Admiral Markets - Wątek II
Re: Admiral Markets - Wątek II
Osobiście uważam, że mimo wszystko lepiej jest mieć rachunek u broka, który regulowany jest polskimi przepisami prawa.
Wiem, że zagraniczni mają lepsze warunki, jeżeli natomiast ktoś gra na duża kasę i bierze pod uwagę ew. spór powinien się dwa razy zastanowić, czy stać go będzie ( psychicznie ) na zastępstwo procesowe za granicą, prawnika w Polsce ze znajomością prawa międzynarodowego itd ...
Wiem, że zagraniczni mają lepsze warunki, jeżeli natomiast ktoś gra na duża kasę i bierze pod uwagę ew. spór powinien się dwa razy zastanowić, czy stać go będzie ( psychicznie ) na zastępstwo procesowe za granicą, prawnika w Polsce ze znajomością prawa międzynarodowego itd ...
Dziękuję i pozdrawiam.
Bardzo dobre pytanie.tommekk1231 pisze:Cześć!
Chciałbym zapoczątkować wątek przejścia do Admiral Markets UK. Zmiane pzredstawia się jako korzystna chociażby ze względu na korzystniejsze gwarancje udzielane w UK, ale podobno kij ma dwa konce...macie już jakies wnioski i spostrzeżenia odnośnie w/w przeniesienia? Pozdrawiam.
Admiral otwierał konta w spółce Admiral Markets AS - regulowanej w Estonii. Teraz Admiral ma również licencję FSA udzieloną na spółkę Admiral Markets UK Ltd.
Moim zdaniem na pewno lepszą jest regulacja brytyjska niż estońska tylko pytanie jak zawrzeć umowę z Admiral Markets UK Ltd a nie AS ... O ile w ogóle jest to możliwe ....
Czasem firmy występują o regulację brytyjską - bo lepiej wygląda to marketingowo, natomiast umowy z klientami zawierane są nadal na spółkę z licencją np. cypryjską. Przykład: IronFx
Jeśli ma się już konto to widzę, że nie da się (przynajmniej na ten sam email) założyć nowego konta na admiralmarkets.co.uk.
-
- Stały bywalec
Czatowalem z konsultantem, jednak chyba zbyt swieza sprawa bowiem wiele pytan zostało bez jasnej odpowiedzi.
Przy przeniesieniu rachunkow nie podpisujemy nowej umowy (ale jakies dokumenty chyba trzeba im zeskanować ) co mogloby swiadczyc o tym co napisales odnośnie gwarancji...
Ja nie dysponuje dużymi kwotami wiec mimo wszystko będę się przenosil ze wzg na bonus, który oferują. Na pewno dam znac o przebiegu pzreniesienia.
Aha..Jeśli ktoś zbiera punkty admirals club usi je przed pzreniesieniem wykorzystać...
Pozdrawiam.
Przy przeniesieniu rachunkow nie podpisujemy nowej umowy (ale jakies dokumenty chyba trzeba im zeskanować ) co mogloby swiadczyc o tym co napisales odnośnie gwarancji...
Ja nie dysponuje dużymi kwotami wiec mimo wszystko będę się przenosil ze wzg na bonus, który oferują. Na pewno dam znac o przebiegu pzreniesienia.
Aha..Jeśli ktoś zbiera punkty admirals club usi je przed pzreniesieniem wykorzystać...
Pozdrawiam.
a jak mam konto stare ale nie wplacalem kasy, to przenieść czy założyć od nowa ?
-
- Stały bywalec
Z tym przeniesieniem to lipa..na chwile obecna po kliknieciu w starym gabinecie inwestora checi przeniesienia rachunkow do AM UK , trzeba się zalogowac do "nowego" gabinetu i tam.....zalozyc nowy rachunek
Sprowadza się do tego,ze jak będzie zalozone nowe konto to tylko srodki można przetransferować.....ale może to eliminuje obawy green-a odnośnie gwarancji....pozdrawiam.

green7 pisze:Bardzo dobre pytanie.tommekk1231 pisze:Cześć!
Chciałbym zapoczątkować wątek przejścia do Admiral Markets UK. Zmiane pzredstawia się jako korzystna chociażby ze względu na korzystniejsze gwarancje udzielane w UK, ale podobno kij ma dwa konce...macie już jakies wnioski i spostrzeżenia odnośnie w/w przeniesienia? Pozdrawiam.
Admiral otwierał konta w spółce Admiral Markets AS - regulowanej w Estonii. Teraz Admiral ma również licencję FSA udzieloną na spółkę Admiral Markets UK Ltd.
Moim zdaniem na pewno lepszą jest regulacja brytyjska niż estońska tylko pytanie jak zawrzeć umowę z Admiral Markets UK Ltd a nie AS ... O ile w ogóle jest to możliwe ....
Czasem firmy występują o regulację brytyjską - bo lepiej wygląda to marketingowo, natomiast umowy z klientami zawierane są nadal na spółkę z licencją np. cypryjską. Przykład: IronFx
Jeśli ma się już konto to widzę, że nie da się (przynajmniej na ten sam email) założyć nowego konta na admiralmarkets.co.uk.
Na admialmarkets.co.uk logujesz się tymi samymi danymi co na AS.
Generalnie z tego co zrozumiałem rozmawiając dziś z konsultantem, wychodzi na to że całe AM przenosi się pod regulacje UK i generalnie ludzie będą mieć 3 miesiące na podjęcie decyzji.
Ja tam się już przerzuciłem. Taka ciekawostka ten 30% bonus co teraz oferują nie dotyczy kont w złotówkach (!).
Konsultant zdradził że do końca tego tygodnia powinien być bonus na depozyt w PLN.
Ja z racji chęci uniknięcia problemów z rozliczaniem ew. podatku, wole mieć rachunek prowadzony w PLN.
jakby tylko loty na indexch obnizyli to byloby nawet spoko,
a takto kto inwestuje 1 lotem na indexach DAX czy SP500
troche utrudnione
a takto kto inwestuje 1 lotem na indexach DAX czy SP500

troche utrudnione

-
- Gaduła
Lot na indeksach jest odpowiednikiem dla 0.10 lota dla walut, tzn 1 pips to 1 euro dla DAXa itd.
Natomiast niepokojacy jest fakt ze po zalogowaniu do gabinetu inwestora pokazuje mi sie informacja o braku posiadanych rachunkow
, pomimo ze jeden mam aktywny i handluje na nim.
Natomiast niepokojacy jest fakt ze po zalogowaniu do gabinetu inwestora pokazuje mi sie informacja o braku posiadanych rachunkow

-
- Stały bywalec
Marku masz dwa gabinety inwestora "stary", w którym zobaczysz swój rachunek i "nowy".
By handlowac w AM UK należy jednak utworzyc rachunek o nowym numerze i ewentualnie przetransferować kase.
P.S. również czekam na Bonus w PLN
By handlowac w AM UK należy jednak utworzyc rachunek o nowym numerze i ewentualnie przetransferować kase.
P.S. również czekam na Bonus w PLN

-
- Gaduła
Wlasnie sie dowiedzialem chwile temu. Akurat bonusy nie sa czyms co mnie interesuje.
Duzo bardziej wyplacalnosc brokera i bezpieczenstwo srodkow.
Duzo bardziej wyplacalnosc brokera i bezpieczenstwo srodkow.