Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Mpapiez pisze:Odnowione wejście. Powody te same co wcześniej.
Wejście z SL poniżej dzisiejszego dna.

Ps. Już na BE+1, Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Cholera jasna, teraz już wiem że za szybko w BE przeskoczyłem...
W manualu tego faceta doczytałem sie, żeby o BE myśleć dopiero po około 30 minutach ( 2 świeczkach) od wejścia.

Poza tym na starcie pojawił mi się znów stary scenariusz, albo minimalnie mnie wycieło, albo nie wziałem zysku gdy był.
Zakres RR: 1:1 na starcie rozszerzam do 25 pipsów, a pogram mniejszy lotem.
25 to wyjściowe wartości. Zależnie od uznania będą zmniejszane lub minimalnie zwiększane (chodzi o zachowanie rozsądku TP i SL).

Przy okazji pojawił sie dobry setup. Edek i tak jest w dupie więc powinien się sprawdzić. Wyjście ponad czerwoną średnia i "50" oznaczać będzie większą korektę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Aktualizacja sytuacji.
Więc tak - setup zadziałał. Jak bym trzymał TP, to by się w nocy zrealizował. Postanowiłem jednak przytrzymać to wejście. Aktualnie kolejne wsparcie poszło, więc przeszedłem na zabezpieczenie pozycji.

Gdybym teraz wyszedł, to odrobiłbym całą stratę + osiągnąłbym zysk.
Powiem szczerze że mam dylemat. Ale ostatecznie decyzja padła na zabezpieczenie 2% zysku i puszczenia trade'a luzem.

SNB już nie skupuję EUR, więc moim zdaniem naturalnie przed ECB powinniśmy być jeszcze niżej.
Szanse na sporo większy zarobek są, ale cholera wie co pejsy zrobią, równie dobrze mogą wrócić na 1.18+.

Szanse na wywalenie dół oceniam na 70%. Scenariusz powrotu na 1.18 na jakieś 30%.

Jeżeli cena dziś się ustablizuje w okolicach ~1.15 to zostawie to na weekend. Z flagi mi wychodzi zasięg do około 1.14 z możliwym zwaleniem kursu do 1.10 jeżeli to prawdie że chcą drukować prawie 3 biliony EUR.

Mpapiez

Aktualizacja !

Aktualnie zabezpieczone + 15% zysku !
Jednak miałem dziś nosa.

Mimo wszystko czekam dalej, bo jak wywalą wsparcie na 1.1460 to się będą cuda dziać.
Nie spodziewałem się tego że zejdą dziś poniżej 1.15...

Przy tym układzie na ten moment, zostawiam zlecenie otwarte na weekend...

Mpapiez

Cześć,

Dzisiaj tylko 2 wejścia.
Pierwsze było stratne, natomiast drugie jest otwarte i czeka żeby zaliczyć zabezpieczonego Stop lossa albo TP.
Generalnie do TP braklo 7 pipsów...

Co do wejść, ja się już staram co raz bardziej "mechanicznie" grać, więc powody wejść są stosunkowo proste:

1) Wejście pierwsze, cena był pod Red Emą i pod Gold ema. Wybiło SL'a niemal natychmiast po zajęciu pozycji.
Błąd jaki mi się tu nasuwa to taki, że zająłem pozycję przed utwarciem giełd w Europie.

2) Po wyjściu górą ponad średnie, warunek wejścia ten sam, z tym że nabrałem pewności co do kierunku, więc wejście podwójne. Brakło kilku pipsów do TP, być może jeszcze dziś będzie rozwiązanie. Niemniej jednak teraz mamy ciasny SL tuż poniżej red EMA. Z założenia ona nie może zostać przebita, więc jak to się stanie nie będzie dalszych powodów do "L".

