DayTrading: Piątek 16.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 16.01.2015
spoko moze ten motylek na h4 na daxie da jakas korekte, i bedzie mozna cos dokupic
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo dobry wybor , 6% do szczytów nie jak Dax ,wiec i możliwa korekta mniejszaZielonaMgielka pisze:FTSE prawdopodobnie bedzie podazac za DAX-em. Aktualny ksztal swiec na interwale tygodniowym sugeruje duza obecnosc popytu. Przed nami bardzo prawdopodobny test obszaru 6900 a byc moze nawet glebsza jego penetracja.
Istotne publikacje dla GBP w nadchodzaca srode:
Average Earnings Index 3m/y
Claimant Count Change
MPC Official Bank Rate Votes
https://www.tradingview.com/x/RkV6MDXq/
Zacznę grać bo Dax do mnie nie mówi "bierz mnie" haaahaaahaaa grałem go w tamtym roku i do teraz ,wzielem wszystkie korekty co 50-100 pkt i wszystko wracało wiec sie bardzo obłowiłem ( jedna wtopa na sell z głupoty )
Przy 9990 sprzedałem wszystko i nie dotykam, chyba ze po korekcje - psychika nie pozwala mi kupować na szczycie ,wole stracić okazje

A jeśli można wiedzieć jaki masz plan na czwartek jak będzie konferencja ECB ?ZielonaMgielka pisze: Zgoda
S&P mam na shorcie. Polityka monetarna FED i ECB mocno sie rozjezdza i dlatego spodziewam sie rosnacej roznicy cenowej pomiedzy tymi instrumentami. Na syntetycznym wykresie S&P/DAX juz widac jak pojawia sie wieksza podaz.
https://www.tradingview.com/x/o97uAdO8/
W sensie zamykasz pozycje (dax/sp500/edek jesli masz) przed ECB i otwierasz nowe po , czy może po prostu je zostawisz i najwyżej wywali stopa (ustawionego już na zysku jak mniemam) ?
Co jeśli na ECB zrobią się takie hece jak z frankiem? Jakieś wielkie luki na edku np....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Stały bywalec
Orientuje się ktoś czy szykuje się jakaś luka dzisiaj na brencie?
9875 najniżej jeśli w ogóle, o tym niżej to raczej zapomnij. Bardziej realnie wygląda jednak cofka na 10150 i raczej tam L.Venomouss pisze:spoko moze ten motylek na h4 na daxie da jakas korekte, i bedzie mozna cos dokupic
Tym bardziej, że jest to połowa tej dużej świecy trendowej, która wybiła daxa z oporu na 10100 (okolice).
Jednak wielu będzie krzywo patrzeć no bo pomyślą: "dax powyżej 10.000 to już jest bardzo wysoko i będzie spadał"

Ostatnio zmieniony 18 sty 2015, 20:03 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
A ja mam SP na L ale od 1980 i 2000
TP na 2055 bo na szczytach nie gram 

nie no ja widze swoje wejscie gdzies powyzej 10000 (10135 38.2 fib lub nizej 10035, 23.6 fibek) tak czy inaczej bede obserwowal PA tam (o ile zaliczymy te poziomy) i na pewno przed/podaczas ecb juz mnie w trejdzie nie ma..
highend pisze:9875 najniżej jeśli w ogóle, o tym niżej to raczej zapomnij. Bardziej realnie wygląda jednak cofka na 10150 i raczej tam L.Venomouss pisze:spoko moze ten motylek na h4 na daxie da jakas korekte, i bedzie mozna cos dokupic
Tym bardziej, że jest to połowa tej dużej świecy trendowej, która wybiła daxa z oporu na 10100 (okolice).
Jednak wielu będzie krzywo patrzeć no bo pomyślą: "dax powyżej 10.000 to już jest bardzo wysoko i będzie spadał"
- ZielonaMgielka
- Maniak
To zalezy od reakcji rynku. Zobaczymy co zrobi ECB. Jesli nic "sensacyjnego" sie nie wydarzy to pewnie bede szukal miejsca na zwiekszenia mojej ekspozycji na DAX w obrebie poziomu 10000.highend pisze:A jeśli można wiedzieć jaki masz plan na czwartek jak będzie konferencja ECB ?ZielonaMgielka pisze: Zgoda
S&P mam na shorcie. Polityka monetarna FED i ECB mocno sie rozjezdza i dlatego spodziewam sie rosnacej roznicy cenowej pomiedzy tymi instrumentami. Na syntetycznym wykresie S&P/DAX juz widac jak pojawia sie wieksza podaz.
https://www.tradingview.com/x/o97uAdO8/
W sensie zamykasz pozycje (dax/sp500/edek jesli masz) przed ECB i otwierasz nowe po , czy może po prostu je zostawisz i najwyżej wywali stopa (ustawionego już na zysku jak mniemam) ?
Co jeśli na ECB zrobią się takie hece jak z frankiem? Jakieś wielkie luki na edku np....
Stopy mam nadal stosunkowo nisko a sytuacja z frankiem byla nieporownywalnie inna.
Ale ładna luka na EU
Oczywiście w dół
Chociaż miałem nadzieję że będzie większa 1,5573

Nauka nauka nauka....... 

1,5573 ? to chyba w gore i to niezła lukasanto pisze:Ale ładna luka na EUOczywiście w dół

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek