prosze o pomoc w wyborze brokera mam 3 do wyboru

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
YoungD
Gaduła
Gaduła

Re: prosze o pomoc w wyborze brokera mam 3 do wyboru

Nieprzeczytany post autor: YoungD »

Ja bym wybral Exness,

mam u nich konto dluzszy czas z dźwignią 1:2000 :)

Spread na eurusd 1pip, konto sluzy mi do szybkich strzalow przy malym depozycie a z dużą dźwignią, wypłata i wpłata automatyczna poprzez skrill 24h bez ingerencji pracowników...

działa , wielokrotnie wypłacałem i wpłacałem....

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Do raposo

cyt.
Ja bym popatrzył na to szerzej... Takie bezpieczeństwo mogą Ci zagwarantować w każdej sytuacji tylko brokerzy MM. Z tym wiążą się wyższe koszty i ew. konflikt interesów, który prowadzi wiadomo do czego jeśli przestaniemy być wygodni dla brokera. Taki rajd na franku zdarza się raz na ile? Na 20? 40 lat? A może będzie nawet jedyny w swoim rodzaju... Wiem, że teraz nagle zaczęło się zwracać na to uwagę, bo posypały się debety ale widać też, że nie u wszystkich brokerów wystąpiła taka tragedia z płynnością...[/quote]

odp.
Jeden ze swoich rachunków mam u krajowego brokera MM, do czwartku byłem święcie przekonany że broker MM gwarantuje mi zamknięcie pozycji po sl lub mc, z wpisów na forum dowiedziałem się że ten broker MM nie pozamykał pozycji po sl, mc a u ludzi na r-ch pojawiły się debety, poważne bo broker zawiesił notowania.
Zakładam, że jeżeli taka sytuacja miała raz miejsce, to może się powtórzyć - stąd moje pytania o gwarancję zamknięcia pozycji.
Udałem się tego brokera - biura maklerskiego na rozmowę, pan odparł mi, że oni ( a są MM ) nie gwarantują zamknięcia pozycji, przyznaję mu rację bo dopiero po 5 latach wyczytałem w umowie zapis który o tym mówi.
Przy podpisywaniu umowy, kiedy byłem zielony w tych sprawach zapewniano mnie słownie o tym bezpieczeństwie.
Na dzień dzisiejszy mam 3 r-ki u 3 różnych brokerów i tylko u jednego była płynność, model MM i ECN, MM nie używam od dłuższego czasu z tych względów które wyżej wymieniłeś.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przypominają mi się zapisy regulaminów brokerów MM (wtedy innych nie było) sprzed kilku dobrych lat. Wtedy były tam takie zdania jak "gwarantowany Stop-Loss", "sztywne, stałe spready". Później wydarzyło się coś, co sprawiło, że dodali do każdej z tych fraz "... w normalnych warunkach rynkowych". I potem dopiero w praniu wychodziło, że te gwarancje są mało warte.

Jestem ciekaw jak po tych wydarzeniach ulegną zmianie umowy niektórych brokerów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

No i jeszcze jeden wątek, którym kierowałem się przy wyborze broker, przypomnę było to kilka lat temu.
Wybrałem krajowego, doradzono mi w biurze makl. - przy wyborze brokera zagranicznego np cypryjskiego nie będę mógł dochodzić swoich roszczeń przed polskimi sądami, tylko za granicą, w kraju w którym ma siedzibę.
I tym sposobem mnie przygarnęli ( a raczej z czasem moją kasę ).
Dziś widzę, że wiele osób ma r-ki u brok. zagranicznych, może i ja się skuszę, zwłaszcza śledzę wpisy o tych, którzy wyzerowali debety i ich bym brał pod uwagę.

-- 21 sty 2015, 12:46 --
raposo pisze:Przypominają mi się zapisy regulaminów brokerów MM (wtedy innych nie było) sprzed kilku dobrych lat. Wtedy były tam takie zdania jak "gwarantowany Stop-Loss", "sztywne, stałe spready". Później wydarzyło się coś, co sprawiło, że dodali do każdej z tych fraz "... w normalnych warunkach rynkowych". I potem dopiero w praniu wychodziło, że te gwarancje są mało warte.

Jestem ciekaw jak po tych wydarzeniach ulegną zmianie umowy niektórych brokerów...
też po cichu liczę na takie zmiany, które zagwarantują nam bezpieczeństwo,
te wydarzenia sprawiły, że forex dla mnie nie jest już taki jak do tej pory, do którego podchodziłem - czasami- lekkomyślnie sobie klikając.

Awatar użytkownika
france25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: france25 »

otowrzylem konto stp w mayzus tylko spread za duzy jest, piszac ten post godzina 13.04 spread jest zmienny skacze od 1,5 do 1,9 pipsa

ODPOWIEDZ