Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów
Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok
Nie pracuje w ING od 3 miesięcy więc nie ma to nic do rzeczy, to o czym mówisz to bzdury w "normalnych" firmach.[/quote]
A na ile podpisałeś klauzulę o zachowaniu tajemnicy. Ja miałem tylko na 10 lat. A jak jest w ING 25 czy dożywocie ?
A na ile podpisałeś klauzulę o zachowaniu tajemnicy. Ja miałem tylko na 10 lat. A jak jest w ING 25 czy dożywocie ?
To może coś z klauzul niedozwolonych. Przeglądnijcie regulaminy i umowy:
Nr 2533 : „Ze względu na ograniczenia techniczne niezależne od Spółki, Spółka nie gwarantuje, że przeglądanie stron Portalu będzie odbywało się w sposób niezakłócony oraz pozbawiony wad technicznych, w szczególności Spółka nie odpowiada za szkody spowodowane wadliwym działaniem Portalu, systemu transmisji, w tym awariami sprzętu, opóźnieniami i zakłóceniami przesyłu informacji".
Nr 2533 : „Ze względu na ograniczenia techniczne niezależne od Spółki, Spółka nie gwarantuje, że przeglądanie stron Portalu będzie odbywało się w sposób niezakłócony oraz pozbawiony wad technicznych, w szczególności Spółka nie odpowiada za szkody spowodowane wadliwym działaniem Portalu, systemu transmisji, w tym awariami sprzętu, opóźnieniami i zakłóceniami przesyłu informacji".
Tak jak ktoś już pisał krajowi brokerzy nie odpowiadają za nic. A ulubionym zapisem jest zapis o "czynnikach wyższych" czyli generalnie wszystkim. Na przykład technik staczki dostał i przerwano kwotowanie "czynnik wyższy". Niestety krajowy rynek usług brokersko/bankierskich to "dziki zachód".Mirandola pisze:To może coś z klauzul niedozwolonych. Przeglądnijcie regulaminy i umowy:
- Janek Trader
- Pasjonat
Do debetowców
komunikujcie się z brokerami, zapytujcie dlaczego u nich była luka a inni brokerzy mieli notowania,
Warto się dowiedzieć jak kwotowania podawały Bloomberg i Reuters, kilka stron wcześniej był załącznik.
W przypadkach zamknięcia po lepszej cenie i późniejszych korektach na niekorzyść może zachodzić próba wyłudzenia kasy przez brokera, bo to nie były "bad tiki" jakie czasem się zdarzają na wykresie.
komunikujcie się z brokerami, zapytujcie dlaczego u nich była luka a inni brokerzy mieli notowania,
Warto się dowiedzieć jak kwotowania podawały Bloomberg i Reuters, kilka stron wcześniej był załącznik.
W przypadkach zamknięcia po lepszej cenie i późniejszych korektach na niekorzyść może zachodzić próba wyłudzenia kasy przez brokera, bo to nie były "bad tiki" jakie czasem się zdarzają na wykresie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
A na to jest art. 286 ust. 1 kk.Janek Trader pisze: W przypadkach zamknięcia po lepszej cenie i późniejszych korektach na niekorzyść może zachodzić próba wyłudzenia kasy przez brokera, bo to nie były "bad tiki" jakie czasem się zdarzają na wykresie.
Ale co - spodziewasz się, że DOKŁADNIE taka sama klauzula znajdzie się w regulaminie jakiegoś brokera ?Mirandola pisze:To może coś z klauzul niedozwolonych. Przeglądnijcie regulaminy i umowy:
Przecież wiadomo, że nie - a zabroniona została dokładnie taka treść klauzuli a nie jej poszczególne "kawałki".
Ale załóżmy, że znajdziesz w regulaminie brokera coś w podobnym stylu. Że nie odpowiada za szkody związane z opóźnieniami i zakłóceniami systemu informacji. Załóżmy, że podasz do sądu taką klauzulę i uzyskasz orzeczenie o jej niezgodności. Czyli de facto ta klauzula nie będzie Cię obowiązywała.
Czy to jednak da cokolwiek w opisywanej sytuacji ?
Nie sądzę: przecież nie było, żadnych zakłóceń przesyłu informacji. Informacja była przesyłana bez przeszkód, problem w tym, że ta informacja brzmiała: brak kupujących franka.
Informacja brzmiała "zawieszamy notowania i nie przesyłamy żadnych informacji". No i właśnie o to chodzi. Nigdy nie będziesz miał takiej samej klauzuli. To oczywiste ale chyba rejestr klauzul niedozwolonych nie polega na tym, że ktoś kto pierwszy miał to w umowie jest nią związany a od momentu wpisania do rejestru klauzul zaczyna ona nie obowiązywać. Tu mogę się mylić bo prawnikiem nie jestem i myślę "na czuja".
Ostatnio zmieniony 20 sty 2015, 19:47 przez Mirandola, łącznie zmieniany 1 raz.
Informujemy, iż wymienione niżej pozycje zostały zawarte w dniu 15.01.2015 po rażąco błędnych cenach w związku z czym zostaną anulowane. Podstawą anulowania tych transakcji jest punkt 16.6
Taką informacje dostałem od XTB po anulowaniu moich zyskownych transakcji na CHF/PLN z 15.01.2015
sell CHF/PLN 4.6903 10:47:20
sell CHF/PLN 4.2731 10:50:12
Mam jakieś szanse jak się odwołam?
Taką informacje dostałem od XTB po anulowaniu moich zyskownych transakcji na CHF/PLN z 15.01.2015
sell CHF/PLN 4.6903 10:47:20
sell CHF/PLN 4.2731 10:50:12
Mam jakieś szanse jak się odwołam?
-
- Stały bywalec
A co sądzicie o złożeniu doniesienia na prokuraturę na brokera o próbę wyłudzenia pieniędzy ? 
można napisać jakiś stosowny wniosek, że broker próbuje wyłudzić od nas pieniądze twierdząc, że nie miał płynności ( mimo, że jest drugą stroną transakcji - jako broker MM ) i żąda zapłaty.
A my absolutnie nie zgadzamy z takim stanem konta i według nas jest to oszustwo ?

można napisać jakiś stosowny wniosek, że broker próbuje wyłudzić od nas pieniądze twierdząc, że nie miał płynności ( mimo, że jest drugą stroną transakcji - jako broker MM ) i żąda zapłaty.
A my absolutnie nie zgadzamy z takim stanem konta i według nas jest to oszustwo ?
widzę że ktoś wypłacił kase z xtb, szkoda że tyle stron nawalone bo może ktoś pisał coś jeszcze, mi się niue udało ale obsługa zapewnia że wszystko ok. wypłacałem w czwartek o 14.50 i do tej pory nie ma./