No i jeszcze jeden wątek, którym kierowałem się przy wyborze broker, przypomnę było to kilka lat temu.
Wybrałem krajowego, doradzono mi w biurze makl. - przy wyborze brokera zagranicznego np cypryjskiego nie będę mógł dochodzić swoich roszczeń przed polskimi sądami, tylko za granicą, w kraju w którym ma siedzibę.
I tym sposobem mnie przygarnęli ( a raczej z czasem moją kasę ).
Dziś widzę, że wiele osób ma r-ki u brok. zagranicznych, może i ja się skuszę, zwłaszcza śledzę wpisy o tych, którzy wyzerowali debety i ich bym brał pod uwagę.
-- 21 sty 2015, 12:46 --
raposo pisze:Przypominają mi się zapisy regulaminów brokerów MM (wtedy innych nie było) sprzed kilku dobrych lat. Wtedy były tam takie zdania jak "gwarantowany Stop-Loss", "sztywne, stałe spready". Później wydarzyło się coś, co sprawiło, że dodali do każdej z tych fraz "... w normalnych warunkach rynkowych". I potem dopiero w praniu wychodziło, że te gwarancje są mało warte.
Jestem ciekaw jak po tych wydarzeniach ulegną zmianie umowy niektórych brokerów...
też po cichu liczę na takie zmiany, które zagwarantują nam bezpieczeństwo,
te wydarzenia sprawiły, że forex dla mnie nie jest już taki jak do tej pory, do którego podchodziłem - czasami- lekkomyślnie sobie klikając.