DayTrading: Poniedziałek 19.01.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 19.01.2015
do czego wracac ???? juz nie wroca tam skad spadli i to przez dluuu gi czas po prosutu ruchy beda takie teraz i duza zmiennosc[/quote]
Nie no na taki skok to nie liczę. Na razie trzymam do 0,90 a dalej pomyślę czy zamykać czy zostawić na dłużej. Myślę że w dłuższej perspektywie 0,95 realne
Nie no na taki skok to nie liczę. Na razie trzymam do 0,90 a dalej pomyślę czy zamykać czy zostawić na dłużej. Myślę że w dłuższej perspektywie 0,95 realne
http://niewygodne.info.pl/artykul5/0200 ... III-RP.htm
o to wlasnie mi chodzilo
i tak nuda to off top
o to wlasnie mi chodzilo

i tak nuda to off top

QE jest w cenie i obecny poziom edka jest do tego adekwatny.. To, że będzie w czwartek QE też już jest przesądzone, wychodzą słowa od kolejnych oficjeli.
Rzecz rozbija się tylko o wielkość, bo tu są sprzeczne info. Niby mowa o zalewie rynku kasą, ale część info wskazuje, że jednak te 500 mld euro to pierwszy rzut. Patrząc na sposób zachowania Mario, który często zwyczajnie zaleca spokojne, powolne działania, taki scenariusz wydaje się być prawdopodobny, a samo zwiększenie poziomu aktywów nastąpiłoby dalej w ciągu roku. Jak przebijemy ostatnie wsparcie, to kolejne to 1,137 i pewnie w tym rejonie bym ustalał tp. Jak przebije i to, czeka nas otchłań. Wydaje mi się, że w czasie konferencji zaliczymy wycieczkę niżej niż obecnie stoi edek.
Rzecz rozbija się tylko o wielkość, bo tu są sprzeczne info. Niby mowa o zalewie rynku kasą, ale część info wskazuje, że jednak te 500 mld euro to pierwszy rzut. Patrząc na sposób zachowania Mario, który często zwyczajnie zaleca spokojne, powolne działania, taki scenariusz wydaje się być prawdopodobny, a samo zwiększenie poziomu aktywów nastąpiłoby dalej w ciągu roku. Jak przebijemy ostatnie wsparcie, to kolejne to 1,137 i pewnie w tym rejonie bym ustalał tp. Jak przebije i to, czeka nas otchłań. Wydaje mi się, że w czasie konferencji zaliczymy wycieczkę niżej niż obecnie stoi edek.
- atlanticos
- Maniak
ja proponuje w czwartek kupic sobie piwo i chipsy i sie nie dotykac bo moze jak na franku ekranu braknac...Mat2314 pisze:QE jest w cenie i obecny poziom edka jest do tego adekwatny.. To, że będzie w czwartek QE też już jest przesądzone, wychodzą słowa od kolejnych oficjeli.

edek miesieczny ponizej dla przypomnienia
https://www.tradingview.com/x/pTrQZX5j/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- ZielonaMgielka
- Maniak
Parytet wyglada na swietny cel dla shortowatlanticos pisze:ja proponuje w czwartek kupic sobie piwo i chipsy i sie nie dotykac bo moze jak na franku ekranu braknac...Mat2314 pisze:QE jest w cenie i obecny poziom edka jest do tego adekwatny.. To, że będzie w czwartek QE też już jest przesądzone, wychodzą słowa od kolejnych oficjeli.
Rzecz rozbija się tylko o wielkość, bo tu są sprzeczne info. Niby mowa o zalewie rynku kasą, ale część info wskazuje, że jednak te 500 mld euro to pierwszy rzut. Patrząc na sposób zachowania Mario, który często zwyczajnie zaleca spokojne, powolne działania, taki scenariusz wydaje się być prawdopodobny, a samo zwiększenie poziomu aktywów nastąpiłoby dalej w ciągu roku. Jak przebijemy ostatnie wsparcie, to kolejne to 1,137 i pewnie w tym rejonie bym ustalał tp. Jak przebije i to, czeka nas otchłań. Wydaje mi się, że w czasie konferencji zaliczymy wycieczkę niżej niż obecnie stoi edek.![]()

- atlanticos
- Maniak
+/- 200 pipsówZielonaMgielka pisze:Parytet wyglada na swietny cel dla shortowatlanticos pisze:
ja proponuje w czwartek kupic sobie piwo i chipsy i sie nie dotykac bo moze jak na franku ekranu braknac...![]()

atlanticos pisze:ja proponuje w czwartek kupic sobie piwo i chipsy i sie nie dotykac bo moze jak na franku ekranu braknac...Mat2314 pisze:QE jest w cenie i obecny poziom edka jest do tego adekwatny.. To, że będzie w czwartek QE też już jest przesądzone, wychodzą słowa od kolejnych oficjeli.
Rzecz rozbija się tylko o wielkość, bo tu są sprzeczne info. Niby mowa o zalewie rynku kasą, ale część info wskazuje, że jednak te 500 mld euro to pierwszy rzut. Patrząc na sposób zachowania Mario, który często zwyczajnie zaleca spokojne, powolne działania, taki scenariusz wydaje się być prawdopodobny, a samo zwiększenie poziomu aktywów nastąpiłoby dalej w ciągu roku. Jak przebijemy ostatnie wsparcie, to kolejne to 1,137 i pewnie w tym rejonie bym ustalał tp. Jak przebije i to, czeka nas otchłań. Wydaje mi się, że w czasie konferencji zaliczymy wycieczkę niżej niż obecnie stoi edek.![]()
jak bedzie qe takie bez nespodzianek czyli 500 700 mld a nie 1,300 mld czy powyzej 1 bil to zjazd bedzie jak orekacja bedzie ale do tematu CHFnie ma co porownywac bo takie reakacji nie bedzie jesli mario niczym nie zaskoczy

- atlanticos
- Maniak
a jesli zaskoczy... i co to jest "orekacja"?Nowy123 pisze:
jak bedzie qe takie bez nespodzianek czyli 500 700 mld a nie 1,300 mld czy powyzej 1 bil to zjazd bedzie jak orekacja bedzie ale do tematu CHFnie ma co porownywac bo takie reakacji nie bedzie jesli mario niczym nie zaskoczy

zależy z tym dodrukiem, jeżeli będzie się kręciło i fhoćby taka słaba Francja zacznie się rozwijać to mogą wydłużyć okres drukowania albo zwiększyć w odniesieniu do potrzeb
tzn pewnie jaka reakcja będzieatlanticos pisze:a jesli zaskoczy... i co to jest "orekacja"?Nowy123 pisze: