DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sty 2015, 00:00

Wzrost
12
32%
Bez zmian
6
16%
Spadek
20
53%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:Kierunek na edku obrali.
Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL :)...
A może wcześniej zrobią dbl top ze wczorajszym najwyższym punktem ?
ja stawiam na 1700-1750 i zjazd na nowe dołki... wczoraj pisałem o tym że jesli ma byc 1700 to dziś własnie... wszystko sie zazębia jak dla mnie... popoludniu wyjście z flagi - ruch w górę musi byc wczesniej spory bo prawie 60% siedzi juz w S wiec warto ich wyciac, a tego nie zrobi strzał na 30 pipsow :564: ale moze sie myle... okaze sie :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL :)...
Ja bym nie zwracal w ogole uwagi na swieczki bo pewnie masz na mysli ostatnia m30. To nie ma sensu dzisiaj. A co do edka. To mysle ze bedzie czyszczenie przy 1.14 i potem dopiero ewentualny wzrost.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Kusus pisze:
Ja bym nie zwracal w ogole uwagi na swieczki bo pewnie masz na mysli ostatnia m30. To nie ma sensu dzisiaj. A co do edka. To mysle ze bedzie czyszczenie przy 1.14 i potem dopiero ewentualny wzrost.
jaki wzrost? kangur poszedl dolem, kiwi dolem, kabel dolem, a edek po wprowadzeniu QE pod prąd? Uważam że go dziś posprzątają i to konkretnie... ale oczywiscie to tylko moja opinia... mam narazie male L ze stopem pod flagą ale przed 13 z tego wychodze gdzie by nie byla cena - chyba ze wytna wczesniej SL w co watpie... chipsy juz rozpakowane :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kusus pisze:
Akurat M15 mam na myśli, bo tylko na tym gram.
Akurat na razie zwracam na to uwagę, bo wybili ponad 1.16 a takie okrągłe poziomy zawsze są słabyszymi lub mocniejszymi S/R.

A co do sensu, dziś nic nie będzie mieć sensu :)...
W trakcie i po ECB mogą być 200 pipsowe luki, więc to zabawa dla wielkich grubasów a nie dla nas, więc na pewno będę zwiewać. Może spróbuje jakaś pozycję po 16 lub 17 zająć jeszcze, jak miotanie się uspokoi.
Ja w ogóle miałem dziś przed ECB nie wchodzic, ale fajny setup rano znalazłem i sobie siedzę na BE, przed samym ECB oczywiście jednie piwko do ręki i będę podziwiał EKG :)...

J

albercik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: albercik »

Jak widze te niedzwiedzie nastroje co edka w całej sieci i mediach tak nie mam żadnych wątpliwości co się dzisiaj stanie. Będzie istna rzeź esek. Od swiąt zwalili kurs bez powodu prawie 1000 pips by dziś sobie zaoszczędzić takiego ruchu w jednym rzucie i mega paniki. A dziś wszyscy spodziewają się spadku i ruchu w obie strony najpierw a moim zdaniem ruch będzie tylko jeden i to w góre. I nikt nikt nie załapie się na Elke kto czeka na dole w kolejce a cały świat który wieszczy spadek zostanie wycięty z kasy doszczętnie. Nie zdziwie się jak podomykają wszystkie luki dzis w góre i przetestują wsparcia połamane jak zapałki bez żadnego retestu. Nie wyobrażam sobie nawet tego by kurs mógł przy tak pernamentnie wyprzedanym rynku dalej spadać i dziś wszystkie inne kreski można sobie wsadzić. W dodatku takie dywergencje pozytywne na wskażnikach jak nigdy.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:
jaki wzrost? kangur poszedl dolem, kiwi dolem, kabel dolem, a edek po wprowadzeniu QE pod prąd? Uważam że go dziś posprzątają i to konkretnie... ale oczywiscie to tylko moja opinia... mam narazie male L ze stopem pod flagą ale przed 13 z tego wychodze gdzie by nie byla cena - chyba ze wytna wczesniej SL w co watpie... chipsy juz rozpakowane :)
Kiełbaska wiejska z cebulką się dusi..

Lays strong czerwone i chrupki bekonowe mam już w miskach :)

A z browarów to żywe 2x z Kauflanda za 4 zł i holba 2x z monopolowego.
Wszystkie 4 od wczoraj w lodówce :D

Miękki fotel naszykowany, 2 monitory i 8 wykresów ustawionych, nogi na pufie. Jem, pije i patrze jak wycina dzisiaj detal. Bedzie zabawnie. Juz nie moge sie doczekac.

