Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN
Re: Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN
Mój dobry znajomy poległ swego czasu na minus 40 tysięcy u największego polskiego brokera. Kombinował jak koń pod górę aby tego nie zapłacić.
Ale wizja komornika który blokuje mu konto skutecznie zmusiła go do zrobienia dopłaty. Dlatego ja i on też przeszliśmy do konkurencji gdzie ubezpieczenie gwarantowane wynosi 20 tyś euro. Może i ten broker ma wady ale... jak się wpada w minus to zamyka minusowe konto otwiera drugie subkonto i można pykać dalej:-)
Nazwy nie podam bo zaraz mnie mod opierdzieli za kryptoreklamę. No chyba że na priv.
Swoją drogą jak patrzę na warunki polskich brokerów to płakać się chce. A jak jeszcze jest przypisany do banku to masakra. Nie odpuszczą nawet grosza. Trzeba niestety dopłacać.
Ale wizja komornika który blokuje mu konto skutecznie zmusiła go do zrobienia dopłaty. Dlatego ja i on też przeszliśmy do konkurencji gdzie ubezpieczenie gwarantowane wynosi 20 tyś euro. Może i ten broker ma wady ale... jak się wpada w minus to zamyka minusowe konto otwiera drugie subkonto i można pykać dalej:-)
Nazwy nie podam bo zaraz mnie mod opierdzieli za kryptoreklamę. No chyba że na priv.
Swoją drogą jak patrzę na warunki polskich brokerów to płakać się chce. A jak jeszcze jest przypisany do banku to masakra. Nie odpuszczą nawet grosza. Trzeba niestety dopłacać.
-
- Gaduła
Puszkin pisze:Mój dobry znajomy poległ swego czasu na minus 40 tysięcy u największego polskiego brokera. Kombinował jak koń pod górę aby tego nie zapłacić.
Dlatego teraz nadszedł czas działania i reklamy dla tych brokerów co jednak zagwarantują Stop Out. Reklam w necie już jest sporo. I co tu dużo mówić brokerzy szczególnie ci MM, którzy nie "darowali" stracą klientów i to sporo. udzie sybko się uczą i będą szukać tych, którzy zagwarantują większe bezpieczeństwo w przypadku takich, ekstremalnych zachowań rynku.
Dokladnie. Najwazniejsze ze jest konkurencja.
-
- Maniak
Konklawe pisze:Dokladnie. Najwazniejsze ze jest konkurencja.
Mnie pozytywnie zaskoczyło Dukas i FxPro
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
- forexpolska
- Pasjonat
KRÓŁ stał się NAGI !!!
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
Jako ciekawostkę podam może linka ze strukturą wpływu zjazdu CHF na brokerów. Większość firm poinformowała - że bez wpływu, ale kilka ładnie pojechało.
http://forexmagnates.com/forex-industry ... e-updates/
Tak sobie myślałem, że może zrobić listę brokerów od których trzymać się z daleka bo w razie zawieruchy obciążają klienta kontem minusowym.
Ja codziennie dostaję taki komunikat
"Miło nam poinformować, że w pełni będą pokryte wszystkie ujemne salda klientów powstałe w czasie wydarzenia związanego z SNB i w dalszym ciągu będziemy oferować pokrycie Państwa ujemnych sald.
Nieodłącznym filarem naszej działalności jest ochrona kapitału klientów." itp itd.
Tak sobie myślałem, że może zrobić listę brokerów od których trzymać się z daleka bo w razie zawieruchy obciążają klienta kontem minusowym.

"Miło nam poinformować, że w pełni będą pokryte wszystkie ujemne salda klientów powstałe w czasie wydarzenia związanego z SNB i w dalszym ciągu będziemy oferować pokrycie Państwa ujemnych sald.
Nieodłącznym filarem naszej działalności jest ochrona kapitału klientów." itp itd.
Witam.
Też mam znaczącą wpadkę w BOŚ na CHF/pln, jestem z południa Polski, chcę bronić się prawnie. Może ktoś zna kontakt do Prawnika w Warszawie. Myślę, że w tym wypadku stworzenie grupy i poszukanie dobrego prawnika, który będzie nas reprezentował w stosunku do Sądu ma jakiś sens. ( Coś - ala Rudkowski) Gość może zarobić niezłą kasę i przy tej ilość klientów warto będzie mu się zająć tematem
Stanis
Też mam znaczącą wpadkę w BOŚ na CHF/pln, jestem z południa Polski, chcę bronić się prawnie. Może ktoś zna kontakt do Prawnika w Warszawie. Myślę, że w tym wypadku stworzenie grupy i poszukanie dobrego prawnika, który będzie nas reprezentował w stosunku do Sądu ma jakiś sens. ( Coś - ala Rudkowski) Gość może zarobić niezłą kasę i przy tej ilość klientów warto będzie mu się zająć tematem
Stanis
-
- Stały bywalec
Puszkin pisze:Jako ciekawostkę podam może linka ze strukturą wpływu zjazdu CHF na brokerów. Większość firm poinformowała - że bez wpływu, ale kilka ładnie pojechało.
Bardzo dobry z tą listą. Ale powinna również obejmować tych, co nie chcą "darować" długów.
Będzie ciężko kolego Stanis. BOŚ to bank, a jeszcze nie słyszałem aby polski bank odpuścił komuś chociaż złotówkę. Ja nauczony doświadczeniem trzymam się z daleka od wszelkich polskich brokerów i banków. Ale jakby coś Ci się udało to daj znak na forum.
Tu nie chodzi o darowaniu długów, przecież materialnie nic od nich nie otrzymałem. Mi raczej chodzi, o wykorzystanie w tym temacie Kodeksu Cywilnego. Na logikę, ja od nich kasy nie wziąłem, a oni chcą żebym im oddał.