykresie, pogłębiaj wiedzę z analizy technicznej i nie zapominaj o fundamentalnej. Wczoraj zadziałały obie.
Tych zasad się trzymam - i to one pozwoliły mi od 01.05.2014 zrobić >300% zysku, z 97,50% skutecznością (i kiszonym goldem, to fakt :) ). Wiem, że to przeciętny wynik, ale mam czas na pracę, rodzinę, naukę, a nawet dla kochanków bym znalazła, jakby było trzeba ;). Poza tym, żeby uspokoić psychę, grała na początku malutkimi pozycjami i przyzwyczajałam swoje zwoje do widoków.
Nigdy nie patrzę na tę kasę, nawet wynik otwartych zleceń wyświetlam sobie w pipsach, a nie w kasie.
Przemyśl to-a jesli będziesz chciał wrócić do gry na realu, to nie po to, by odrobić te 6.000. Z takim nastawieniem tego nie zrobisz. Gdy przestaniesz o tym myśleć, a zagrasz AT, to nawet się nie zorientujesz, że masz już 2x6.000 na plusie.
PSYCHA! PSYCHA! PSYCHA!

Zablokowany