[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

nie powinno pokanac wczorajszego min na 108.77 i wkoncu powinno dzisiaj sie cos wyjasnic. otwieram 3 juz pozycje na dlugo w tym tyg dzien po dniu. 2 poprzenie z zyskiem a dzisiejsza zobaczymy co pokaze...

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Czy to nie piękne w takich dniach jak ostatnie? Ja otwierałem dzień po dniu krótkie i za kazdym razem łapałem TP. Normalnie wszyscy zarabiają :wink: .

Ale dziś możesz mieć SL.

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

SL mam zawsze i wkoncu mam strate. jeszcze nic straconego jesli chodzi o dlugie.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Podobnie było w styczniu i lutym. Można było składać zlecenia oczekujące zarówno na spadki jak i na wzrosty. Nie było zleceń stratnych. Trzeba jednak pamiętać, że wyjście z takiej konsolidacji jest brutalne i "plaża" może szybko się skończyć. Teraz przebiliśmy średnioterminową linię trendu wzrostowego. Jednak przed danymi z USA rynek nie powinien za daleko zajechać.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Jeżeli rynek skończy dzisiaj w rejonie 108,30-108, a tym bardziej poniżej to dla mnie neguje to możliwość wzrostów na początku przyszłego tygodnia.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Long strip pasuje jak nic, preferowane spadki, ale kierunek nie znany, więc i na wzrosty trzeba się przygotować. Dla nielubiących opcji może być oczekujące kupna na 111,01 albo sprzedaży na 107,31. Ale coś mi mówi, ze konsolidacja jeszcze trochę potrwa.

Oczywiście inwestycja midterm.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Ech, jak tylko zobaczyłem tę lukę wczoraj wiedziałem, że to będzie dobry dzień :wink: . Co prawda prawie mi złapało SL, bo wszedłem z miejsca, ale trochę szczęścia i mogę cieszyć się tą piękną świecą na H4.

Mam nadzieję, że dojdzie do oporu, bo byłoby mi przykro, gdyby teraz wróciło.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

To wracamy do scenariusza UP.

Pozdrawiam
Krys

Dodano po 17 godzinach 7 minutach:

Tracę cierpliwość do tej k...y. Macie Panowie i Panie jakieś pomysły ???

Pozdrawiam
Krys
Pozdrawiam
Krys

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Niestety od kiedy kupowanie i sprzedawanie euro za jeny stało się ulubionym "zajęciem" Japończyków trwałe wzrosty na tej parze są mało prawdobodobne. Tylko twarda zmiana polityki monetarnej przez FED coż zmieni a nie tylko słyszymy deklaracje o podwyżkach stóp %. Teraz poruszamy się w chocholim tańcu pod linią średnioterminowego trendu wzrostowego. Jeśli nie przebijemy jej do 16 IX no to dolar zanurkuje conajmniej do 107. Takie mam luźne przemyślenia.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Gerdziu pisze: Jeśli nie przebijemy jej do 16 IX no to dolar zanurkuje conajmniej do 107. Takie mam luźne przemyślenia.
Skąd data 16 IX ?

Pozdrawiam
Krys

ODPOWIEDZ