Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

pit
Uczestnik
Uczestnik

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: pit »

andrzej-sk pisze:
Cyb pisze:A wyjaśnij różnicę miedzy nowym zleceniem a zamknięciem starego. To jedna i ta sama operacja.
Ty naprawdę nie widzisz różnicy miedzy zamknięciem pozycji a otwarciem nowej :shock:
Na rynku np.CFD było już kilka instrumentów, gdzie broker nie pozwalał otwierac nowych pozycji. Mozliwe było tylko zamknięcie (ale przez inwestora).
Skoro broker tak bał sie o płynność instrumentu to po jakim kursie zamknął sam pozycje 22 grudnia ? Skoro jest brokerem ECN a ponoć mogło nie być dostawców tego instrumentu to się pytam po jakim kursie nastąpiło zamkniecie pozycji.Skąd wziął kwotowanie? Czy przypadkiem takie zagranie nie naraziło inwestorów na straty?

Panie Andrzeju , naraziło . Ja straciłem na tej operacji duze pieniądze. Inwestowałem na USD/RUB z powodu wysokich stóp procentowych na tej parze od 2 lat. Niestety broker stwierdził, że zamknie sam moje pozycje bez pytania.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Winiak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Winiak »

Czy ktoś używa platform Dukasa do opcji binarnych oraz Jforex na Androida?

Zainstalowałem demo binarnych, ale po wylogowaniu nie chce mnie ponownie zalogować - podaje błąd danych, mimo że są prawidłowe. Tak samo z kolejnym kontem demo.

Natomiast Jforex na Androida ma bardzo złe opinie, więc chciałbym poznać zdanie realnego użytkownika.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Winiak pisze:Czy ktoś używa platform Dukasa do opcji binarnych oraz Jforex na Androida?

Zainstalowałem demo binarnych, ale po wylogowaniu nie chce mnie ponownie zalogować - podaje błąd danych, mimo że są prawidłowe. Tak samo z kolejnym kontem demo.

Natomiast Jforex na Androida ma bardzo złe opinie, więc chciałbym poznać zdanie realnego użytkownika.
Opcji binarnych nie używam więc się nie wypowiem - jedynie co w sprawie logowania polecam skontaktować się z supportem. Na pewno pomogą.

Odnośnie platformy mobilnej... Nie mam Androida ale na iPhonie wygląda to chyba niemalże identycznie. Platforma wg mnie jest OK ale to też zależy czego wymagasz. Jeśli chcesz poanalizować wykres, potrzebujesz jakichś narzędzi czy wskaźników to niestety ich nie ma. To bardziej do podglądu ceny, edycji zleceń oczekujących czy też zamknięcia otwartych już pozycji. Jeśli chodzi o samo działanie i jego "szybkość" to osobiście nie mam zastrzeżeń.

Polecam przetestować na koncie demo - można się zalogować bez problemu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Winiak
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziękuję, raposo.

Nie wymagam nic szczególnego, tak jak piszesz - do podglądu. Tak właśnie używam MT4, ale ostatnio kontakt z moim brokerem dziwnie osłabł i zastanawiam się nad przejściem do Dukasa, o ile w końcu uruchomi CFD.

Będę musiał sam to przetestować, na razie komentarze mnie trochę zniechęciły:
https://play.google.com/store/apps/deta ... y.platform
i po przygodzie z binarnymi stwierdziłem, że to też nie będzie działać.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja widzę tam dwie opinie:
1) błędy,
2) problemy z połączeniem, wywalanie aplikacji.

Pierwsze są cały czas poprawiane, zresztą jak w każdej aplikacji. Nawet Facebook na telefon ma czasem raz na tydzień aktualizację "fixed bugs" :). Drugiego osobiście nie doświadczyłem ale korzystam z iOS. Może więc to wina przeładowanego urządzenia lub jego konfiguracji. Moja rada? Zainstaluj, pobaw się na demie, zobaczysz jak jest u Ciebie ;).

CFD mają być lada moment. W Dukascopy Bank są od dłuższego czasu. Papierologia się przeciąga...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Winiak
Stały bywalec
Stały bywalec

Masz rację, dwie, jednak obie negatywne ;) Oczywiście, wiem, należy kierować się własnym doświadczeniem, a nie opiniami z internetu.

-- 16 sty 2015, 12:43 --

Raposo, czy w Twojej aplikacji da się ustawić obraz poziomo, jak tutaj? Bo u mnie tylko w pionie.

Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Winiak pisze: Raposo, czy w Twojej aplikacji da się ustawić obraz poziomo, jak tutaj? Bo u mnie tylko w pionie.

Obrazek
Te screeny pochodzą z tabletu. Tam obraz właśnie tak wygląda. Na iPhonie nie da się tak zrobić.

Oficjalny komunikat od Dukascopy ws. wczorajszych wydarzeń:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... s/#b200210

Broker uszedł bez szwanku, a sytuacja finansowa firmy jest stabilna.

Może to, co stało się wczoraj, uświadomi niektórym dlaczego czasem brokerzy decydują się nagle zmniejszać lewar lub wyłączać handel na niektórych instrumentach (jak np. na rublu ostatnio). Nikt nie zna dnia ani godziny...

EDIT:

Dobra wiadomość na którą zapewne wielu czekało :). Wreszcie dostępne są CFD w Dukascopy Europe.

Lista instrumentów i detale:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... -i-metale/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Don_rafael
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Don_rafael »

Witam.

Jak wyglądają wypłaty w Dukascopy Europe - może jakiś link - przynam że nie przeglądałęm wszystkich wątków?

Jak szybko trwa realizacja przelewu wpłaty na konto lub kartę?
Nieważne jakie wykresy narysuje dzisiaj rynek - do każdej sytuacji analitycy i tak dopiszą świetne wytłumaczenie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Don_rafael pisze:Witam.

Jak wyglądają wypłaty w Dukascopy Europe - może jakiś link - przynam że nie przeglądałęm wszystkich wątków?

Jak szybko trwa realizacja przelewu wpłaty na konto lub kartę?
Witaj,

Dukascopy Europe posiada konto w polskim banku więc przelewy są bezpłatne i trwają do 24h w obie strony. Karta podobnie z tym, że tam już jest opłata.
Wycofanie środków zleca się w panelu klienta na stronie Dukascopy.

Edit:
Garść wieści:
1) Przypominam, że CFD w DE są już dostępne. Czym są CFD, lista instrumentów, warunki handlu, a także sposób aktywacji tych instrumentów w poniższym linku.
2) Opcje binarne w Dukascopy. Handel od 1 USD. Do otwarcia konta wystarczy 100 USD. Niebawem na naszej stronie polskojęzyczna instrukcja obsługi Web Binary Option.
3) Trwa 10-rocznica założenia Dukascopy, dzięki czemu pojawiła się promocja w której można otrzymać 100% bonusu depozytu.
4) Chyba najważniejszy news - Dukascopy wyzeruje stan konta wszystkim osobom, które zaliczyły debet po zeszłoczwartkowym zamieszaniu na parach z CHF.

http://forexclub.pl/wiadomosci/aktualno ... py-europe/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Winiak
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:1) Przypominam, że CFD w DE są już dostępne
A gdzie można je znaleźć? Nie widzę ani na live, ani na demo. Najnowsze info od supportu, sprzed tygodnia: "CFD powinny pojawić się już w tym tygodniu. Wszyscy klienci z pewnością zostaną poinformowani."

ODPOWIEDZ