DayTrading: Piątek 16.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
46%
Bez zmian
4
14%
Spadek
11
39%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.01.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Pięknie dax pokazałeś.
Pytanie czy juz wchodzić z trendem czy znaleźć miejsce na cofke... jakieś pomysły? Idealne by było 9890 ale czy tam wróci?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Mamy elementarne objawy kryzysu o którym nikt nie mówi
u nas w kraju z polityków
USD - drożeje
CHF - również
złoto -łapie oddech
ropa - nadal w dól
Ciekawe jak długo będą mamić biedny polski naród ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Mi się wydaje ze na pewno będzie małe zejście żeby rynek mógł odpocząć ale nie sądzę żebyśmy 10100 zobaczyli

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

cugan pisze:Mamy elementarne objawy kryzysu o którym nikt nie mówi
u nas w kraju z polityków
USD - drożeje
CHF - również
złoto -łapie oddech
ropa - nadal w dól
Ciekawe jak długo będą mamić biedny polski naród ?
Cały czas aktualne
http://www.rybinski.eu/2012/05/jak-sie- ... cy-kryzys/
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

nowy joker pisze:Mi się wydaje ze na pewno będzie małe zejście żeby rynek mógł odpocząć ale nie sądzę żebyśmy 10100 zobaczyli
Masz chyba na mysli 11000 :), bo 10100 to poszło bez wiekszych problemów, a doszło nawet do 10300. :)

Moze zrobią teraz jakas cofke pod 10000 - 10100 i potem jazda w góre, a w czwartek konsolka do 14:30.
Let the pips flow 8)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:Pięknie dax pokazałeś.
Pytanie czy juz wchodzić z trendem czy znaleźć miejsce na cofke... jakieś pomysły? Idealne by było 9890 ale czy tam wróci?
Highend, widze ze zmieniasz zdanie kilka razy w ciagu dnia. Miales racje za pierwszym razem kiedy pisales o wzrostach i zacisnieciu stopa pod psychologiczna bariere. Skad taka nagla zmiana zdania ?

Niektorzy pisza ze QE jest juz w cenie. QE to nie jest nius ktory sie pojawia, znika i rynek o nim zapomina. To dlugoterminowy plan skupu aktywow ktory kreuje trendy podczas swojego trwania. Wystarczy spojrzec na to co dzialo i dzieje sie w US i Japoni. Oczywiscie tutaj moze byc inaczej bo istnieja takze inne czynniki ale narazie nie ma nic co moglo by sugerowac ze tym razem QE nie wywinduje ceny.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2015, 19:33 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

xwing
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xwing »

@Cugan

Odnośnie kryzysu.
Nie wiem, czy już było wspomniane, że mamy potwierdzony "Hindenburg Omen" -

Kod: Zaznacz cały

W ostatnim czasie wystąpiło nietypowe połączenie kilku zjawisk z analizy technicznej zwane Hindenburg Omen. Do analizy zjawiska stosuje się dane z NYSE (największej giełdy na świecie). Wystąpienie, a następnie potwierdzenie Hindenburg Omen znacznie zwiększa ryzyko wystąpienia korekty lub krachu w ciągu kolejnych 120 dni. Omen występował kilkakrotnie przed każdym krachem na giełdach w ciągu ostatnich 25 lat. Nie było ani jednego przypadku spadków przekraczających 15% bez wcześniejszego wystąpienia warunków opisywanych jako HO.
http://independenttrader.pl/171,hindenb ... krach.html
http://www.gold-eagle.com/article/we-go ... -19th-2014

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Patrzę sobie na wykres 1d na złocie; tutaj chyba miał miejsce orgr. Acz już po fakcie, drugie ramię się właśnie kończy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZielonaMgielka pisze:
highend pisze:Pięknie dax pokazałeś.
Highend, widze ze zmieniasz zdanie kilka razy w ciagu dnia. Miales racje za pierwszym razem kiedy pisales o wzrostach i zacisnieciu stopa pod psychologiczna bariere. Skad taka nagla zmiana zdania ?