A zeby nie bylo OT:
żaba dzisiaj znowu masz racje... widać najpierw robią górę. Do ECB już niewiele czasu więc muszą się śpieszyć żeby zdążyć liznąć 1.17. Kangur z Kiwi pewnie też odbiją trochę...

Ale z drugiej strony, może po wyczyszczeniu korekta na Dolarze? Albo od razu korekta po rozczarowaniu? :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Patrzcie jak się admirałowie martwią o klientów :d
Dear Traders,

During the last couple of weeks Forex trading has been an exceptionally exciting activity. Just over a week ago traders from all around the world have both gained and lost fortunes with the Swiss Franc.

On the threshold of the upcoming European Central Bank (ECB) monetary policy meeting we’d like to kindly remind you that the big opportunities which Forex trading opens up to you can also bring big risks.

As there is probability of high volatility after the European Central Bank Rate Decision, which comes out today, at 14:45 EET on January 22, 2015 and during the 45-minute ECB President Draghi Press Conference which is held from 15:30 EET, please be warned that this may affect your trading results.

At the above mentioned hours market spreads can dramatically widen whilst margin requirements for all currency pairs with EUR or CFDs on EUR base can be temporarily increased 2-3 times1.

Each trader could be exposed to extra risks if they hold any open positions in EUR. We strongly recommend all our clients to analyze their EUR positions thoroughly based on the information provided in this notification, such as reconsider Stop Loss orders and place additional funds to maintain open positions.

Yours respectfully,

Аdmiral Markets
Szczerze mówiąc to racje mają :)...

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

albercik pisze:Jak widze te niedzwiedzie nastroje co edka w całej sieci i mediach tak nie mam żadnych wątpliwości co się dzisiaj stanie. Będzie istna rzeź esek. Od swiąt zwalili kurs bez powodu prawie 1000 pips by dziś sobie zaoszczędzić takiego ruchu w jednym rzucie i mega paniki. A dziś wszyscy spodziewają się spadku i ruchu w obie strony najpierw a moim zdaniem ruch będzie tylko jeden i to w góre. I nikt nikt nie załapie się na Elke kto czeka na dole w kolejce a cały świat który wieszczy spadek zostanie wycięty z kasy doszczętnie. Nie zdziwie się jak podomykają wszystkie luki dzis w góre i przetestują wsparcia połamane jak zapałki bez żadnego retestu. Nie wyobrażam sobie nawet tego by kurs mógł przy tak pernamentnie wyprzedanym rynku dalej spadać i dziś wszystkie inne kreski można sobie wsadzić. W dodatku takie dywergencje pozytywne na wskażnikach jak nigdy.
Więc dziś to może być ten dzień, w którym się bardzo zdziwisz.

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Kusus pisze:
Kiełbaska wiejska z cebulką się dusi..

Lays strong czerwone i chrupki bekonowe mam już w miskach :)

A z browarów to żywe 2x z Kauflanda za 4 zł i holba 2x z monopolowego.
Wszystkie 4 od wczoraj w lodówce :D

Miękki fotel naszykowany, 2 monitory i 8 wykresów ustawionych, nogi na pufie. Jem, pije i patrze jak wycina dzisiaj detal. Bedzie zabawnie. Juz nie moge sie doczekac.

A zeby nie bylo OT:
żaba dzisiaj znowu masz racje... widać najpierw robią górę. Do ECB już niewiele czasu więc muszą się śpieszyć żeby zdążyć liznąć 1.17. Kangur z Kiwi pewnie też odbiją trochę...

Ale z drugiej strony, może po wyczyszczeniu korekta na Dolarze? Albo od razu korekta po rozczarowaniu? :D
Obrałem podobną taktyke na dzisiaj :564:
Mpapiez pisze:Patrzcie jak się admirałowie martwią o klientów
Srają żarem, też dostałem maila od mojego brokera.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

albercik pisze:W dodatku takie dywergencje pozytywne na wskażnikach jak nigdy.
eee.... jak takie dywergencje na wskaźnikach to mnie chyba przekonales... przeciez to niemożliwe żeby wskaźniki kłamały, prawda? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zablokowany