DayTrading: Poniedziałek 19.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sty 2015, 00:00

Wzrost
10
38%
Bez zmian
5
19%
Spadek
11
42%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 19.01.2015

Nieprzeczytany post autor: oloxolo »

A propo Frania

http://forex.pb.pl/3985730,28807,frank- ... edium=mail

http://www.pb.pl/3985729,9274,credit-su ... edium=mail

Info brokera:
FXSalt clients are still able to withdraw funds at any time and those who have suffered negative balances as a result of Swiss franc volatility, will have their accounts brought back to a zero balance. They will not be required to payback the negative balance.
Pieniądz robi pieniądz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mat2314 pisze:
atlanticos pisze: ja proponuje w czwartek kupic sobie piwo i chipsy i sie nie dotykac bo moze jak na franku ekranu braknac... :mrgreen:

edek miesieczny ponizej dla przypomnienia

https://www.tradingview.com/x/pTrQZX5j/
Prawdę mówiąc, to akurat świetna rada, co by nie umoczyć konta :D

Plus taki, że po EBC będzie jasne w którym kierunku zmierzamy.
Minus taki, że jak będzie kontynuacja, to czlowiek może i setki pipsów potencjalnego zysku "w plecy będzie" :D
Lepiej jest ominąć trejd na 700 pipsów czasami... Ludzka psychika (przynajmniej moja) jest ograniczona. Poza tym gdzie ustawiać SL w przypadku takiego wydarzenia? Musiałbym ustawić 200 - 300 pipsów na SL żeby mnie nie wycięło - po co ?
Lepiej wejść dzień później i zarobić na spokojnie 10 pipsów. Starczy.

A na teraz to .... zauważył ktoś w ogóle, że wychodzimy na Kangurze z trójkąta górą + młotek na H4?
Potencjalny zysk świetny bo potencjał na około 50 pipsów, wąski SL możliwy w razie niepowodzenia. Warto,

Zapakowałem L 0.8218, SL 0.8208. TP w okolicach lokalnych topów...
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, 15:32 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

MIMI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

Dax nie chce zjazd, wiec w gore dalej?

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

czy w czw poza istrumentami z eur na jakis innych bedzie duze przelozenie decyzji o qe i lepiej czegos jeszcze nie tykac albo zamykac stare pozycje ?

Awatar użytkownika
woyteeeek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: woyteeeek »

kr85kr pisze:czy w czw poza istrumentami z eur na jakis innych bedzie duze przelozenie decyzji o qe i lepiej czegos jeszcze nie tykac albo zamykac stare pozycje ?
Pewnie i naszą walutą będzie trzęsło...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kr85kr pisze:czy w czw poza istrumentami z eur na jakis innych bedzie duze przelozenie decyzji o qe i lepiej czegos jeszcze nie tykac albo zamykac stare pozycje ?
takie momenty mają przełożenie na większosc par... na jedne mniejsze, na inne wieksze ale ruszy niemal wszystkim :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zobaczymy czy zdolaja wyjsc na oporasy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Kusus pisze: Lepiej jest ominąć trejd na 700 pipsów czasami... Ludzka psychika (przynajmniej moja) jest ograniczona. Poza tym gdzie ustawiać SL w przypadku takiego wydarzenia? Musiałbym ustawić 200 - 300 pipsów na SL żeby mnie nie wycięło - po co ?
Lepiej wejść dzień później i zarobić na spokojnie 10 pipsów. Starczy.
Zgadzam się, dlatego przed grudniowym Fedem pozamykałem pozycje. To jest kwestia oszacowania ryzyka.
Na dziś dzień na edku przed EBC ustawiłbym sl na poziomie 1,175, ale to tylko przy założeniu, że się trzyma shorta od okolic 1,2, co w istocie daje spory zapas.

Inna sprawa, że prawdopodobnie, to posiedzenie EBC, obok ostatniego SNB i posiedzenia FED na którym pójdą stopy do góry, to mogą być główne wydarzenia tego roku, które definitywnie wskażą dalszy kierunek trendów.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mat2314 pisze:
Inna sprawa, że prawdopodobnie, to posiedzenie EBC, obok ostatniego SNB i posiedzenia FED na którym pójdą stopy do góry, to mogą być główne wydarzenia tego roku, które definitywnie wskażą dalszy kierunek trendów.
ktos kto zle oszacuje ryzyko to moze wiecej stracic niz zyskac w taki dzien... Niejednemu takie chwile kilkumiesieczny zysk przejadly... Ja spodziewam sie konkretnego mordobicia...i kierunek tu nie ma znaczenia - zakres ruchów może byc ogromny...po co wiec zgadywac - mozna jak napisal Kusus - wejsc dzien pozniej i wziac swoje :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Elton
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Elton »

Witam wszystkich jako nowy na forum :)
Właśnie otrzymałem z Noble Markets komunikaty takiej treści:
1)"Noble Securities S.A. uprzejmie informuje, że obecnie - począwszy od dnia dzisiejszego - do odwołania, w systemie Noble Markets przyjmowane są wyłącznie zlecenia zamykające istniejące otwarte pozycje i nie są przyjmowane zlecenia otwierające nowe pozycje. Noble Securities S.A. poinformuje niezwłocznie o przywróceniu możliwości składania zleceń otwierających nowe pozycje. Szczegółowe informacje dostępne są telefonicznie pod numerem: 22 212 54 37"

2)W wyniku nadzwyczajnych wydarzeń rynkowych w dniu 15.01 Noble Securities jest zmuszone podnieść depozyt zabezpieczający na wszystkich parach z CHF na 4%. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klientów pod numerem 22 212 54 37.

.........czyżby plajta ??

Zablokowany