DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sty 2015, 00:00

Wzrost
12
32%
Bez zmian
6
16%
Spadek
20
53%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://stooq.pl/q/?s=^spx

-- Dodano: czw 22-01-2015, 17:22 --
Mat2314 pisze:Póki co z EBC grozą nie powiało. W zasadzie to miłe tylko to, że złotówka odbija do EUR.

O ile coś nie wydarzy jeszcze dziś, ja specjalnie nie monitorowałem dnia, zajęcia na studiach miałem, to raczej niekoniecznie spodziewałbym się pogłębienia dna. Albo czeka nas spowalniający trend spadkowy albo wręcz trend boczny (górę bym obstawiał na 1,175), obecnie cena edka odpowiada cenie docelowej z racji QE.
tyle ze QBC polskiech obligacje ne bedze kupowalo a reaguja tak bo korelacja jest :)

-- Dodano: czw 22-01-2015, 17:24 --

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kangur h1 - mała flaga pod banda duzej flagi (z h4)

https://www.tradingview.com/x/Qt48n7lB/

kabel h1 - wcześniejszy trójkąt zanegowany podczas jasełek Mariana... obecnie wygląda to na flagę - zasięg po wybiciu pokazany na wykresie

https://www.tradingview.com/x/grPMmkqM/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Nowy123 pisze:http://stooq.pl/q/?s=^spx

Mat2314 pisze:Póki co z EBC grozą nie powiało. W zasadzie to miłe tylko to, że złotówka odbija do EUR.

O ile coś nie wydarzy jeszcze dziś, ja specjalnie nie monitorowałem dnia, zajęcia na studiach miałem, to raczej niekoniecznie spodziewałbym się pogłębienia dna. Albo czeka nas spowalniający trend spadkowy albo wręcz trend boczny (górę bym obstawiał na 1,175), obecnie cena edka odpowiada cenie docelowej z racji QE.
tyle ze QBC polskiech obligacje ne bedze kupowalo a reaguja tak bo korelacja jest :)

Obrazek
Żeby im się ten domek z kart nie rozsypał :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Mat2314 pisze: Albo czeka nas spowalniający trend spadkowy albo wręcz trend boczny (górę bym obstawiał na 1,175), obecnie cena edka odpowiada cenie docelowej z racji QE.
nie zgadzam sie z żadną z powyższych teorii... i na podstawie czego uważasz że obecna cena odpowiada cenie docelowej? bo na wykresie miesiecznym cena docelowa jest "ciut" niżej :D

https://www.tradingview.com/x/44y2LdIX/
Ostatnio zmieniony 22 sty 2015, 16:34 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

NO to teraz czekamy na greckie wybory? Bo nic istotnego przed nami chyba nie ma?

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Już się daxa powyciagali teraz dół

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

TsunamiPL pisze:
Nowy123 pisze:http://stooq.pl/q/?s=^spx

Obrazek
Żeby im się ten domek z kart nie rozsypał :lol:
rozsypie sie spokojne ale juz ne bedzie co zbierac na nastapnym kryzyse BANCE dmuchanej

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

atlanticos pisze: nie zgadzam sie z żadną z powyższych teorii... i na podstawie czego uważasz że obecna cena odpowiada cenie docelowej? bo na wykresie miesiecznym cena docelowa jest "ciut" niżej :D
Na podstawie tego, że gdyby QE (w takim kształcie w chwili obecnej) nie było w znacznej większości, o ile nie w całości wliczone w cenę, to po Mario edek poleciałby nie o ok 100 pipsów, a kilkukrotność tego. Oczywiście trudno tu mówić o jakiś konkretnym poziomie ceny, ta jest płynna i może sobie lawirować +/- 1 eurocenta.

Dodruk będzie mieć miejsce de facto od marca i stąd mamy chwilowo stan zawieszenia, edek będzie spadać, ale moim zdaniem, dopóki dodruk nie wejdzie w życie, dopóty edek może mieć chwilę oddechu, co daje szanse na, oczywiście albo ograczony trend boczny (o ile dane będą bardzo korzystne dla edka czy raczej złe dla dolara) albo kanał spadkowy o mniejszym nachyleniu niż dotychczas ("wodospad"). Prawdopodobnie na wrześniu się nie zakończy i jesienią QE zostanie przeciągnięte, co niewykluczone, będzie oznaczało ruch na parytet.

Ponadto być może w marcu, FED coś bliżej ogłosi o stopach %. Wydaje mi się, do tego miesiąca może trwać spowolnienie trendu. NIe ma mowy o żadnej zmianie trendu i strategia łapania shortów nadal obowiązuje. Tyle.

PS
Pisząc słowo "obecnie" w poprzednim poście miałem na myśli na dzień dzisiejszy, a nie np. I kwartał 2015r.
A "cena docelowa z racji QE" to poziom do jakiego edek zmierzał odkąd mowa była o możliwości wprowadzenia QE. Dziś uzyskaliśmy potwierdzenie plotek i cena najwyraźniej ten poziom osiągneła.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2015, 16:44 przez Mat2314, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

nowy joker pisze:Już się daxa powyciagali teraz dół
moga pchac jeszcze pod formacja gorna banda na dax 10 440

-- Dodano: czw 22-01-2015, 17:47 --

jeszcze teraz z Kasowym pejsy i algosie musz puknac 20050 55 przeidzla na SP500 tam gdze FUTY wyskok zrobily czapowanie sie zacznie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Mat2314 pisze:
atlanticos pisze: nie zgadzam sie z żadną z powyższych teorii... i na podstawie czego uważasz że obecna cena odpowiada cenie docelowej? bo na wykresie miesiecznym cena docelowa jest "ciut" niżej :D
Na podstawie tego, że gdyby QE (w takim kształcie w chwili obecnej) nie było w znacznej większości, o ile nie w całości wliczone w cenę, to po Mario edek poleciałby nie o ok 100 pipsów, a kilkukrotność tego. Oczywiście trudno tu mówić o jakiś konkretnym poziomie ceny, ta jest płynna i może sobie lawirować +/- 1 eurocenta.

tyle że polecieliśmy nie 100 a prawie 200 pipsów i jak widac jeszcze nie skończyliśmy spadac... chyba że masz inny wykres :564:

pisałem ze nawet 500 nie jest w cenie... ogłoszenie QE to nie informacja jednorazowa tylko dłuższa perspektywa... trend nie tylko nie musi spowolnic, ale może wrecz przyspieszyc na co zdaje sie wskazywac wlasnie wykres miesieczny

Zablokowany