Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Winiak pisze:
raposo pisze:1) Przypominam, że CFD w DE są już dostępne
A gdzie można je znaleźć? Nie widzę ani na live, ani na demo. Najnowsze info od supportu, sprzed tygodnia: "CFD powinny pojawić się już w tym tygodniu. Wszyscy klienci z pewnością zostaną poinformowani."
Cytując samego siebie z linku, który wrzuciłem wyżęj... ;)
Po długim wyczekiwaniu do oferty kont realnych trafiają instrumenty CFD na towary i indeksy giełdowe. Osoby posiadające już konta realne mogą aktywować handel na CFD kontaktując się ze swoim Account Managerem. Dla nowozałożonych rachunków będą one już aktywne w standardzie.
Klienci zostali też poinformowani za pomocą newslettera - wysłali już bodajże 2 informacje na ten temat. Sprawdź zakładkę SPAM.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Winiak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Winiak »

No więc skontaktowałem się "ze swoim Account Managerem" i dostałem odpowiedź jak wyżej. Tydzień temu :shock: Zadałem mu jeszcze dwa pytania, ale nie dostałem odpowiedzi. Czy znasz jakiś sposób na uaktywnienie Account Managera?

A może tu się dowiem. W jakim banku prowadzone są rachunki złotówkowe? Czy można istniejący rachunek przewalutować na złotówki, czy trzeba zakładać nowy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

CFDs weszły do handlu w niedzielę wieczór więc tydzień temu tamta odpowiedź była jeszcze aktualna ;).

Jestem przekonany, że albo odpowiedź dostaniesz albo coś nie doszło (czasem maile trafiają do spamu). Sporo zamieszania z tym CHF więc sam mam problem żeby szybko otrzymać jakieś info - niebawem jak sytuacja się uspokoi to na pewno będzie to przebiegało szybciej.

Rachunek bankowy jest w mBanku. Konta przewalutować się nie da ale można założyć subkonto w PLN i zlecić transfer wewnętrzny. Kurs przewalutowania powinien być korzystny ;).

-- wt 20-01-2015, 14:50 --

Krótka informacja.

Tymczasowo CFD nie są dostępne na kontach demo w Dukascopy Europe. Lada dzień powinno to zostać poprawione. Tymczasem jeśli ktoś chce przetestować handel na CFD to może założyć demo w Dukascopy Bank, gdzie wszystko wygląda tak samo:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... unek-demo/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jaros21
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaros21 »

Witam,

Jak to jest dokładnie z MT4 w dukasie?
W zaletach broka pisze:
- możliwość zawierania zleceń za pomocą platform zewnętrznych np. MetaTrader 4 czy ProTrader,

Chciałbym wiedzieć jak to wygląda, czy trzeba jakoś samemu skonfigurować połączenie MT4 z kontem w dukasie i czy jest to skomplikowane?
A może jest to niepłacalne (przez np. wydłużenie czasu realizacji zleceń) skoro odradzacie konto w dukasie dla użytkowników chcących kożystać z MT4?

Mam jeszcze pytanie, czy ktoś z Was używał konwertera: “MQL/JForex Converter” i czy strategie z MT4 przerobione na JForex działąją w miarę poprawnie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

PT nie jest obecnie dostępny. Nie wiadomo czy będzie.

Co do MT4 to chodzi tu o wykorzystanie mostu, ktory przekazuje akcje z MT4 do JForex. Wejdź u nas w zakładkę Dukascopy a MetaTrader 4. Stamtad można go pobrać. Jest też opisana jego konfiguracja i filmik prezentujący działanie. Mozesz też na demie sam sprawdzic szybkość działania. Na realu wyglada to tak samo.

Konwerter - nie jest idealny i czesto przerobienie narzędzi z MQL wymaga jesCze drobnych poprawek w kodzie. Wszystko zalezy od samego wskaźnika i skomplikowania jego kodu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

jaros21
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaros21 »

Dzięki za szybką odpowiedź.
Wypróbuję to na koncie Demo

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Krótkie info: CFD dostępne są już na demie Dukascopy Europe więc i tam możecie już je testować.

Kto nie ma i np. otworzył konto demonstracyjne parę dni temu, ten musi założyć nowe demo. Klikamy prawym na listę instrumentów -> Dodaj Instrument -> CFD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Maxior
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxior »

witam,
Otworzyłem demo w Duka i mam problem z Ichimoku, tzn, chmura podażą szybciej niż linie Senkou A i Senkou B. Macie panowie podobnie czy jest to mój nieudany początek z ta platforma?

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

4) Chyba najważniejszy news - Dukascopy wyzeruje stan konta wszystkim osobom, które zaliczyły debet po zeszłoczwartkowym zamieszaniu na parach z CHF.
Witam. Gdzie można o powyższym przeczytać? Tak po prostu anulują? A jak ktoś miał pokaźny debet to mimo wszystko opłaca im się pokrywać to wszystko? Pytam z ciekawości :)

Pomyślności
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Maxior pisze:witam,
Otworzyłem demo w Duka i mam problem z Ichimoku, tzn, chmura podażą szybciej niż linie Senkou A i Senkou B. Macie panowie podobnie czy jest to mój nieudany początek z ta platforma?
Podeślij mi proszę screena na maila (kontakty na stronie Forex Club), a zobaczę jutro z rana jak to wygląda u mnie.

-- śr 21-01-2015, 21:40 --
RAY of Sunshine pisze:
4) Chyba najważniejszy news - Dukascopy wyzeruje stan konta wszystkim osobom, które zaliczyły debet po zeszłoczwartkowym zamieszaniu na parach z CHF.
Witam. Gdzie można o powyższym przeczytać? Tak po prostu anulują? A jak ktoś miał pokaźny debet to mimo wszystko opłaca im się pokrywać to wszystko? Pytam z ciekawości :)

Pomyślności
Anulują mimo wszystko ;).
Pierwszy news od góry:
http://www.dukascopy.com/swiss/pl/about/ournews/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