Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Maxior
Bywalec
Bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Maxior »

Sądze ze tutaj bedzie troche szybciej

Zjawisko zachodzi kiedy zmieniamy parametry na starcie. Kiedy odpalimy ichimoku na normalnych ustawieniach wszystko gra, późniejsza zmiana parametrów tez nie szkodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Skoro tak to wygląda mi na bug. Zgłoszę im go, a tymczasem pozostaje edytować ustawienia Ichimoku po jego dodaniu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Maxior
Bywalec
Bywalec

Witam,
Pytanie od strony technicznej. Mam otwarte dwa wykresy na TF 1h i 4h tej samej pary, rysuje cokolwiek na TF 4h i jak zrobić by to samo pojawiło sie automatycznie na wykresie TF 1h, jeśli jest taka możliwość prosze o instrukcje. Chodzi mi dokładnie o rysowanie oporów i wsparć na wyższych interwałach i nie robienia tego od nowa na niższych.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie ma czegoś takiego jak automatyczna synchronizacja dwóch niezależnych wykresów ale pewien sposób jest. Rozumiem, że chcesz mieć oba wykresy otwarte jednocześnie więc nawet 'chwilowa' podglądowa zmiana interwału nie wchodzi w grę?

Jeśli nie to po prostu u góry przełączaj się między TF.

Jeśli tak to:

Opcja nr1) Po wykonaniu analizy na pierwszym wykresie w lewym dolnym rogu (zakładka Workspace) kliknij prawym na jego nazwę -> Klonuj wykres (obrazek poniżej) -> i wtedy zmień na nim interwał. Jak znów coś dodasz na wykresie, możesz zamknąć ten "nowy-stary" i sklonować ten "stary" na nowo.

Opcja nr 2) Zapisz szablon wykresu i otwórz go na drugim. Jest to ostatnia ikona na pasku roboczym nad wykresem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Maxior
Bywalec
Bywalec

No szkoda, mogła by być jakaś funkcja powiązania wykresów ale opcja Nr 1 tez może być, dzięki.

vatras5
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: vatras5 »

Posiadam konto live w PLN. Czy jest możliwość jego zmiany na GBP jak również konta bankowego z którego ewentualnie zasilałbym rachunek w Dukascopy ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

vatras5 pisze:Posiadam konto live w PLN. Czy jest możliwość jego zmiany na GBP jak również konta bankowego z którego ewentualnie zasilałbym rachunek w Dukascopy ?
Przewalutować konta nie można ale możesz otworzyć subkonto i transferować środki między nimi (przelew wewnętrzny jest bezpłatny). Przewalutowanie powinno nastąpić po korzystnym kursie.

Konto bankowe do wpłat/wypłat możesz zmienić wysyłając skan nowego formularza:
https://eu-live.dukascopy.com/rto/?m=vi ... in-use.pdf

Zarówno formularz, jak i dyspozycję otwarcia subkonta prześlij mailem do swojego Account Managera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Jaka jest korzyść z owego bonusu 100%? Bo na pierwszy rzut oka wydaje się, że w praktyce to tylko zwiększenie dźwigni.
Przyznam, że nie czytałem jego warunków, ale zakładam, że nie są to dodatkowe środki, która można stracić, więc stop out tak czy inaczej nastąpi wtedy, gdy skończą się nasze własne fundusze. Czy dobrze rozumiem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ZomG pisze:Jaka jest korzyść z owego bonusu 100%? Bo na pierwszy rzut oka wydaje się, że w praktyce to tylko zwiększenie dźwigni.
Przyznam, że nie czytałem jego warunków, ale zakładam, że nie są to dodatkowe środki, która można stracić, więc stop out tak czy inaczej nastąpi wtedy, gdy skończą się nasze własne fundusze. Czy dobrze rozumiem?
Korzyść jest taka, że jeśli wyrobisz warunki obrotu to dostajesz dodatkowe środki na konto. Na całą czynność masz aż rok, a nic nie ryzykujesz :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

raposo pisze: Oficjalny komunikat od Dukascopy ws. wczorajszych wydarzeń:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... s/#b200210

Broker uszedł bez szwanku, a sytuacja finansowa firmy jest stabilna.

Może to, co stało się wczoraj, uświadomi niektórym dlaczego czasem brokerzy decydują się nagle zmniejszać lewar lub wyłączać handel na niektórych instrumentach (jak np. na rublu ostatnio). Nikt nie zna dnia ani godziny...
Zamiast pokryć koszty tym którzy ponieśli stratę w wyniku ich polityki ( nie przewidzianej w umowie ) - wyłączenia rubla lub gwałtownym zmniejszenia lewarowania na EC - smarują 4 litery miodem tym którzy słusznie ponieśli stratę grając L na EC co to za polityka i z czego wynika uprzywilejowanie jednej z grup ? Jacy to oni nie są dobroduszni straty pokryli i wyszli bez szwanku do tego CFD dołożyli. Jaką gwarancję mam że nie wyłącza CFD albo nie zmniejszą nagle lewarowania w przypadku ostrego załamania na sp500 ? ( dziś na ich polityce zyskałem jutro mogę ponieść starte - było by wskazane o tym uprzednio poinformować ) Można zrozumieć potrzebę podjęcia pewnych działań gdy są one przeprowadzone czysto zresztą co ja tu będę pisał każdy ma swoje zdanie ...

ODPOWIEDZ