Generalnie strefa 1.1625-1.1650 to bardzo mocny opór, dlatego jutro trading będzie stosunkowo prosty.
Jeżeli azjaci w nocy wyjdą wyżej, to jutro będziemy "L" grać. Jeżeli wrócą poniżej 1.16 to idziemy w eski ;)...
'

Mpapiez

Tamto wejście zakończyło się profitem poprzez SL.
Mogłem z ręki wcześniej wyjść :roll: ...
Jak widać dalej mam problem z "braniem kasy"... będzie trzeba nad tym mocniej popracować.

==========================================================================================

Nowy dzień - nowy trade.
Wejście na zgodność ze średnimi...

Mpapiez

Trade zakończył się sukcesem.
Stan konta podniósł się o około 5.5%.

Być może jutro będzie dalej spadać, ale z racji tego że postanowiłem popracować nad braniem zarobku, zlecenie zostało zamknięte, jak na prawdziwy Day trading przystało...

Jutro znów poszukam wejścia. Chociaż prawdę mówiąc, wydaje mi się że edek już nie chce spadać :roll: ...

Mpapiez

Przeanalizowałem sobie wykres i zdaje się potwiedzać fakt, że cena znalazła wsparcie w poziomie "50".
Na M15 już są pierwsze oznaki wypalenia średnich, ponieważ kurs wyskoczył ponad zielone średnie.

Patrząc na M15, gdzie Red i Gold ema zaczyna bzdury pokazywać, przechodząć w wyższy interwał, widać że na H1 jest ewentualne miejsce na powrót do red EMA oraz to że świeczki pokazuje możliwość utworzenia oRGR'a.

Niemniej jednak, SL, tuż poniżej miejsca gdzie cena się wsparła, TP tuż poniżej 1.16 - jak to wejdzie, to na jutro wystarczy, chyba że przebiją 1,1650, bo to oznacza pewne dalsze wzrosty do ECB.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Mpapiez pisze:Trade zakończył się sukcesem.
Stan konta podniósł się o około 5.5%..
Powiem szczerze że zaskoczyłeś mnie... ten trade był "dziwny" , delikatnie mówiąc w dodatku obydwa wejścia powinny wywalic twój zaznaczony SL .... SL został przesunięty ... cena poszła 36 pipsów przeciwko tobie, czy to zgodne z twoimi zasadami? ... czy nie igrasz z ogniem?

Mpapiez

jackub pisze:
Mpapiez pisze:Trade zakończył się sukcesem.
Stan konta podniósł się o około 5.5%..
Powiem szczerze że zaskoczyłeś mnie... ten trade był "dziwny" , delikatnie mówiąc w dodatku obydwa wejścia powinny wywalic twój zaznaczony SL .... SL został przesunięty ... cena poszła 36 pipsów przeciwko tobie, czy to zgodne z twoimi zasadami? ... czy nie igrasz z ogniem?
Nie do końca igrałem z ogniem. Połapałem się że może być boczna konsolidacja.
Podniosłem ryzyko do około 5,5%-6%. Jest to sporo, ale SL był powyżej Red ema na H1 (możesz sobie zobaczyć jak red EMA przebiegała na zzrzutce poniżej).

Przy okazji, dobrze wyczułem zieloną średnią że zaczeła wspierać cenę.
Z nocnego trade'u weszło około 38 pipsów.

Teraz też przeładowałem. Wejście jest na powrót do red EMA na H1. Wsparcie 1.1540-50 trzyma mocno i po prostu nie mam zamiaru sprzedawać w podłoge. Jak puści z potwierdzeniem to wrzucę eSkę.
Ryzyko tego wejścia to ~2,5%.

Nie wiem czemu, ale czuje po kościach że może dziś 1.1650 zobaczymy, lub okolice.
Dziś będzie można sporo zarobić, bo się ludzi będą już ustawiać pod ECB, więc pewnie będzie latanie góra/dół.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ja mam tak narysowanego edka:

https://www.mql5.com/en/charts/2910811/ ... ski-mbanku

buy limit z wąskim stopem jak widać. Mogę nawet na jutro tak zostawić ;)
Ponadto cały czas obserwuję i rozważam otwarcie z palca wg tego co sie bedzie działo.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany