Gra na dane makro

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

luktom pisze:95 - 15 = 80 pipsów (wynik dla pozycji przeciwstawnych)
Mało jest takich "mocnych" raportów. Przy dłuższym graniu nie będziesz zadowolony z zysków. Sugeruję, aby EA stawiał przeciwstawne oczekujące tuż przed raportem a nie "odpalał" 2 transakcję.
Tak na marginesie u jakiego brokera grasz na danych ?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

AM i nie gram na razie grubszą kasą.

Na oczekujących wolałbym grać, jednak warunki techniczne brokera nie bardzo na to pozwalają (gdy jest luka to anulują zlecenie oczekujące, zamiast wejść po pierwszej cenie po luce).

A Ty, BUF jakiego brokera polecasz?
(dobrze by było gdyby nie wymagał bardzo dużego depo)

I może dasz też kilka rad odnośnie news tradingu? (jakie krótkie "jak Ty to robisz", bo jesteś bardziej ode mnie doświadczony)
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Streszczę sprawę w kilku punktach:

1. Pracuję na EA własnego pomysłu, który powstał dzięki współpracy z informatykiem grającym również na Forexie, czyli znającym się na sprawie. Automat posiada kilka funkcji odróżniających go od podobnych EA dostępnych w necie. Funkcje te powodują minimalizację ryzyka przedwczesnych otwarć transakcji oraz dodatkowo optymalizują zyski. Dzięki temu można grać podczas raportu maksymalna stawką, na jaką pozwala depo rachunku co powoduje, że nawet kilkanaście pipsów zysku jest znaczącą kwotą.

2. Wybieram odpowiednie raporty do gry opierając się na otrzymywanych informacjach, jaki raport dana walutą grać, jaki jest możliwy skok ceny itp. Dodatkowo korzystam z narzędzia, które zawiera archiwalne dokładne dane poszczególnych raportów. Wiem dzięki temu, jaki był kiedyś skok na danym raporcie, o ile się cena cofnęła, na jakiej wysokości się zatrzymała – a wszystko rozbite na poszczególne minuty. Mało tego, dochodzą jeszcze screeny wszystkich raportów od 2006r gdzie widać zachowanie ceny na wykresie w trakcie i po raporcie. Takie informacje pomagają mi dobrać odpowiednie parametry w EA przed każdym raportem biorąc pod uwagę jego specyficzne zachowanie.

3. Nie pracuję sam, lecz z grupą ludzi na czacie do tego powołanym, więc wspólne wnioski i sugestie owocują korzyścią dla wszystkich.

4. Nie zawsze jest „cukierkowo”, ponieważ jesteśmy mimo wszystko uzależnieni od kaprysów giełdy, ale w dalszym rozliczeniu wychodzi się zawsze na gruby plus.

Reasumując: jeśli ktoś na poważnie chce zając się tą formą zarabiania na Forexie, nie jest malkontentem czekającym na gotowe, to zapraszam do czatu na wspólną pracę. Proszę kontaktować się ze mną poprzez Skype’a – jacekbuf. Podam wtedy warunki uczestnictwa.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

co do swoich wypowiedzi troche chcialem sprowokowac starszych starzem do angazu w watek co po czesci moze sie udalo
dzieki BUF moze poznacie jeszcze bardziej wydajne metody gry na danych, niestety wiekszosc uczestnikow rozmowy raczej jest fascynatami duzych skokow pod kazda postacia a ze one najczesciej sa spotykane po danych stad zainteresowanie tym watkiem

radze jednak przeanalizowac stwerdzenie "Nie zawsze jest cukierkowo" oraz ciagle "optymalizowanie" swojego robota

niestety przewaznie MLODZI starzem taderzy rzucaja sie na gre na danych, jezeli sie w tym siedzi kilka lat i czerpie z doswiadczenia innych jak BUF moze to dawac niezle profity jednak ciagle trzeba optymalizowac swoje podejscie,

nie mam zamiaru isc pod prad w tym watku, nie daje to zadnego efektu, kazdy wybiera swoja preferencje gry, tylko przestrzegam zaczynajacych na foreksie od startu tego typu sytemem, zreszta wiekszosc i tak nie ma odwagi wyjsc nim na reala a podnieta ze na demo smiga nikogo nie przekonuje

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

żeby grać na dane całym dostępnym balance trzeba najpierw sobie wmówić że ta kasa jest Ci wogóle niepotrzebna. Pamiętam moje pierwsze wejście za 100% portwela. Emocje nieziemskie :)
Teraz po 2 latach grania wyłącznie na dane nadal wmawiam sobie że kasa którą zarobiłem na forex mi sie po prostu nie należy więc moge ją bez problemu wyrzucić w błoto. Różnica jest tylko taka że teraz nie angażuje 100% bo broker stworzył by mi niezłe problemy :wink:
40 pipsów miesiecznie absolutnie mnie zadowala.

r4ph
przez próbe zrozumienia AT to już osiem kont tysiąc dolarowych wyzerowałem ale sie nie poddaje :D

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Następny ciekawy wywód. Panowie jak ktoś traci tyle czasu ( 2 lata) i nie dochodzi do perfekcji to powinien dać sobie spokój z grą i tyle. Ja nie bawię się w Forex tylko na nim zarabiam i tu pewnie leży diametralna różnica. Pewnie szybko uciąłbym spór pokazując swój Statement z gry, ale wybaczcie nie na forum.
Dlatego nie lubię się zbytnio wypowiadać na forum gdzie zamiast suchych konkretów pomocnych dla innych - prowadzone są dysputy i szukania dziury w całym.
Reasumując wszystkie techniki gry są dobre pod warunkiem, że ten, co je stosuje zna się na rzeczy. Amen :D

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

BUF co ty z tym swoim "Statement z gry" tak chetnie wyskakujesz :), prawdziwi gentelmeni o kasie nie rozmawiaja :), pewnie tylko poczatkujacym moglbys otworzyc usta

powiedz lepiej ile kont szczysciles zeby zaczac cos zarabiac i ile czasu dochodziles do tego co teraz wiesz

co do podejscia ze zarobiona kasa ci sie <b>natraj</b> nie nalezy..., los jest przewrotny, dzis masz jutro jestes biedakiem
jeden z wielkich graczy forexowych 6 razy byl na dnie i w koncu nie wiem czy otrzepal sie po ostatnim
najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak raz sie wyczyscisz bedziesz chcial sie odegrac ...., pozniej wchodzac coraz wiekszymi stawkami,

z 2 strony skoro mowisz ze miesiecznie robisz z danych 40 pipsow :) i ze AT goloci ci konta... moze wrescie czas przeczytac jakas ksiazke o AT

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

Dobra panowie może zmienie temat. Czy komuś sie udało utuchomić program NewsTraderPro na polsim windowsie XP ??
:)

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Mnie sie udało :)

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

ALe ty odpaliłeś go na wersji angielskiej a ja pytam o Polską :)

ODPOWIEDZ