Niektorzy pisza ze QE jest juz w cenie. QE to nie jest nius ktory sie pojawia, znika i rynek o nim zapomina. To dlugoterminowy plan skupu aktywow ktory kreuje trendy podczas swojego trwania. Wystarczy spojrzec na to co dzialo i dzieje sie w US i Japoni. Oczywiscie tutaj moze byc inaczej bo istnieja takze inne czynniki ale narazie nie ma nic co moglo by sugerowac ze tym razem QE nie wywinduje ceny.
Ale jak zmieniam zdanie? Nie zaklinam spadku DAX jak Nowy123.
Widziałem z wykresu parcie na północ i nie odważyłbym się S. Powyżej napisałem, że ewentualna cofka mogłaby być do takiego poziomu żeby nabrać eL! - ale to raczej tylko płonne nadzieje. Choć BUY LIMIT nie zaszkodzi ustawić :) A nuż będą chcieli wyciąć stopy ;)
Nigdzie nie napisałem, że "teraz zapodam S i będę czekał na 9890" - co to to nie.

Jedyne co zmieniłem zdanie to to, że faktycznie jakby Mario powiedział, że skup będzie niewielki to dax spadnie. Ale z tym też się przecież zgadzasz :) <- to info pójdzie w czwartek dlatego dax będzie rósł minimum do czwartku ;)
Kto wie - może nawet zobaczymy 11.000 punktów w środę. Wszystko jest możliwe.

Napisz lepiej jak widzisz SP500, bo ja uważam, że mogą podejsć nawet pod 2060 - czyli granica, po której przekroczeniu bezwzględnie obowiązuje L. Miałbym jednak nadzieję że się odbiją na dół, a pompa pójdzie w daxa.

A co do QE to jeśli miałbym powróżyć to widzę to tak:
"Mario powie, że skup będzie niewielki, edek wówczas odbije mocno do góry, a dax zapewne spadnie.... za kilka miesięcy zrobia akcję jak BOJ - czyli, że zwiększają skup... wówczas edek przebije 1.14600 i poleci w czarną d...." ;)

Ale jak mawiał Dadas - nie należy wróżyć tylko tradować to co dają, a na razie obowiązuje DAX = L, edek = S.
Zgoda pełna? :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:Ale jak zmieniam zdanie? Nie zaklinam spadku DAX jak Nowy123.
Widziałem z wykresu parcie na północ i nie odważyłbym się S. Powyżej napisałem, że ewentualna cofka mogłaby być do takiego poziomu żeby nabrać eL! - ale to raczej tylko płonne nadzieje. Choć BUY LIMIT nie zaszkodzi ustawić :)
Nigdzie nie napisałem, że "teraz zapodam S i będę czekał na 9890" - co to to nie.

Jedyne co zmieniłem zdanie to to, że faktycznie jakby Mario powiedział, że skup będzie niewielki to dax spadnie. Ale z tym też się przecież zgadzasz :) <- to info pójdzie w czwartek dlatego dax będzie rósł minimum do czwartku ;)
Kto wie - może nawet zobaczymy 11.000 punktów w środę. Wszystko jest możliwe.

Napisz lepiej jak widzisz SP500, bo ja uważam, że mogą podejsć nawet pod 2060 - czyli granica, po której przekroczeniu bezwzględnie obowiązuje L. Miałbym jednak nadzieję że się odbiją na dół, a pompa pójdzie w daxa.

A co do QE to jeśli miałbym powróżyć to widzę to tak:
"Mario powie, że skup będzie niewielki, edek wówczas odbije mocno do góry, a dax zapewne spadnie.... za kilka miesięcy zrobia akcję jak BOJ - czyli, że zwiększają skup... wówczas edek przebije 1.14600 i poleci w czarną d...." ;)

Ale jak mawiał Dadas - nie należy wróżyć tylko tradować to co dają, a na razie obowiązuje DAX = L, edek = S.
Zgoda pełna? :)
Zgoda :)

S&P mam na shorcie. Polityka monetarna FED i ECB mocno sie rozjezdza i dlatego spodziewam sie rosnacej roznicy cenowej pomiedzy tymi instrumentami. Na syntetycznym wykresie S&P/DAX juz widac jak pojawia sie wieksza podaz.

https://www.tradingview.com/x/o97uAdO8/

Zablokowany