Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Mpapiez

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Fx_boy pisze:Nie znam angielskiego, z translatorem doczytałem, że pewien prawnik czuje się wydymany przez AM ( Wlk. Brytania) , może kogoś zainteresuje ten temat, bo jest świeży:
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... er-so.html
Prawnik ten deklaruje bezpłatną pomoc tym, których spotkał podobny los w AM.
Wiesz, ja mam dość długo konto u admirałów i jak na razie jestem zadowolony.
Co do tego "prawnika". Wierzysz w to że prawnik ma tylko 6000 funtów na koncie ? Przecież w anglii on zarobi sporo więcej w ciągu jednego miesiąca. To jest jedna sprawa.

Patrzyłem również tą datę o której on pisze (6.01.2015). Faktycznie pojawiła się luka po 24:00.
Niemniej jednak luka była na 50 pipsów. Gość jest skończonym debilem jeżeli 50 pipsów mu wyzerowało konto.
To nie jest tak że AM na niego polowało - tą lukę podejrzewam mają wszyscy w admirałach.

Jeżeli to jest problem po ich stronie, to na pewno by mu uwzględnili reklamację.
Pomijam fakt że nie wierzę mu w bajkę że mu nie chcieli wypłacić pozostałych 200+ funtów...

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Wiesz, ja mam dość długo konto u admirałów
Ja też kilka lat.
Mieli jednak wpadkę ale szło się z nimi dogadać.
Dziękuję i pozdrawiam.

gientek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gientek »

A jak sytuacja w AM po czarnym czwartku?

gozdi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gozdi »

Mam problem.

Oto bowiem parę lat temu włożyłem parę stów na rachunek real u tego brokera i dziś zalogowałem się po latach i w gabinecie inwestora nie ma tej kasy. Okazało się, że jest ona w MTrading, które nie działa w PL.

Jak mogę odzyskać kasę albo przerzucić ją do AM z powrotem?

Miał ktoś podobny problem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jakim cudem ktoś przerzucił Ci kasę do innego brokera? I to jeszcze do takiego, który nie działa w Polsce?

Co z tym zrobić? Przede wszystkim skontaktować się z MTrading i wyjaśnić sprawę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

gozdi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gozdi »

Tak jest napisane

Dear Traders,

In light of the recent announcement that Admiral Markets Ltd. will be serviced under the MTrading brand, please note that your Admiral Markets Ltd. trading account is now accessible in MTrading Trader's Room. Login here with the same username and password to access your MTrading account now!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czyli to dalej ta sama firma tylko nowa marka ;). Jak napisali, zaloguj się na te same dane w MTrading i zleć wypłatę. Jeśli coś nie przechodzi to pozostaje kontakt z supportem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Jako klienci, czy jesteście w posiadaniu umów podpisanych przez AM na świadczenie usługi brokerskiej, czy jakiejkolwiek innej. Robię porządek w dokumentacji i okazuje się, że zawarłem umowę "deklaratoryjnie" cokolwiek by to nie oznaczało :wink: , umowa z 2012r.
Rozmawiałem dzisiaj z nimi i okazuje się, że taki właśnie mają zwyczaj :( .
Dziękuję i pozdrawiam.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Jako klienci, czy jesteście w posiadaniu umów podpisanych przez AM na świadczenie usługi brokerskiej, czy jakiejkolwiek innej. Robię porządek w dokumentacji i okazuje się, że zawarłem umowę "deklaratoryjnie" cokolwiek by to nie oznaczało :wink: , umowa z 2012r.
Rozmawiałem dzisiaj z nimi i okazuje się, że taki właśnie mają zwyczaj :( .
Z tego co pamiętam, to jak podpisywałem z nimi umowę to wystarczyło przesłać skany podpisanych dokumentów. Są one chyba do podglądu w gabinecie inwestora.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Forexowicz nie podglądniesz, jest tylko ich zestawienie. Może ktoś dojdzie do wniosku, że szukam dziury w całym ale weźcie pod uwagę ( w kontekście zawieruchy z chf) , że w przypadku jakiegokolwiek sporu będą miały zastosowanie przepisy wg miejsca wykonania świadczenia ( jak też "prawo prywatne międzynarodowe" ) a więc nie Polski. Gdyby to dotyczyło Polski taka umowa nie ma racji bytu, po prostu nie została skutecznie zawarta.
To tylko tak jakbym dmuchał na zimne :wink: , czy jakoś tak.
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