Admiral Markets - Wątek II
- krzychu3_1989
- Pasjonat
Re: Admiral Markets - Wątek II
Chciałbym się was zapytać jak wygląda obrót indeksami a dokładnie dax30? Chodzi mi o to ile jest warty 1 lot na tym instrumencie przy dźwigni 1-100 i ile wyniesie zmiana o 10 punktów tzn. buy 11000,0 tp 11010,0. Pytam bo słyszałem że co broker to inne liczenie lotów na indeksach.
Na przykład przy podanych wytycznych w mforex za 1 lot trzeba wnieść ok 6900zł depozytu zmiana o te 10 punktów da około 420zł zysku.Czy tak samo jest w admiral? Kiedyś mieli kalkulator inwestora ale nie mogę poszukać
Na przykład przy podanych wytycznych w mforex za 1 lot trzeba wnieść ok 6900zł depozytu zmiana o te 10 punktów da około 420zł zysku.Czy tak samo jest w admiral? Kiedyś mieli kalkulator inwestora ale nie mogę poszukać
-
- Maniak
llkrzychu3_1989 pisze:Chciałbym się was zapytać jak wygląda obrót indeksami a dokładnie dax30? Chodzi mi o to ile jest warty 1 lot na tym instrumencie przy dźwigni 1-100 i ile wyniesie zmiana o 10 punktów tzn. buy 11000,0 tp 11010,0. Pytam bo słyszałem że co broker to inne liczenie lotów na indeksach.
Patrze na moje demo, przy 4 kontraktach na buy i 1 na sell mam przy dzwigni 1:500 mam margin 944 zl. Nie wiem, czy depozyty pozycji hedgujacych znosza sie. Przy roznicy cen 11386,5 otwarcie i aktualna cena 11372,3 mam -58,89 zł straty.
1lot dax30 - to jest około 236zł. To ulega delikatnej zmianie wciąż. Mowa jest przy dźwigni 1:500. A zmiana o 10pkt przy jednym locie wynosi 4,25zł. To też zmienia się kiedyś pamiętam, że było 4,22zł np.
0.1 pkt to 0.41 zł czyli "duży" pkt 4.1 zł (1 Euro x kurs EURPLN).krzychu3_1989 pisze:Chciałbym się was zapytać jak wygląda obrót indeksami a dokładnie dax30? Chodzi mi o to ile jest warty 1 lot na tym instrumencie przy dźwigni 1-100 i ile wyniesie zmiana o 10 punktów tzn. buy 11000,0 tp 11010,0. Pytam bo słyszałem że co broker to inne liczenie lotów na indeksach.
1 lot = 230 zł depozytu
Admiral jako jedyny ze znanych mi brokerów dla rachunków w złotych pokazuje wartość jednego tika w zł.
Inni pokazują w walucie kwotowanej. Czyli dla DAX w Euro i wtedy to jest 0.1, 1.0, 2.5 w zależności jakie sobie loty broker stworzył.
Mam pytanko, na Admiralu jest nowy programik do rozliczen (do PITu)
ktos go uzywal do rozniczen?
i czy mozna go stosowac tez do innych brokerow czy nie,
http://www.admiralmarkets.pl/company/podatek-2014/
(i co to znaczy ze:" Kursy walut EUR, USD, XAU niezbędne do obliczeń dla roku 2014 są zaimplementowane w programie")
ktos go uzywal do rozniczen?
i czy mozna go stosowac tez do innych brokerow czy nie,
http://www.admiralmarkets.pl/company/podatek-2014/
(i co to znaczy ze:" Kursy walut EUR, USD, XAU niezbędne do obliczeń dla roku 2014 są zaimplementowane w programie")
Założyłem konto real - granie na szybkich rynkach, na małych interwałach, niestety jest nie do znieniesia nerwowo;Mpapiez pisze:Troche ciekawe stwierdzenie, bo mam konto w admiralu i nie ma większych problemów.JAREK67 pisze: W Admiralu generalnie zlecenia wchodzą jak krew z nosa.
real chodzi tak wolno jak demo, w sensie realizacji zlecenia od kliknięcia plus potem przesuwanie stopów i stop lossów po charcie;
proponuję założyć demo i porównać z innymi firmami.
A szkoda, bo mają dobre warunki na Dow-a i Dax-a.
Jak krew z nosa. Armada w tym względzie nie miała sobie równych.axwaw pisze:Założyłem konto real - granie na szybkich rynkach, na małych interwałach, niestety jest nie do znieniesia nerwowo;Mpapiez pisze:Troche ciekawe stwierdzenie, bo mam konto w admiralu i nie ma większych problemów.JAREK67 pisze: W Admiralu generalnie zlecenia wchodzą jak krew z nosa.
real chodzi tak wolno jak demo, w sensie realizacji zlecenia od kliknięcia plus potem przesuwanie stopów i stop lossów po charcie;
jak Cię interesuje DAX i Dow to one dobrze chodzą w GFT przez EFIXDM.axwaw pisze:Założyłem konto real - granie na szybkich rynkach, na małych interwałach, niestety jest nie do znieniesia nerwowo;Mpapiez pisze:Troche ciekawe stwierdzenie, bo mam konto w admiralu i nie ma większych problemów.JAREK67 pisze: W Admiralu generalnie zlecenia wchodzą jak krew z nosa.
Spread jest stały w godzinach handlu 1 pips .
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
[/quote][/quote]marek8 pisze:
jak Cię interesuje DAX i Dow to one dobrze chodzą w GFT przez EFIXDM.
Spread jest stały w godzinach handlu 1 pips .
Dzięki za info, sprawdziłem, że GFT ma spread 0.4 pkt na SP500, chyba mniej na rynku nikt nie ma;
szkoda, że na DAX mają od 8 do 9 2 pkt, ale od 9 do 22 juz 1 pkt

I jeszcze jedna prośba: a znasz/znacie może jakąś platformę, gdzie spread na Eurostoxx nadal jest 1 pkt?
Na forex.com miałem 1 pkt, ale jakis czas temu nagle zmienili na ... 4 pkt!!!

Dzięki z góry!
-- 18 mar 2015, 16:38 --
Wykres DAX30 z dzisiaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
Cześć!
Chciałbym zapoczątkować wątek przejścia do Admiral Markets UK. Zmiane pzredstawia się jako korzystna chociażby ze względu na korzystniejsze gwarancje udzielane w UK, ale podobno kij ma dwa konce...macie już jakies wnioski i spostrzeżenia odnośnie w/w przeniesienia? Pozdrawiam.
Chciałbym zapoczątkować wątek przejścia do Admiral Markets UK. Zmiane pzredstawia się jako korzystna chociażby ze względu na korzystniejsze gwarancje udzielane w UK, ale podobno kij ma dwa konce...macie już jakies wnioski i spostrzeżenia odnośnie w/w przeniesienia? Pozdrawiam.